Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Andy...
« skrivet: 28 januari 2010, 22:28:33 »

Vi hade hem den lokala VVS firman för konsulation och de föreslog just Nibe 310 P, till en kostnad av 56.000 inkl. installation. Det tycker jag låter väldigt mycket med tanke på att man kan beställa hem samma apparat över nätet för ca 32.000. Borde gå att köpa in arbetet + finjustering av apparat och ventilation separat och hamna en bra bit billigare. 

Hursomhelst, har läst en del om Nibe 310 P och folk verkar generellt sett haft en del problem med denna. Nu syns kanske bara de som är missnöjda men jag betalar gärna mer för en enhet som är mer driftsäker och håller längre. Comfortzone??

Läste något om att Comfortzone uppgraderat ljudisoleringen i sina apparater under 2009 och fått bukt med en del missljud, stämmer det? Vi ska placera FLVP i grovköket som gränsar till både kök och vardagsrum så det är viktigt för oss att apparaten är någorlunda tyst.

/ Andreas
Skrivet av: Rollster
« skrivet: 28 januari 2010, 18:13:50 »

  Hej !  

  I vilket fall som helst köp ej Nibe 310p eller IVT 490. Jag vill påstå att den ska ej användas i hus över 100kvm och ej alls i den övre halvan av Sverige .
  Lämplig pump för dig om det nu ska vara frånluftspump så blir det väl att rekommendera en Comfortzone . Dessa har dock behäftats med en del störande ljud/vibbar .
  Men det beror förstås på var du ämnar placera den om det spelar nån roll ? Eller kanske en bra Luft-vattenmaskin kunde vara nåt ?
  Och så beror det örstås på vilka förväntningar du har på förbrukningen / driftskostnaden .
Skrivet av: gunnar_holm
« skrivet: 28 januari 2010, 18:09:16 »

Jag gjorde nästan så, köpte pumpen billigast möjligt, fixade vvs själv och el separat. Jag sparade  en hel del pengar, men man har ingen som tar ansvaret om det blir en misslyckad installation. Om man inte har full koll på hela installationen, och vet vad som behövs så skulle jag välja en installatör som tar helhetsansvar.

Om man väljer CZ, IVT eller NIBE beror väl på hur stor investering man anser sig ha råd med och vilken driftskostnad man vill ha.
Mvh,
Gunnar
Skrivet av: Andy...
« skrivet: 28 januari 2010, 15:39:53 »

Vi bor i ett hus på 140 kvm byggt 1988 försett med frånluftsventilations kanaler. Vi vill sätta in en ny frånluftsvärmepump och undrar följande:

- Vi är på jakt efter en driftsäker, tyst FLVP av hög kvalitet, ska vi välja Comfortzone, Nibe eller IVT ? Vilken modell rekommenderar ni?

- Är det en bra lösning att köpa själva FLVP över Internet och sen låta en VVS montör installera den samt ha någon som kalibrerar själva ventilationen. Får känslan av att man kan komma undan ganska mycket billigare så.

Tack för era synpunkter !

Andreas och Lisa   

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!