Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur maanga siiddoor har en tarning (svara med bostäver):
4 värmepumpar delade på två nördar blir: (siffra):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Carl N
« skrivet: 16 februari 2018, 06:56:27 »

Jag skulle nog byta både KB-in och KB-ut givarna.  Sc:,h
Skrivet av: Vetekli
« skrivet: 15 februari 2018, 17:42:51 »

Tack för svaren! Nu lyckades jag träffa ögonblicket precis innan pumpen stannar. Den gick fortfarande, men utedelen var täckt av is/forst.
https://imgur.com/a/PYBlx

Brine ut 6 grader men brine in -19 grader?? Körde en manuell avfrostning innan jag tog bilden på avfrostningsinfon, det var 545 minuter sedan avfrostning innan jag körde manuell.
Vad kan detta bero på? Utegivaren 1 grad.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 13 februari 2018, 17:38:12 »

Det är tydligen grymt viktigt att det är rätt glykol blandning i dom inte för starkt och inte för svagt.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 13 februari 2018, 14:10:10 »

Brine ut ska sitta bakom frontplåten längst ner precis efter avfrostningsshunten, nr 13 på bilden.
Jag tror (står så i manualen) att det är brine returtemp + utetemp som styr avfrostning via avfrostningskurva.
Så vad visar utegivaren när returen visar -4 C?
Brine in (retur) är för övrigt nr 10 på bilden.
Skrivet av: Vetekli
« skrivet: 13 februari 2018, 13:48:26 »

Har haft problem med min Atria 6, utedelen isar igen och pumpen stannar med larm "lågtryck löst". Har haft problemet till och från några månader nu.. en firma har varit här o kikat. Första gången verkade han göra någon generell koll, rensning av silar mm. Andra gången hittade de att avfrostningsshunten inte fungerade, så de bytte ut den. Då funkade det säkert en månad ungefär, nu har den isat igen några gånger igen.

Den hade stannat idag på morgonen, då var flensarna helt igenisade.. Körde manuell avfrostning (10 min 20 grader ut till utedelen) tre gånger och det smälte en del men all is försvann inte.. Hällde på lite varmvatten och fick bort det mesta av isen. Startade om pumpen med säkerhetsbrytaren och lät den gå i ca 5/10 minuter. Kollade temperaturer och då låg brine ut på 17 grader och brine in på -4 grader. Tyder på att något är fel eller?

Om brine ut-sensorn är kass, vart sitter den på en Thermia Atria 6?

Annonser

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Värmepumpar i Stockholm
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Use CS Theme