Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur mycket blir tretti plus 1000?:
Skriv cykelstyre baklänges:
Skriv velicoped baklänges:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: 944_Driver
« skrivet: 12 maj 2022, 22:11:35 »

Du ska i möjligaste mån ha termostaterna helt öppna och låta värmepumpen reglera temperaturen i huset. Då kan den jobba med lägsta möjliga temperatur och bra flöde. Det är bra för verkningsgraden och livslängden. Det finns många trådar här på forumet om det där du kan läsa mer.

// Magnus
Skrivet av: Carl Ik
« skrivet: 12 maj 2022, 20:55:37 »

Bra poäng! Vad menar du med att trimma in systemet utan termostater. Ska jag skippa rumsgivare helt? Sorry, novisa frågor men helt ny på området.
Skrivet av: 944_Driver
« skrivet: 12 maj 2022, 18:17:03 »

Ska du ha ett 'smart hem' så är det inte appen som gör det smart. Det måste gå att koppla in maskin till datorn som styr i hemmet och det är något annat.

Jag tror fortfarande Nibe är de som erbjuder mest funktioner själva och har mest stöd via tredjepartslösningar. Googla lite.

Samtidigt är dessa prylar bara en stor låda som värmer vatten och det blir inte så jäkla sexigt i längden att sitta och glo på grafer över det eller att strula med tjänster och uppdateringar för att spara några öre på den optimala styrningen om det råkar bli kallt i duschen för att du duscha på fel tid. Se till att få till en bra installation och trimma in den väl utan termostater, det är det viktiga.

// Magnus
Skrivet av: Carl Ik
« skrivet: 11 maj 2022, 16:38:23 »

Tack för bra svar! Tycker det skulle vara smidigt med ett system som går att styra när man inte är hemma, t.ex. kunna sänka temperaturen ifall man är bortrest. Kollade både Nibes och IVT's app men båda verkar vara skärp, ser ut att vara från stenåldern, åtminstone för Android. Jag tolkar det att det är en fördel att köra med någon av de svensktillverkade för att få bra support och kunna beställa reservdelar samt att prestandan är likvärdig (CTC, IVT, NIBE, Thermia).

Går det att säga att något är mer premium än de andra?
Om jag vill ha bergvärmepump som en del av att "smart-hem" vilken är då att föredra (givet att varken Nibe eller IVT verkar ha någon modern app)?
Skrivet av: Josth
« skrivet: 10 maj 2022, 16:04:31 »

CTC, IVT, NIBE, Thermia är svensktillverkade/monterade av hög kvalitet och har bra dokumentation (NIBE bäst). Toppmodellerna har snarlik prestanda. IVT har längst garanti men de andra kan man få med trygghetsförsäkring som kompletterar den vanliga villahemförsäkringen så det nästan blir motsvarande skydd. Viktigast är att hitta en bra installatör som kan sin respektive produkt, särskilt om man även ska värma pool och annat. Daikin är väldigt duktiga tekniskt men är nya på bergvärme och har ganska dålig support i Sverige så det gäller i så fall att hitta en återförsäljare som verkligen kan det fabrikatet och som även finns kvar om man behöver service framöver.
Skrivet av: Carl Ik
« skrivet: 10 maj 2022, 15:52:55 »

Hej,

Kollar på att installera bergvärme i vår villa för uppvärmning av vattenburen golvvärme samt utomhus pool. Förstått det som att de stora på marknaden är IVT, Nibe, Daikin och CTC. Vilka gör de bästa pumparna, vad är för- respektive nackdelar med dessa olika tillverkare?

Tack på förhand!

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?