Skrivet av: rikkitikkitavi
« skrivet: 27 februari 2017, 08:57:30 »http://www.sydsvenskan.se/2017-02-27/restaurang-brinner-i-skurup
Branden började med en explosion i ett kylrum. Eldfängt kylmedia?
Utredningen får visa.
Ialla fall, små LLVP med något kilogram propan kommer inte generera explosivgasblandning i större rum än ca 10 kvadrat, så troligne är det inte ett problem.
Större maskiner- det beror på läckans storlek och hur bra ventilation du har.
Säg du har 4-5 kg som läcker ut och huset är hyfsat välventilerat.
Är det en mindre läcka tar det många timmar att tömma systemet och gasen hinner ventileras ut.
Utomhus ser jag riskerna som mycket små.
Jämför också med gas för hushållsbehov och uppvärmning och hur de installeras samt sköts.
Branden började med en explosion i ett kylrum. Eldfängt kylmedia?
Utredningen får visa.
Ialla fall, små LLVP med något kilogram propan kommer inte generera explosivgasblandning i större rum än ca 10 kvadrat, så troligne är det inte ett problem.
Större maskiner- det beror på läckans storlek och hur bra ventilation du har.
Säg du har 4-5 kg som läcker ut och huset är hyfsat välventilerat.
Är det en mindre läcka tar det många timmar att tömma systemet och gasen hinner ventileras ut.
Utomhus ser jag riskerna som mycket små.
Jämför också med gas för hushållsbehov och uppvärmning och hur de installeras samt sköts.