Värmepumpsforum allt om värmepump och värmepumpar

VärmepumpsForum Allmänt => Värmepumpar - Märkesspecifikt => Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. => Värmepumpar och installationsfrågor. => CTC => Ämnet startat av: nhallstrom skrivet 10 september 2010, 19:34:50

Titel: Ecoheat. Kontaktor bryter ej?
Skrivet av: nhallstrom skrivet 10 september 2010, 19:34:50
Har haft detta problem vid installation men plötsligt efter 4 år så uppstår det igen. Skall nedan förklara problemet och hoppas att någon kan komma med smarta tips.
Borrade för bergvärme och då vattenflödet var så pass stort beslutade vi oss för att använda vattnet och via en länspump skicka vattnet genom värmeväxlare samt värmepump. Redan vid installationen så uppenbarades felet då den installerade kontaktorn bröt länspumpen men ej kompressorn. Brine in ligger på ca 4C samt ut 1C och om kompressorn fortsätter utan vatten så larmar den till slut för låg brine. Vilket hände om och om igen. Elektrikern som installerade kontaktor samt pump kunde ej hitta felet så jag tog dit en annan elektriker och fick svaret att faserna till länspumpen belastades ojämnt..... Jag var vid detta tillfälle utomlands så borrfirman bytte ut länspumpen fastän dom hävdade att det ej var ngt fel på den men samtidigt dök rörkrökarn upp bytte ut tempgivarna för brine ut/in. Sedan dess så har det alltså fungerat, fast i våras så började den larma igen och har sedan dess fortsatt. Jag har bytt länspump och tempgivarna ger korrekta värden. Problemet är alltså att kontaktorn bryter länspumpen(Debe) men ej kompressorn. Enkelt fel tycker jag men ingen jävel verkar kunna förklara varför!? Har provat med andra kontaktorer och allt är rätt kopplat så vad tror ni felet är?
Titel: SV: Ecoheat. Kontaktor bryter ej?
Skrivet av: Carl N skrivet 10 september 2010, 19:44:59
Om kontaktorerna är bytta så återstår väl fel i styrkortet på VP:n?