Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: JonR
« skrivet: 01 november 2018, 21:47:21 »

Hei, nå har pumpen gått i flere timer uten feil så problemet var nok helt klart flexislangene.
Det var en periode jeg måtte etterfylle vann ofte. Trodde først det var en lekkasje men oppdaget at expansjonskaret var fullt av vann. Byttet expansjonskar og etter det har jeg ikke hatt behov for etterfylling. Så hvis stadig påfylling av vann kan føre til produksjon av magnetit så kan nok det være grunnen.
Skrivet av: Roland
« skrivet: 01 november 2018, 09:12:27 »

Det finns såvitt jag vet inte så mycket erfarenhet av det. Någon har beskrivit hur han spolade kondensorn och fick ut en hel del skräp. Det verkar som om magnetiten i första  hand fastnar i gummislangarna.

Det var bra att problemet med dålig cirkulation löstes. Men det finns tyvärr ett problem till. Det ska inte bildas magnetit i ett radiatorsystem. Att det gör det beror på att det på något sätt har kommit in syre i systemet med påfyllt vatten, inläckage av luft pga för lågt tryck i systemet eller via diffusion genom gummi eller plast. Är det rätt tryck i expansionskärlet? Behöver du fylla på vatten i systemet ofta?
Skrivet av: JonRe
« skrivet: 31 oktober 2018, 23:06:37 »

Hei, nå har jeg endelig fått tatt ut flexislangene og der var nok feilen. Så mye belegg som det var hadde jeg aldri trodd. Holdt på i over 10 minutter på hver slange for å få ut alt. Det som kom ut så ut som grus. Takk for veiledning her.
Men kan jeg risikere at det er samme belegg andre steder? For eksempel inne i elkassetten eller i varmeveksleren?
mvh Jon
Skrivet av: phera
« skrivet: 18 oktober 2018, 14:08:32 »

Kolla interna cirkulationspumpen.
Skrivet av: Roland
« skrivet: 18 oktober 2018, 09:12:44 »

Det var konstigt att den stannade med den inställningen. Om pumpen kan gå upp till 43 grader framledningstemperatur när den värmer huset utan att den stannar tycker jag att den borde kunna göra varmvatten med börvärde 35 grader då det betyder att stopptemperaturen är 37,5 grader med fabriksinställningen.
Skrivet av: JonRe
« skrivet: 17 oktober 2018, 23:02:50 »

Jeg hadde allerede justert ned temperaturen til 35 grader og det er vel det laveste man kan velge. Men skal få tatt en kikk på fleksislangene, får håpe jeg finner noe der.
Skrivet av: Roland
« skrivet: 17 oktober 2018, 20:24:15 »

Ställ ner varmvattentemperaturen 5 grader så minskar risken för stopp men ni får ändå varmvatten som är användbart. Blir det fortfarande stopp, sänk temperaturen ytterligare. Jag tror inte det finns någon inställning där varmvattnet kan stängas av. 
Skrivet av: JonRe
« skrivet: 17 oktober 2018, 20:04:12 »

Takk for tips. Da skal jeg sjekke de fleksible slangene og se hvordan tilstanden er der.
Inntil jeg har fått gjort det, kjenner dere til om man kan deaktivere oppvarming av varmtvann så jeg får varme i huset uten stoppene som kommer på varmtvannet?
Skrivet av: Roland
« skrivet: 17 oktober 2018, 07:54:22 »

Om GT8 är 42-45 grader när GT1 är 25 grader, dvs en differens på nästan 20 grader, är det alldeles för dålig cirkulation. Differensen ska vara under 10 grader vid normal drift. Det verkar utifrån den information som har givits inte vara något fel på växelventilen.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 17 oktober 2018, 07:47:06 »

Du har problem med cirkulationen, troligen beläggningar i flexislangarna som Roland nämnde.
Anledningen till att det ändå funkar att värma huset är att temperaturerna är lägre vid husvärmning än vid varmvattenladdning.
Skrivet av: JonRe
« skrivet: 16 oktober 2018, 22:31:59 »

Hvis jeg bekrefter feilmeldingene om pressostat høy vil etterhvert varmen i varmtvannsberederen bli høy nok til at den begynner å varme huset. Når den kommer dit kommer det ikke feilmelding. Jeg har da temperatur ut (GT8) på 42-45 grader. Returtemperatur (GT1) starter på 22,5 og øker til 25,6 der den stopper etter oppnådd varmebehov.

Hvis problemet var belegg i de flexible slangene burde jeg vel også få feil når den varmet huset så det kan jo kanskje tyde på at problemet kan være vekselventilen som ikke åpner helt til varmtvannet? Ventilen er en blå MUT 7.013.00181. Skal man kunne se på den lille hendelen på utsiden at den beveger seg fra helt øverst til helt nederst når den bytter mellom varmtvann og husvarme?
Skrivet av: Roland
« skrivet: 16 oktober 2018, 17:27:21 »

Det har förekommit flera liknande fall där orsaken har varit beläggningar i de flexibla slangarna som har blockerat flödet.  Är så i det här fallet ska det också vara onormalt hög temperaturdifferens mellan in- och utgående värmebärare när pumpen värmer huset.

Det kan också vara problem med växelventilen, att den inte öppnar helt mot varmvattenberedaren.

Vad är det för temperaturdifferens in/ut när pumpen värmer huset?
Skrivet av: JonRe
« skrivet: 16 oktober 2018, 16:17:09 »

Hei,
Jeg har en IVT Greenline HT som har begynt å stoppe med feilmelding "Pressostat Høy". Det er ikke helt konsekvent, av og til kan den gå i noen timer uten feilmelding men oftest kommer feilmeldingen med en gang. Feilen kommer mens den varmer varmtvann.
Den interne sirkulasjonspumpen går på hastighet 3 (høyeste), jeg hører pumpen går og at den endrer hastighet når jeg vrir på hastighetsvelgeren. Og når jeg åpner/stenger ventilen ved filteret hører jeg endring i lyden så det er sirkulasjon.
Når den starter å varme varmtvann ser jeg at temperaturen øker ut fra kompressoren. I løpet av ca 15 sekunder kan jeg kjenne på røret som går inn i varmtvannsberederen at det også har blitt varmt der så vannet sirkulerer. Så i løpet av ytterligere 15-30 sekunder stopper den med feilmelding.
Jeg har luftet og det kommer ikke ut luft.
Jeg har sjekket filteret og det er rent.

Er det noen som har noen gode forslag?

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!