Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur mycket blir tretti plus 1000?:
Skriv cykelstyre baklänges:
Skriv velicoped baklänges:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Hastings
« skrivet: 28 juni 2014, 13:34:30 »

Hej LMF tack för ditt svar.
OK om larmet stoppar pumpen; släpper stoppet när tempen understiger larmvärdet? Man kan ju tänka sig ett worst case att vi har åkt bort och solvärmen värmer tanken i mars till 90 C shunten är nästan stängd, larmet går,  det är  -10 ute och VP kräver larmkvittens för att starta....

1) Vi har två externa tankar  med solslingor . IVTn sköter husets värme ( det var säkrare så trodde vi) Elpatronen har nog aldrig gått in.

  En 750 l  till huset uppvärmning där IVT är dockad i övre delen som volymtank. Detta är "krets 1" med separat värmekurva det är denna T1 i tanken som larmar. En extern shunt styrd ifrån IVT till huset blir Krets 2 T1 sitter då på ledningen upp till elementen efter shunt och cirkpump.

Vi har en separat tank varmvatten på 350 l.  Intern vx ventil i IVTn för växling mellan när Vp värmer.

Ritningarna  för sol+vp är inaktuella men  jag lägger med dem i alla fall.  I det nyare systemet är solstyrningen för tankladdning separat. Inga vxl ventiler används för solstyrningen utan i stället separata pumpar + backventiler  då det är driftsäkrare.
2) Just igår fick jag klart med  avtappning av 12 M2 av 24M2 så att jag kan stänga halva sytemet om det blir soligt eller vi åker bort ( separerade med en värmeväxlare). Glykolen såg ut som sumpvatten efter upprepade kokningar. Det får vara igång mest vår och höst.Skrivet av: Lmf
« skrivet: 28 juni 2014, 12:42:55 »

Tre snabba svar
A: ja den hindrar din värmepump från att starta (detta är ett av skydden för kompressorn ifall andra tempgivare fallerar)
B: När du pratar om shuntstyrning är det intern i IVT eller annan shuntstyrning? Intern är det som följer, vad jag vet så jobbar shuntstyrningen ENBART när man kallar på värme från tanken i IVT ( alltså när elpatronen går in och stöttar) så i detta fallet så borde shunten vara avstängd.
C: Man kan höja larmgränsen men det är inte att rekomendera då det tillhör skyddsfunktionerna

Nu kommer ett par följd frågor
1: Är den interna tanken i IVT 90°C och hur är det kopplat mot stora tanken (kanske en ritning om du har)
2: kan du inte skärma av en del av solfångarna för att få ner tempen ett par grader? Vi är ju bara i början av sommaren så hur ser det ut om ett par veckor när solen står högre.
Skrivet av: Hastings
« skrivet: 28 juni 2014, 11:50:57 »

Hej  Alla  kunniga medlemmar. Mina frågor i botten handlar om min VP.
 Jag använder min Premiumline EQ E13  för att hantera shuntstyrningen till huset. Med en alltför varm 750 lacktank- därför passar inlägget bättre här än på "solsidan".

Då  min solvärme är lite för  effektiv resulterar det i konstant pipande larm Hög framlednings temperatur E11-T1  nånstans över 85-90 C:IOF kan jag be solvärmen att stanna vid lägre temp men det gör ju att jag inte kan lagra så mycket energi och dessutom kokar då lätt solfångarna .

Jag har vänt  mig till IVT vilket resulterat i att man först svarar på en fråga jag aldrig ställt och sedan igen ber mig kontakta deras återförsäljare som hittills inte svarat 14 dagar- så jag provar med er.


Mina frågor till forumets medlemmar (och IVT)
a)  Blockerar larm  E11 hög framledningstemperatur pumpen ifrån att starta? (Jag har en mindre varmvattentank350l som kan bli kall trots att den stora 750 l acktanken  fortfarande är för varm)
b) Blockerar den shuntstyrningen ?
c) Kan jag höja  larmgränsen/stänga av larmet?


Svar ifrån IVT.

Om din återförsäljare själv har för liten erfarenhet - be dem kontakta IVT:s serviceavdelning så att de kan få hjälp av serviceteknikerna där.
Det är viktigt att en backventil finns monterad så att det solvärmda vattnet inte startar självcirkulation och därmed för in varmt vatten till värmepumpen, det skulle kunna skada värmepumpen.

Det bästa är att du ber din installatör kontakta våra servicetekniker snarast.
Då får du den hjälp du behöver.
Det är den vägen man måste gå.


Självcirkulation verkar inte vara ett problem  jag har isolerat rören  till från tanken men med IR termometer på oisolerad ventil  så är det rumstempererat.

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!