Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: mojjen
« skrivet: 27 februari 2015, 09:32:59 »

Gammal avslutad fråga, men måste kommentera IVT svar på installationskostnad nedan.
De har ju helt fått reglerna om bakfoten (eller tvärtom har väldigt bra koll >:(. De har räkna schablon installationskostnad utifrån pumppris. Schablonen skall användas så att De skall offerera en KOMPLETT anläggning inkl installation. Av denna summa får de beräkna 30% som rot berättigat schablonmässigt. Om Anläggning inkl installation kostar 100000, så får 30000:- anses som arbete och då ge 15000:- i root avdrag. Antingen är IVT okunniga på detta eller så har de hittat ett sätt att ta ut extremt höga installationskostnader och fått kunderna att tro att detta är i linje med regelverket. Man kan ju anta att de redan räknat samman totalkostnaden tex alt 1. pump plus verklig arbetskostnad och sedan fördelat ut priserna för att nyttja ROT maximalt. Men det skulle bara ge ett totalpris 106250:- inna rot, och medge ett avdrag på totalt 15937,5:-, Nettopris 84687,5:- mot deras 87500:-. Nu tror jag inte det är så de tänkt. Då priset på deras värmepump i så fall skulle vara ytterligare kanske 15000:- dyrare, baserat på att andra uppenbart baserar installations kostnaderna till ca 16000:- innan ROT avdrag.

När ni begär offert var noga med att be dem offerera Verkligt pris Innan ROT uppdelat på pump och material. Schablonen är till för att förenkla, beräkningen. Men den skall inte utgöra grund för Installatörens faktiska tidsdebitering i offert, det blir en fråga för fakturan. Leverantören avgör inte om du kan nyttja ROT, du kanske har renoverat upp utrymmet redan.
Ta IVT igen det kostar sannolikt samma att installera alternativ 1 och 2.
Normalt tjänar kunden på schablonen. Då den verkligt avdragna schablonen ofta understiger den verkliga avdragsberättigade arbetskostnaden och då kan "subventionera material". De leverantörer som förstår detta ligger sannolikt bättre till i sina offerter än de som försöker få till orimliga installationskostnader som IVT gjort här.
Skulle man ha en komplicerad installation med billigt material, (Man kanske köpt pumpen själv, eller på rea etc..)så är inte en schablon tvingande. men det är då viktigt att dokumentera arbetskostnader noggrant. Just i detta fall är det nog egentligen inte ok att använda schablon överhuvudtaget. Detta är inte leevrans av komplett anläggning då pumpen är ett utbyte. Då är sannolikt en stor kostnad i form av borrning och förläggning av slang och rör till hus mm redan gjort. I det fallet bör det bara vara rimligt med verkligt dokumenterad Material och arbetskostnad. (jag hade nog satsat på att försöka nyttja schablonen i samråd med leverantören ändå. För detta lär inte vara särskilt kontrollerat)...Avslutningsvis IFRÅGASÄTT era leverantörer vissa är ärligare än andra tummen upp. Fråga alltid flera. Du vet inte vem som är skurk.. >:( >:(


Hej
Helt ny här på detta forum. Lagom till jul så har kompressorn på vår bergvärmepump lagt av. Har tagit in lite offerter enligt följande:
1. IVT HQC8 Pris pump 68750:- Installation 18750:- efter ROT                               
2. IVT HAC6 Pris pump 57100:- Installation 15375:- efter ROT                               
3. Thermia Diplomat 6 Pris pumo 53100:- Installation 8000:- efter ROT                 
4. Thermia Diplomat Optimum G36 Pris pump 69375: Installation 8000:- efter ROT

Har haft en diskussion med IVT gällande deras installationskostnad som är ett rån. De hävdar en schablon som bygger på att installationskostnaden är 35% av pumpens kostnad. Detta är en praxis inom branschen vilket jag tycker är att råna kunderna. Nog om det.



Vilken av ovanstående skall jag välja? Skiljer 25.000:- mellan IVT's dyrare och Thermia's billiga. Är detta motiverat? Tacksam för svar!
//Urban
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 21 december 2014, 13:30:46 »

Se till att komplettera med innegivare för den ingår inte på 1226 och den är nästan ett måste.
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 21 december 2014, 10:49:41 »

Har precis beställt en NIBE 1226-8 av en installatör som känns bra. Priset blev 65000:- efter ROT. Nu hoppas vi på en mild jul innan pumpen är på plats.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 20 december 2014, 15:45:37 »

Det här tjafset om vad som är bäst är inget som hjälper Ts och vi lär inte komma överens så jag lägger mig.
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 20 december 2014, 13:51:26 »

Jag tror att du helt missar poängen, det handlar inte om hur du eller ev jag kan "utnyttja" styrsystemen, utan om hur "medelsvenson" upplever systemen.
Vilken erfarenhet du har av Thermia har jag ju ingen aning om, men för egen del har jag betydligt större erfarenhet av NIBE men TROTS det upplever jag att det är "enklare med Thermisa display.
Och att jag oftare får åka tillbaka till NIBE beror inte enbart på mina tillkortakommanden utan oftast på att "kunden" inte "orkar" bläddra sig igenom menyerna. Lika så så "orkar" dom flesta inte sätta sig in i vad en "egen kurva" dvs vilka framledningstemperaturer som och vilka utetemperaturer som "lirar" tillsammans.
En annan orsak till att jag får återkomma är att det är svårt att vid ett besök få en klar bild av hur huset och VP fungerar tillsammans. Då är det för kunden av stort värde om h*n lätt kan förstå och hur man justerar lite och det utan att behöva bläddra sig igenom en mängd menyer.
Och orsaken till att jag sysslar lite med just uppstarter och justeringar är att, hör och häpna, dom allra flesta som monterar in värmepumpar då och då är rörmockare som INTE normalt monterar särskilt många VP och då helt naturligt inte har så stor kunskap.
OCH jag påstår INTE att Nibes styrsystem på nått vis är sämre, bara att det inte har lika enkla menyer som Thermia.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 20 december 2014, 12:52:04 »

Prova att göra en egen kurva nästa gång du driftsätter en Nibe 1245 så får du se hur enkelt det är men ställer inte installatören in vp ? Du har aldrig tänkt tanken på att det är du som kan vara orsaken till att vissa behöver besök flera gånger genom att du kan Thermia och inte dom andra vp ? Jag tycker skillnaden i styr är så pass liten så det bör inte vara nått problem att ställa in grunderna i en modern vp oavsett fabrikat och framförallt inte mellan Nibe och Thermia som har rätt lika styr. Jag ser det som en stor fördel att jag kan påverka produkten till det bättre om jag vill oavsett om det är en vp dvd spelare eller en dator jag köpt så där tänker vi helt olika.
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 20 december 2014, 09:10:44 »

Den största fördelen tycker jag är att det INTE finns lika mycket parametrar i displayen, och att man inte bygger egna kurvor mm mm. Varför? jo dom allra flesta användarna är INTE "nördar" som avsätter tid varje dag för att "kolla och justera" sin VP utan dom trycker på en knapp och allt ska gå. För dom är det besvärligare att gå in i menyn och göra ändringar ju mer "möjligheter" det finns. Och tveklöst är det myyycket mindre att lära sig och ev minnas i en Thermia.
Och visst är dom "nyare" NIBE mycket enklare än dom g:a som var en ren katastrof för "vanliga" användare.
Så det som du som "nörd" anse vara en fördel ser nog majoriteten av användare som en nackdel. Skulle det inte vara så så skulle folk knappast betala mig för att komma och hjälpa dom med "intrimmning" OCH jag har hjälpt NIBE, IVT och Thermiaägare. Till Thermiaägarna åker jag nästan jämt en gång men till NIBE och IVT brukar det bli flera resor, det beror enbart på att ägarna inte "orkar" sätta sig in i menyerna.
Och orsaken till att jag överhuvud taget åker är att jag under åren har gjort elinstallationerna till ett flertal företag som installerar VP.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 20 december 2014, 08:45:14 »

Det finns en grej som är bättre med Thermias styr man kan använda viktat värde mellan 2 vv givare som styr vv start men tyvärr kör den max temp varje vv laddning vilket är sämre. Tidigare hade Thermia även fördelen med vv toppning med det har Nibe återinfört och man uppdaterar ju vp via Usb så det finns numera även på min 4,5 år gamla vp. På en Nibe gör man enkelt en egen kurva kanske lika enkelt på Thermia ? man kan ställa när eltillskott ska tillåtas gå in både med temp och gradminuter man ställer antal gm mellan de olika tillsats stegen vilka normalt är 7 steg hur funkar det på Thermia ?  Jag ställde en fråga vad som var bättre med Thermias fastighets styr vid ren vp drift just pga att vad jag tror brukar det inte vara nån större fördel med fastighets styr vid vp drift oavsett tillverkare fördelarna brukar vara om det ska dockas tex en oljepanna som spets vilket inte var aktuellt. Visa gärna vart jag förespråkar Nibe framför de andra fabrikaten förutom i den har tråden där jag inte tycker jag favoriserat märket utan svarat på era inlägg om hur mycket enklare/bättre Thermias styr är vilket jag inte tycker stämmer. Diplomaten har en fin styr om man jämför med en Nibe som lancerades samtidigt men när Nibe 1245 kom vart det annat. Problemen flera haft med Thermias styr beror på hemligheterna var lite inblandad i en tråd tidigare där det skulle kopplas en arbetstank och extern cp till en Diplomat och att hitta instruktioner hur man aktiverar buffert styr var inte det enklaste. Jag föredrar när allt finns tillgängligt dels för att jag pillar själv och dels för att många installationer blir fel och finns instruktioner tillgängligt är det enkelt att fixa till och felen bör bli mindre.
Skrivet av: Tumpi
« skrivet: 19 december 2014, 22:59:02 »

 ::) vi kommer inte att komma till samförstånd i detta. Jag har skrivitt vad som är bra i Thermia och vad som är bra i Nibe, du ifrågasatte t.om Thermias fastighetspumps styr i en annan tråd. Jag skulle bra kunna ha en Nibe i mitt hus. I din värld finns det inget annat än Nibe, du förespråkar Nibe i 99% av dina inlägg. Thermia, Nibe, IVT, mfl är nog bra och likvärdiga pumpar allihop. Ganska marginella skillnader i tester. Det testen inte kan berätta är hur länge pumparna håller. Där är diplomaten ett beprövat kort, troligtvis kommer 1245 också att hålla lika länge.
 wave
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 19 december 2014, 17:22:00 »

Kurva 30 säger väl inte så mycket om man inte bor där det ständigt är 0 gradigt  Sc:,h Vill man ställa in kurvan korrekt måste man titta i manualen eller vp  vad kurva 30 innebär vid övriga ute temperaturer. Jag föredrar att ställa in vilken framledning jag vill ha vid de olika utetemperaturerna och har gjort egen kurva vilket jag i alla fall tyckte var enkelt då slipper man hålla på att förskjuta kurvan eller knäcka vid 0an tex.
Skrivet av: Tumpi
« skrivet: 19 december 2014, 07:41:56 »

Jag har inte ändrat kurvan på min pump på typ tre år, skulle jag nu göra det tar det mig 30 sek att hitta rätt ställe. Har hållt på med grannens nibe mycket mera det sista året än egen pump, men alla gånger jag skall göra en ändring där så tar det länge före jag hittar rätt i menyn, grannen själv har ännu svårare att justera sin pump.
Om jag ställer in kurva 30 på min pump så betyder det 30 fram vid noll ute det är enklare än Nibes siffror.
Detta är nog offtopic för TS
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 19 december 2014, 06:20:22 »

Vad är svårt med Nibes uppstarts guide ? Niben har flera saker man kan använda sig av om man vill men är ju inget måste men vad är enklare på Thermia  Sc:,h
Skrivet av: Tumpi
« skrivet: 18 december 2014, 22:13:09 »

Du hittar manualer till Thermia om du söker på Danfoss, dock inte inkoppingsförslag, men det har jag inte heller sökt. Här där jag bor är det vanligt att vanliga rörisar säljer Danfoss. Jag har också varit med och driftsatt två nibe och några Thermia, även jag tycker att Thermia har lättare menyer, men smaken är olika. Det som är  tummenupp på Nibe är ju USB-loggnings möjligheten!
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 18 december 2014, 22:05:42 »

Smurfen, jag har kopplat in och driftsatt ett antal NIBE och IVT och har haft det "jobbigare" med deras inställningar än med dom Thermia jag hjälpt till. Nu har ju jag haft tillgång till all "hemlig" information även från Thermia. Jag har även utfört vissa efterbesök och utfört justeringar/intrimning och tycker att det är lite enklare på Thermias maskiner. 
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 18 december 2014, 21:38:26 »

Jag är inte med riktigt. Tex en 1226-8 kostar 44.000. En dags installation 5000kr. Lite kopplingar 1000kr.  Lite vinst 2500kr. Summa 《50.000kr.
Blir alla lurade????

Den som gör jobbet för 50000 kr blir nog lurad lite till får man nog slanta upp.
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 18 december 2014, 21:36:34 »

Det blir en NIBE 1226. Firman som har bra pris på denna pump har hjälpt mig tidigare. Tycker dock att det är märkligt att det kan skilja nästan 20000:- för att få samma pump installerad. Rena rånet! Nu hoppas vi på en mild jul/nyår innan den nya pumpen är installerad. tOOmten
Skrivet av: jyter
« skrivet: 18 december 2014, 21:34:03 »

Jag är inte med riktigt. Tex en 1226-8 kostar 44.000. En dags installation 5000kr. Lite kopplingar 1000kr.  Lite vinst 2500kr. Summa 《50.000kr.
Blir alla lurade????
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 18 december 2014, 21:23:50 »

Mycket enklare menyer är en orsak, billigare och minst lika bra i kvalitet. Jag har sysslat lite med både NIBE och Thermia och det är tveklöst enklare att "fixa" med Thermian MEN det finns mycket mer i Nibes menyer. Resultatet dvs värmen är rätt lika.
Har du verkligen sysslat med 1226 eller 1245  Sc:,h Jag tycker Niben har enklare menyer och alla uppgifter och manualer finns tillgängligt via nätet det kan man tyvärr inte säga om Thermia som är riktigt usla på att dela med sig om inkopplingsförslag tex. Annars är säkert Thermia en bra vp har ingen koll på kvalitet för mig är det endast ett plåt skåp  dontknow Tror inte det är så många som monterar sin vp själv även om jag gjorde det.
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 18 december 2014, 21:20:42 »

Håller med om att det är viktigare med en bra installatör än vilket fabrikat man har på pumpen. Att så mycket skrivs om NIBE beror troligen på att NIBE kan man köpa och monter in den själv. Det gör per automatik att en stor del av dom som häckar här har just NIBE. Thermia säljer ju inte pumpar till "allmänheten" utan dom säljer bara "kompletta paket" och dom som köper ett färdig paket är troligen inte så intresserade av sina pumpar att dom att dom häckar på ett VP forum. Undantag finns naturligtvis men jag är rätt säker på att det är en del av sanningen.
Skrivet av: Tumpi
« skrivet: 18 december 2014, 21:14:10 »

Det är så att vissa alltid rekommenderar Nibe, andra rekommenderar Thermia. Man blir ganska insnöad på det märke man själv använder.

Köp av den firma som har gett det bästa intrycket på dig. Både Thermia och Nibe är bra pumpar.
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 18 december 2014, 20:46:10 »

Mycket enklare menyer är en orsak, billigare och minst lika bra i kvalitet. Jag har sysslat lite med både NIBE och Thermia och det är tveklöst enklare att "fixa" med Thermian MEN det finns mycket mer i Nibes menyer. Resultatet dvs värmen är rätt lika.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 18 december 2014, 20:35:51 »

Har även Diplomaten snål cp efter nyår vilket jag läst att nya Nibe 1226 ska ha får visst inte sälja gamla cp längre.
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 18 december 2014, 20:19:41 »

Jag skulle tveklöst välja Thermia betydligt bättre pris (Diplomat) och MINST samma kvalitet på VP.

Skiljer bara 4000:- mellan NIBE 1226 och Thermia Diplomat. Varför tveklöst välja Thermia?
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 18 december 2014, 19:56:54 »

Jag skulle tveklöst välja Thermia betydligt bättre pris (Diplomat) och MINST samma kvalitet på VP.
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 18 december 2014, 19:53:28 »

Nu har jag fått ett pris från en annan firma på NIBE 1226 = 65000:- Känns som ett bra pris för en bra produkt. Vad tror ni?
Skall jag slå till NIBE 1226 för 65'?
Skrivet av: bagge
« skrivet: 18 december 2014, 19:11:22 »

Har bara haft min diplomat 1 1/2 år men är jätte nöjd. Enkel att först. Min installatör sa att oftast kan det blir problem med den energisnåla cirkulatiopumparna, minsta lilla skit och de stannar. Har en sådan i mitt frånluftvent som förvärmer brine, den pajade efter första år p.g.a lite skit i brine vätskan. Vet ej om det stämmer angående pumpar. Jag skulle satsa på themia om installatören känns bra men då en diplomat.
Skrivet av: Tumpi
« skrivet: 18 december 2014, 18:23:57 »

Diplomaten är en pump som är enkel och fungerar. Den saknar energisnåla cirkpumpar så den drar väl några hundra kwh mer i året. Jag är som sagt nöjd med min, den gör sitt jobb.
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 18 december 2014, 16:43:04 »

Vill ha en pump som fungerar. Frågan är om man tjänar in den skillnaden mellan en Diplomat och en G3?
När det gäller NIBE så skall de ha 76250:- för endast pumpen. Kollade på prisjakt, där ligger de på 45'-50'.
Kanske prata med en annan firma gällande NIBE, bor i Huskvarna.
Skrivet av: Tumpi
« skrivet: 18 december 2014, 16:29:48 »

Det har diskuterats många gånger här om det är värt extra kostnader för G3. Jag har inget svar att ge. Bäst nytta av den har man om man har raddiatorer och stort vv behov. Hade tidigare en Robust som hade G2, varmvattnet var mycket varmt på vintern när man hade den (tidigare fastighet).
Viktigt är att man tycker att installatören är förtroende ingivande och att han kunskap.
Skrivet av: ErikB
« skrivet: 18 december 2014, 16:28:19 »

Citera
5. NIBE 1226-8 Pris 83750:-

På bynor kostar en värmepump NiBE 1226-8 drygt 44000:-
Det innebär att kostnaden för att montera ligger på nära 40000:-

Vill minnas att min far installerade en nu 1245-10 för under 80000:- inkl rot. (allt utom jordvärmeslangen) och då var det en ganska komplicerad installation med dockning mot befintlig vedpanna. Det känns som om rimligt pris borde vara i betydligt lägre än i dina offerter.
/ErikB
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 18 december 2014, 16:26:59 »

Jag har en Diplomat och den har hittills fungerat klockrent, lätt att justera lätt att lära sig att hitta i menyerna. Om sedan enkelheten är till fördel eller nackdel beror i mångt och mycket på hur man är lagd. Jag vill att saker och ting ska vara enkla och funktionella, nått jag absolut inte gillar är "apparater" med så mycket (onödiga) funktioner att man inte orkar lära sig mer än en bråkdel.
Det var någon som för nått år sedan räknade lite och kom fram till att det tog ca 10 - 15 år innan G3 lönade sig. Men efter det så blev det el liten fötjänst.
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 18 december 2014, 16:24:01 »

Har radiatorer i källare och i tre sovrum. Ca 50m2 är vattenburen golvvärme efter en renovering vid gjort. Planen är att även sovrummen skall få golvvärme. Är det motiverat med prisskillnaden mellan Diplomat och G3?
Skrivet av: Tumpi
« skrivet: 18 december 2014, 16:11:44 »

Har du raddiatorer? Hur stor pump har du haft tidigare? Många här är nöjda med sin G3! Diplomaten är mycket billigare, men har inte den avanserade vv-produktionen och inte snåla cirkulationspumpar (jag är nöjd med min enkla diplomat). Jag tycker att Thermia var prisvärda i de offerter du har. Niben är den enklare modellen.
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 18 december 2014, 15:32:05 »

Ni är det dags att bestämma sig. Följande alternativ har jag (pump+installation).
1. IVT HQC8 Pris 87500:-                             
2. IVT HAC6 Pris 72475:-                               
3. Thermia Diplomat 6 Pris 61100:-                 
4. Thermia Diplomat Optimum G36 Pris 77375:-
5. NIBE 1226-8 Pris 83750:-
Behöver hjälp med att välja. Känns som att Thermia är mest prisvärda de har även bra garanti/försäkring.
IVT har en 100% högre installationskostnad än Thermia/NIBE.

Rekommendationer mottages tacksamt!!
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 08 december 2014, 17:23:18 »

Har pratat med installatör för NIBE och de skall återkomma med en offert. När det gäller IVT så har jag ställt frågan direkt till dem om de tycker att det är skäligt att debitera en arbetskostnad på 37500:- för att byta pump. Även ställt frågan till SKVP gällande denna schablon, utan några svar. Kan tyda på att jag trampat dem på tårna.

Nåväl, det finns som tur är andra fabrikat, dock har den nuvarande IVT-pumpen fungerat klanderfritt innan kompressorn rasade.
Skrivet av: Roland
« skrivet: 08 december 2014, 10:03:34 »

Att 35 % godkänns betyder inte att man måste debitera 35 % som arbetskostnad om den faktiska installationskostnaden är betydligt lägre. Att byta ut en pump där rör är framdragna och elmatning finns tar normalt  inte ta så lång tid. Leverantören av Thermiapumpar har en betydligt vettigare uppfattning om vad som är rimlig kostnad för att byta en värmepump. 
Skrivet av: Lexus
« skrivet: 07 december 2014, 22:13:53 »

Skatteverket och SVEP har en överenskommelse om procentsatsen för ROT.
För bergpumparna godkänns 35% av totalkostnaden som arbetskostnad.

Skrivet av: Roland
« skrivet: 07 december 2014, 21:52:35 »

Varför inte Nibe? Bör prismässigt ligga som Thermia. Jag tycker inte prisskillnaden IVT/Thermia är motiverad.

Titta gärna på Energimyndighetens test av värmepumpar, om jag minns rätt hade IVT rätt stora värmeförluster från varmvattenberedaren.

Lustigt resonemang från IVT-installatören. Att installationskostnaden får vara upp till 30 eller 35 % av pumpens pris för att man ska få göra ROT-avdrag betyder ju inte att det är förbjudet att ta ut en lägre kostnad. Praxis inom branschen låter som kartellbildning och ett fall för Konkurrensverket.
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 07 december 2014, 21:28:42 »

Kompressorn går att byta till en kostnad på ca 25.000:- och med den följer endast ett års garanti. Pumpen är snart 14 år gammal och känns som ett litet osäkert kort. Med en ny pump följer en annan garanti, dock till en högra installationskostnad.
//Urban
Skrivet av: Gäst 999
« skrivet: 07 december 2014, 21:01:59 »

schablonen 35% gäller bara om man borrar på samma gång annars är det 30%. Går det inte att byta kompressorn?
Skrivet av: ubbe73
« skrivet: 07 december 2014, 20:54:42 »

Hej
Helt ny här på detta forum. Lagom till jul så har kompressorn på vår bergvärmepump lagt av. Har tagit in lite offerter enligt följande:
1. IVT HQC8 Pris pump 68750:- Installation 18750:- efter ROT                               
2. IVT HAC6 Pris pump 57100:- Installation 15375:- efter ROT                               
3. Thermia Diplomat 6 Pris pumo 53100:- Installation 8000:- efter ROT                 
4. Thermia Diplomat Optimum G36 Pris pump 69375: Installation 8000:- efter ROT

Har haft en diskussion med IVT gällande deras installationskostnad som är ett rån. De hävdar en schablon som bygger på att installationskostnaden är 35% av pumpens kostnad. Detta är en praxis inom branschen vilket jag tycker är att råna kunderna. Nog om det.

Vilken av ovanstående skall jag välja? Skiljer 25.000:- mellan IVT's dyrare och Thermia's billiga. Är detta motiverat? Tacksam för svar!
//Urban

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!