Värmepumpsforum allt om värmepump och värmepumpar

VärmepumpsForum Allmänt => Värmepumpar och installationsfrågor. => Köpa värmepump - Vår offerttjänst. => Ämnet startat av: Rickard skrivet 05 september 2013, 09:02:18

Titel: Om vår offerttjänst.
Skrivet av: Rickard skrivet 05 september 2013, 09:02:18
www.energioffert.se (http://www.energioffert.se)

Tjänstens idé

Offerttjänsten är gratis för dig som vill få offerter på värmepump.
Ju mer uppgifter du lämnar, desto fler och bättre offerter kommer du att få!
Alla företag, oavsett storlek, som kan och vill växa kan via denna tjänst nå många fler kunder än de annars skulle kunna. Att du dessutom redan gjort en stor del av det arbete de normalt brukar göra när de förbereder en offert gör det hela så mycket enklare för dem!

För att installatörerna skall få ett så bra underlag som möjligt att räkna på så är offertförfrågansformuläret interaktivt. Frågorna uppdateras/ändras alltså beroende vad du svarar på de frågor som ställs.

Saker att tänka på:

Det finns möjligheter att bifoga bilder, t.ex på planlösningar, radiatorer, pannrum, oljetankar , utemiljöer och mycket mer. Tänk på att ju bättre förberedd du är när du börjar fylla i offertförfrågan desto seriösare blir din förfrågan - och dina möjligheter att verkligen få offerter hemskickade ökar.
Se därför till att gå en sväng med din digitalkamera (om du har en) och föreviga de saker som kan vara av intresse för den som skall granska din offertförfrågan, förslag på vad som kan vara intressant är t.ex:

Planlösning (Luft/luft-värmepump)
Närhet till grannar (Luft/luft-värmepump, luft/vatten-värmepump)
Grävbar yta (Jordvärme)
Passage till ställe där du vill ha borrhålet, går det komma fram med en borr-rigg? (Bergvärme)
Är det lätt eller svårt att få in en jord eller bergvärmepump i pannrummet? En bild säger mer än tusen ord.
Var tror du att en luft/luft-värmepump skulle kunna placeras? En bild ger offertläggande företag möjlighet att göra en bedömning utan att ha varit på plats.
Viktigt! även om vi gjort vårt bästa för att förfrågansformuläret skall vara så heltäckande som möjligt så finns det naturligtvis frågor eller val som du kommer att sakna, använd dig i dessa fall av de textfält som finns i varje del av formuläret för att ge information som du anser inte framkommer enbart med hjälp av de frågor vi ställer eller de valalternativ vi ger i formuläret.
Klicka på frågetecknet (http://www.energioffert.se/bilder/fraga.gif) som finns vid vissa av de frågor som ställs i formuläret för att få mer information om ämnet i fråga.

Nu börjar det bli dags för er! Kom ihåg att ju mer arbete ni lägger ned på er förfrågan, desto större chanser för er att få många offerter!

www.energioffert.se (http://www.energioffert.se)

Lycka till!

/Rickard