Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Rickard
« skrivet: 20 februari 2010, 10:38:12 »

Jag har sålt många vibrationsdämparkit till ME FD 25 och 35 i vinter, de verkar ha problem med vibrationer på dessa pumpar.
Finns i webshopen: http://www.energibutiken.se/vibrationsdampare/60-extra-mjuka-vibrationsdampare.html
Skrivet av: Zelda
« skrivet: 19 februari 2010, 21:28:57 »

Citera
De första FD25 som kom till Sverige hade en kompressor av typen twin-rotary.
Det p.g.a. att Mitsubishi inte fick fram den kompressorn som skulle ha suttit i maskinen egentligen i tid (singel-rotary)
De maskiner som kom i andra sändningen är av typen singelrotation och de låter mer.
FD35 däremot har twin-rotary som std.

Tomas

Här har du helt fel Tomas. Det var meningen att FD25 skulle ha singel rotary kompressor men denna
nyutvecklade singel rotary kompressor hann dom inte få klar i tid. Pga detta så har både FD25 och FD35
samma kompressor, en twin rotary, SNB130FGBH. Det kan enligt info från ME ta upp till ett år innan
den nya singel rotary kompressorn är klar till att levereras i nästa generation FD25.


Guest

Gamal tråd men visst fortsatte de med twin-rotary i FD´n.
Det var väl inte det som kom med förändringen i modellbeteckningen till VAHB?
Skrivet av: rolew
« skrivet: 12 december 2007, 23:42:16 »

Har nån en bild på dessa vibrationsdämpare från Onninen?

http://www.onninen.se/download/18.5c6deece1144cbb712d800073/Kyl_Flik_12.pdf
Sidan 12 runda M8 han/han, bilden i katalogen säger ju tyvärr inte så mycket. Dessa är dock betyligt mjukare än de som följde med mitt ursprungliga stativ, som i sin tur är väldigt likt det som it2ceda har bild på i början av tråden.

I övrigt använde jag "500 mm pendelkonsol", se tex:
http://www.maniarmatur.se/?artnr=3820271

Samt M8 gummiexpander:
http://www.rawlplug.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=34

Jag är nöjd med resultatet, stort lyft från det ursprungliga stativet. Finns säkert en del teorier om ännu bättre lösningar...
Skrivet av: qvisten
« skrivet: 12 december 2007, 22:35:28 »

Har nån en bild på dessa vibrationsdämpare från Onninen?

De är cylinder formade.

//Rickard
Skrivet av: i-see
« skrivet: 12 december 2007, 22:18:59 »

Har nån en bild på dessa vibrationsdämpare från Onninen?
Skrivet av: rolew
« skrivet: 11 december 2007, 13:43:02 »

it2ceda, det är inte uppenbart att vi har haft samma fel även om jag tolkar symptomen som relativt lika. Jag tror att vi är överens över att konsollen inte bör skaka nämnvärt för denna pumptyp när den går schyst, då är det något fel.
Jag vill absolut inte förringa dinna besvär över din pump. Jag köpte min pump i "skogen utanför nykvarn" och har betalt 14.000 (+ eget jobb) inklusive vacuumsugning. För det priset kan man förvänta sig att behöva göra en del felsökning utifall saker inte funkar perfekt. Har du betalat ca 24.000+ för samma produkt bör handlaren vara behjälplig att hjälpa till så att det funkar som det skall. Jag är glad att du till sist fick den hjälp du (troligen?) betalt för.

+3 grader ute nu och fläkten går på 2an. 170m2 enplan 1979, pumpen enda värmekälla just nu. fd35 och fd25 har väl iof lite olika trimmningar i mjukvaran (i övrigt är det väl samma maskin?)
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 11 december 2007, 08:39:23 »

Intressant läsning. Jag kan bara säga att min nya pump har haft ett helt annat beteende än den förra. Både själva pumpen men också innerdelen låter betydligt mindre. Innerdelen ligger numera på läge 2 ungefär. Innan låg den på läge 3. Ska bli oerhört spännande o se vad som händer ikväll när tempen kommer att krypa under noll enligt smhi. Återkommer imorgon med rapport.
Skrivet av: rolew
« skrivet: 11 december 2007, 00:13:27 »

Hallå där, första inlägget på detta forum.
Köpte en FD35VAH för sådär en två veckor sedan och har upplevt liknande problem som it2ceda. Skillnaden är att jag har tegelvägg och saknar grannar med liknande pump att gämföra med. Jag började liksom it2ceda med ett (ursäkta franskan) italienskt skitstativ som hänger på väggen.
Efter problem med vibrationer så bytte jag stativ lösning till (fortfarande väggstativ) så kallade pendelkonsoller med låg infästning samt vibrationsdämpare från Onninen (tack tollins för tipset) Konsollen är uppsatt med gummiexpandrar för att förhindra fortplantning av vibrationer in i väggen (tack ts-f för det tipset). Detta reducerade problemen avsevärt, men liksom it2ceda kunde jag fortfarande störas av kompressorljudet genom väggen. Jag har inte innedelen vägg i vägg med utedelen. Utedelen är placerad två meter från vårt sovrum (modigt eller dumdristigt...?). Kompressorljudet lät inte högt inomhus men tillräckligt för att man kan ligga i sängen och störa sig på det, man ville gärna stänga av pumpen några timmar på natten.
Efter att jag läst om it2cedas förändringar med nya pumpen började jag bli mer kritisk mot min egen, efter att ha lyssnat på it2cedas ljudfiler så måste jag säga att min pump lät inte helt olikt.
Efter att ha följt denna tråd med tips om att kolla kompressor bultarna så öppnade jag burken frigjorde isoleringen och ruckade något på kompressorn, utan att ha identifierat något uppenbart fel skruvade jag ihop det hela igen. Jag var då noga med att stoppa tillbaka isoleringen så att kompressorn kunde "fjädra" fritt. Resultatet blev att maskinen gick med betydligt mindre vibrationer. Jag lät pumpen varva upp på max och lyssnade länge genom hela registret. Utan att vara säker så har jag två teorier om vad som kan ha hänt:

1) Fjädringen av kompressorn kärvade något och frigjordes när jag kände efter (hmmmm).
2) Isoleringen var inkilad mellan kompressor och skiljevägg till kondensor/förångar utrymmet.  (Isoleringen är relativt stum vilket kan "tvinga" kompressorn något snett på fjädrings benen). Detta fick hela chassit att vibrera tillsammans med kompressorn.

Jag tror mest på punkt 2 men jag tog tyvärr aldrig några "före/efter" bilder i det regniga mörkret.

Numer så är det luftavfuktaren från Classe på 175W som är hushållets bullrigaste kompressor och jag kommer att sova gott med pumpen påslagen. Hoppas mina erfarenheter kan vara till glädje för någon annan. I it2cedas fall får vi nog aldrig veta, även om den historien tack och lov fick ett lyckligt slut.
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 07 december 2007, 15:26:37 »

Citera
Grattis, ska den som ger sig !

Antar att du menar Skam den som ger sig :)

Ju det gäller att inte ge upp. Väntar bara på kallt väder så att jag sedan kan ringa Canvac o förhoppningsvis tacka för strålande support. Jag kan i alla fall bara konstatera att vid 8 plus är den så tyst så tyst så tyst... Precis som grannens. Kompressorn på förra pumpen hördes faktiskt tydligt o klart vid 8 plus så visst är det stor skillnad. Ska bli kul o gå omkring på området när det går under noll. Då kommer jag säkert att mysa när jag hör de andras maskiner jämfört med min.
Skrivet av: Genki
« skrivet: 07 december 2007, 14:42:09 »


Grattis, ska den som ger sig !
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 06 december 2007, 17:42:25 »

Japp, väldigt tillmötesgående. Det var när han hörde mina ljudfiler som han förstod att inte allting stod rätt till. Synd bara att det inte är något kallväder på gång. Ska vara 5-8 plus nu i nån veckas tid men det kanske kryper nedåt nån natt förhoppningsvis.
Skrivet av: raptus
« skrivet: 06 december 2007, 17:38:13 »

Så du fikk din forhandler til å bytte pumpe til slutt ? Han hadde vel "aldri" vært borti noen feil på sine pumper før ? Uansett var det veldig bra det ordnet seg for deg til slutt.
Raptus
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 06 december 2007, 11:18:59 »

Jaha grabbar, jag öppnade mitt badrumsfönster o lyssnade noga efter ljudet på min nyinstallerade pump o vilken suprise det blev. Jag hörde nämligen ingenting *roflmao*. Nu är det iofs 8 plus men det är stor skillnad mot den förra pumpen. Blev nästan sugen på att sätta tillbaks den på väggen men det lär jag ju inte göra i första taget. Ska bli hur spännanade som helst o se vad som händer när tempen går under 0. Återkommer då...
Skrivet av: MartinG
« skrivet: 29 november 2007, 14:05:39 »

Har installerat en FD25 idag på min badrumsvägg. Erfarenheten (efter ett par timmars drift....) är att utedelen är mycket tyst (iofs 7+ ute nu) samt att jag ändå hör utedelen tydligt i badrummet pga resonans. Men i övriga rum verkar det inte höras. I autoläge går fläkten mellan läge 1 och 2.

Mycket troligt mina erfarenheter ändras vid annan temp och när jag upplevt en tyst kväll/natt (dvs bilar och ungar är tysta) tillsammans med pumpen.
Skrivet av: ace
« skrivet: 26 november 2007, 18:15:29 »

Ace  din besserwisser :)
*roflmao* *roflmao* *roflmao*
förvånar mig allvarligt också ! ...be en opartisk person lyssna !  om du får medhåll så ring CANVAC !!
mvh. ACE
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 26 november 2007, 17:44:51 »

Ace  din besserwisser :)

Skrivet av: ace
« skrivet: 26 november 2007, 17:29:41 »

Jahap, då har man äntligen satt pumpen på stativ men gissa om jag blev förvånad. Pumpens kondensator hörs genom badrumsväggen ändå. Såklart inte lika högt som innan då pumpen satt på väggen men ändå. Nu blir det ett samtal med Canvac. Hoppas bara de inne.

förvånar mig också ! ;D ;D ;D
vilken av kondensatorerna ??
mvh. ACE
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 26 november 2007, 15:19:05 »

Jahap, då har man äntligen satt pumpen på stativ men gissa om jag blev förvånad. Pumpens kompressor hörs genom badrumsväggen ändå. Såklart inte lika högt som innan då pumpen satt på väggen men ändå. Nu blir det ett samtal med Canvac. Hoppas bara de inne.

Edit: Kompressor  (inte Kondensator)
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 25 november 2007, 22:41:02 »

Det där var ju ett mycket bra tips Mangart men hur kan jag göra denna effektmätning? Nän expert som vet?
Skrivet av: mangart
« skrivet: 25 november 2007, 22:00:19 »

ok men om man bara lyssnar på ljudet så verkar det ju som om den redan jobbar så hårt den bara kan redan strax under 0 grader. Om jag då ökar börvärdet är det ju redan kört. Den kommer inte orka med att hålla tempen helt enkelt.
Vad betyder "pumpestørrelse"?

It2ceda, når du sier at pumpen jobber så hårt den bara kan, har du da wattmeter/kwhmåler tilkoblet, slik at du kan se hvor hardt den går? Dette er absolutt å anbefale, særlig for deg som har problem med lyd/effekt. Har selv en Sanyo 124, i mitt hus går ikke denne på fullt før utetempen er ca. -15.
Jeg hadde også problem med lyden fra denne, ikke vibrasjon, men lyd fra kompressoren, som gikk rett gjennom veggen. Problemet løste seg for meg ved å flytte utedelen til under veranda, da ble den ca. 3 m fra veggen.

Mangart
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 25 november 2007, 21:32:49 »

Ska ringa imorgon o hoppas att få en ny levererad senare i veckan.
Skrivet av: Guest
« skrivet: 25 november 2007, 19:25:09 »

Visst håller jag också med - det är skittråkigt att värmepumpen inte levererar
och presterar efter kundens önskemål. Se till att få det åtgärdat så fort som
öht möjligt.


BjörnK
Skrivet av: raptus
« skrivet: 25 november 2007, 19:07:23 »

Forstår det godt , og kan bare vise medfølelse og håpe det ordner seg for deg til slutt. :'(
Raptus
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 25 november 2007, 19:04:45 »

Visst, men det kan inte vara så att min pump ska låta allra mest i mitt område oberoende vilken temperatur det är ute. Det finns alla typer av pumpar i området o min garanterat låter mest. Nu när det är 4 plus så jobbar den på för fulla muggar medans alla andras puttrar på med några få decibel. Man blir faktiskt ganska frustrerad. Jag har en betydligt öppnare planlösning än alla andra i området o då borde ju faktiskt värmen sprida sig betydligt bättre än hos de andra. Jag har nya fönster medans de andra kör med original.
Nä nu börjar jag faktiskt tröttna ordentligt på min pump.
Skrivet av: Guest
« skrivet: 25 november 2007, 17:10:12 »

Raptus, hell ikke bensin på bålet....at det var feil på maskinen var jo
it2ceda's förste tanke når han startet tråden.

it2ceda - det hela grundar sig i din planlösning och placering av innedelen.
Det började där och måste förstås avslutas där också. Det går inte å jämföra
rakt av två 'lika' maskiner i två 'lika' hus - även om installationen är identisk. Det
är små marginaler som ändrar en värmepumps beteende och funktion.


BjörnK
Skrivet av: raptus
« skrivet: 25 november 2007, 16:56:17 »

it2ceda , enten må det være noe feil med pumpa di , eller står innedelen din ute  ;)
 *vinkar* Raptus
Skrivet av: ls
« skrivet: 25 november 2007, 16:11:01 »

Storlek på pumpen.
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 25 november 2007, 15:52:54 »

ok men om man bara lyssnar på ljudet så verkar det ju som om den redan jobbar så hårt den bara kan redan strax under 0 grader. Om jag då ökar börvärdet är det ju redan kört. Den kommer inte orka med att hålla tempen helt enkelt.
Vad betyder "pumpestørrelse"?
Skrivet av: raptus
« skrivet: 25 november 2007, 15:48:34 »

Det er bare delvis riktig Bjørn K . Hos meg så gir pumpa ved innstilt temperatur/børverdi 21 grader : ca 20 til 21 grader inne ved ca. +10 til -2 grader utetemperatur. Og fra ca. -2 til -15 grader utetemp så blir innetemperatur ca. 22 til 23,5 grader inne . Kaldere enn dette ute så må børverdi økes for å holde innetemperaturen oppe . Dårlig isolert hus , større hus og vind påvirker selvsagt dette . Men i mitt tilfelle så ser det ut som pumpa enkelt tilpasser seg økt effektbehov. Riktig plassering og riktig pumpestørrelse er jo et must.
 *vinkar* Raptus
Skrivet av: Guest
« skrivet: 25 november 2007, 15:38:16 »

Ja det stämmer...

BjörnK
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 25 november 2007, 15:32:02 »

ok, så när det blir kallare ute så måste jag öka börvärdet för att kunna behålla temperaturen inne eller?
Skrivet av: Guest
« skrivet: 25 november 2007, 15:26:37 »

När temperaturen ute sjunker går kompressorn hårdare och kondenseringstemperaturen
blir högre - då går rimligtvis fläkten också fortare. När det sen blir mildare ute går kompressorn
på lägre effekt samtidigt som du får en lägre kondenseringstemperatur. Då vill fläkthastigheten
sjunka i takt med dellast på kompressorn. Allt detta ligger förstås också i paritet med innedelens
placering, dvs om den snabbt känner av sin egen värme, drar in kallras eller andra värme/kyl-
källor som påverkar lufttemperaturens givare.

Givaren i dykröret på kondensorslingan känner inte av någon lufttemperatur
utan rörtemperaturen på innedelen - alltså köldmediets temperatur.


BjörnK
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 25 november 2007, 15:10:00 »

BjornK Du säger att
Citera
Ju högre temperatur på givaren ju högre hastighet får du på fläkten - om den är satt till AUTO
. Varför är det så att ju kallare det blir ute desto mer jobbar fläkten i autoläget + att pumpen jobbar också mer i alla fall när den går från +4 till -6. Vilken luft är det givaren känner av egentligen?
Skrivet av: Guest
« skrivet: 25 november 2007, 13:25:27 »

it2ceda - du tänker helt fel. En luftvp ger mer när det är mildare ute och mindre
när det är kallare ute. När jag säger ger mer så menar jag förstås effekt. Hur styrs
fläkten i auto-läge? 'Ultimat för det börvärde du ställt in på' säger du - helt fel igen!!!

När du väljer AUTOmatisk fläktstyrning vill fläkten gå på högre varv ju MER värme
värmepumpen tillverkar. DVS är det -30ºC så kommer den garanterad ligga på
underhållsläge eller läge 1 som MAX. Om utetempen stiger till -15 orkar vp'n
tillverka mer värme och på så sätt tillåts fläkten gå på högre varvtal, ex.vis 3:an.
Allt detta styrs av givaren som sitter i ett dykrör på innedelen. Ju högre temperatur
på givaren ju högre hastighet får du på fläkten - om den är satt till AUTO.

Om du väljer 4:ans fläkthastighet kommer styrningen på samma sätt, med hjälp av
samma givare, sänka fläkthastigheten när det blir kallare ute och vp'n inte orkar ge
lika mycket. Syftet med detta är självklart för att undvika att innedelen blåser 'kallt',
det man rent kylteknisk sett kallar 'bibehålla kondenseringstrycket'.


BjörnK
Skrivet av: ls
« skrivet: 25 november 2007, 13:12:43 »

Har du ikke ett termometer i nærheten for å kontrollere temperatur? Min går også under 1 viftehastighet i auto når temp er oppnådd.
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 25 november 2007, 12:54:06 »

Om nu min pump måste jobba på högsta nivån redan vid 0 grader hur ska det gå när det blir 10 minus? Då finns det ju inget kvar o ge. Kan det vara så att fläktens sensor känner av fel på något sätt så att pumpen jobbar för mycke?
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 22 november 2007, 12:17:54 »

I Autofläktläget ska den ju jobba ultimat för det börvärde jag har inställt fast min maskin verkar vilja jobba lite mer än vad den behöver.
Skrivet av: Rollster
« skrivet: 22 november 2007, 12:00:45 »

Varför använda AUTO-läget ???  :D
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 22 november 2007, 07:51:51 »

I morse när jag vaknade var det 7 grader varmt ute o då körde den på mellan 2 o 3 i auto-läget. Är inte det lite väl högt. Borde den inte kunna gå ner till mellan 1 o 2 istället? Inne är det ju mellan 22 o 23 grader varmt överallt..
Skrivet av: larsostman
« skrivet: 21 november 2007, 22:32:12 »

Min sänker fläkt hastigheten när jag går över till AUTO, nu kör jag visserligen alltid på 3/4 eller 4/4. Är den på max så är den men den vill inte stanna på 3áns läge de ggr jag provat.

Skönt att ha innerdelen placerad så man kan ha den på fullt spjäll utan att behöva gå runt med hörselkåpor. Ojlud är tråkigt!
Skrivet av: ace
« skrivet: 21 november 2007, 16:55:42 »



Inatt körde jag med 22 grader börvärde o fläkten på 2:an. Jag hade drygt 22 grader på övervåningen o 23 grader på bottenplanet när jag vaknade i morse. När jag sedan ändrar till autofläktläget så ökar fläktens hastighet direkt till runt 3:ans läge. Varför gör den det, borde den inte fortsätta på runt 2:an då tempen inne är vad den ska vara? Utetempen var ca 3-4 grader varmt. 

Edit: Flyttat fråga till nytt ämne Se: Byta FD25 mot FD35
bättre COP med högre fläkthastighet !!
alltså COP-optimerad styrning !

mvh.ACE
Skrivet av: Rollster
« skrivet: 21 november 2007, 11:28:38 »

Använd läge 2 , den kan göra så där i AUTO-läget  ! Även vår pump !  Däremot i KYL-läge brukar det gå bättre , då brukar fläkthastighet vara t.o.m vara lägre än i ettan = mindre dragkänsla , men ändå tillräcklig kyleffekt för det mesta !  :)
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 21 november 2007, 07:40:00 »



Inatt körde jag med 22 grader börvärde o fläkten på 2:an. Jag hade drygt 22 grader på övervåningen o 23 grader på bottenplanet när jag vaknade i morse. När jag sedan ändrar till autofläktläget så ökar fläktens hastighet direkt till runt 3:ans läge. Varför gör den det, borde den inte fortsätta på runt 2:an då tempen inne är vad den ska vara? Utetempen var ca 3-4 grader varmt. 

Edit: Flyttat fråga till nytt ämne Se: Byta FD25 mot FD35
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 19 november 2007, 07:52:59 »

I helgen när det var 5-6 grader så var pumpen så tyst så tyst men det är ju inte så konstigt eftersom det inte behövde jobba så mycket. Fläkten stog väl på 1:an eller 2:an. Nä mitt problem uppstår ju vid minusgrader. Det är då den får jobba väldigt hårt o då låter den ju förstås mer. Eftersom jag har 190 m2 att värma upp så måste jag helt enkelt räkna med att köra stödvärme på övervåningen när det blir kallt. Man undrar ju hur den ska bete sig när det blir 10 minus. Då kommer den väl dundra som bara den.
Skrivet av: HerrKarlsson
« skrivet: 17 november 2007, 19:44:27 »

Min värmer ca 160m2 i ett plan och först vid 8-10 minus som vi haft några nätter här nu har jag
upplevt att den har fått jobba, dvs den har gått till fläktläge 3 om den stod på auto, och då hade vi ändå
23 grader inomhus... Den enda gången jag kan höra ytterdelen igenom väggen är när den avfrostar,
och då är det väldigt svagt, man får anstränga sig och stå precis vid väggen för att höra något alls.
Ute hörs den knappt alls, bara ett svagt surrande, som kanske ökar något om man kör pumpen på max,
dvs så antar jag att det mesta av ljudet kommer från fläkten och inte kompressorn.
Tycker det är konstigt att vi kan ha så olika upplevelser om samma lvp....
Enda skillnaden jag kan se är att vid installationen av min pump så använde dom en annan typ
av stativ än vad du har. Om det nu kan göra någon skillnad på ljudet... ???
Skrivet av: Rollster
« skrivet: 17 november 2007, 19:20:23 »

vid minus 3 grader ska din pump inte få gå med höga varv ! Hur högt går den i så fall vid utetemp 15-20 minus ?
kan det vara så att installatören klåpat vid installationen och köldmedium läckt ut ?

jag har nog vid ett flertal tillfällen här påstått att mitsu electrics utedelar har ett grovt ljud , men ändå verkar det som att endel tycker att de går tysta ?  ???
Verkar vara känsligt hur de monteras ! Angående din pump nu så borde ni nog montera den på markstativ , det går ju montören med på säger du.
kör du med fläkt läge 3 ? läge 2 borde nog räcka till , läge ett vid varm väderlek ! ( plusgrader )
Pröva läge ett ( 1 ) , då får den inte gå hårt vid detta relativt varma väder !  Sc:,h


        :D
Skrivet av: it2ceda
« skrivet: 17 november 2007, 10:21:49 »

Det är ju det som är så sjukt. Varför måste min pump jobba så mycket o därmed låta betydligt mer än grannens. Som sagt, förklaringen som canvac o montören gav är kanske inte hela sanningen. Det kan ju vara ett måndagsex trots allt. När det var 3 minus här i onsdags så lät min pump överlägset mest i området o då lyssnade jag på panasonic, sanyo, fujitsu o grannarnas mitsubishis. Nog för att de kunde kört på lägre fläkthastighet men det verkar konstigt att alla skulle göra det.
Skrivet av: ace
« skrivet: 17 november 2007, 08:58:39 »

jag monterade en q-heat 6,3 hos en kund som håller på att renovera inomhustempen va ca 14 grader när jag körde igång pumpen vilket resulterade i att den fick gå för fullt direkt.....jag stannade i nästan en timme efter att den startat och jag måste säga att det är den tystaste ytterdelen av dom märken vi monterar......upplever du den högljudd så är det nog fel på nånting enligt mig iaf..... *vinkar*
precis det jag försökt säga hela tiden ! Thumbsup Thumbsup
mvh.ACE
Skrivet av: Gäst 999
« skrivet: 17 november 2007, 08:21:38 »

jag monterade en q-heat 6,3 hos en kund som håller på att renovera inomhustempen va ca 14 grader när jag körde igång pumpen vilket resulterade i att den fick gå för fullt direkt.....jag stannade i nästan en timme efter att den startat och jag måste säga att det är den tystaste ytterdelen av dom märken vi monterar......upplever du den högljudd så är det nog fel på nånting enligt mig iaf..... *vinkar*
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 16 november 2007, 18:06:12 »

Precis, be grannen ge järnet på sin också och jämför sedan, om hans blir lika högljudd får du klaga på hans pump.  ;) ;) ;)

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

  • Dot gäster: 602
  • Dot dolda: 0
  • Dot användare: 0

There aren't any users online.
Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!