Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: jehu
« skrivet: 15 mars 2017, 06:02:27 »

Köpte några keramiska på COOP när det var utförsäljning för 99:-
fungerade alldeles utmärkt till wok pannkakor och annat som kräver hög värme
men efter några månader var det sprickor i emaljen
och när jag kom hem efter en månads semester såg en ut så här

På reklamen skrapar de med metallföremål och visar att det inte går att repa emaljen
och att den släpper lätt
Fake news det  ???
Höll ungarna ansvariga
men de menade att de bara använt plast och träspadar
Skrivet av: BigGitt
« skrivet: 14 mars 2017, 14:48:34 »

Hade många olika. Upp till 1200.

Sen 2 veckor tillbaka gick över till ERNESTO från Lidl.

Nöjd till 100% 

Fiskars som vi köpte för en månad sen började släppa teflon efter första stekning. Championer... Får se vad dom säger på ICA...
Första gången en stekpanna släpte så här fort...
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 10 mars 2017, 06:27:50 »

Har kvar Icas keramiska panna  och den ser lite sliten ut nu men går fortfarande bra att fräsa pannkakor i. (Den med beige färg)

Köpte för c 2 år sedan en OBH Nordica Eco Kitchen med keramisk beläggning och den har verkligen funkat bra jft Icas. Inte en enda repa i beläggningen och det bränner aldrig fast i den, så jag är nöjd med den. Läste i nåt test att den har ojämn värmefördelning, inget jag märkt nåt av iaf. (Den med svart beläggning)

Försökte lägga upp bilder men det verkar vara nåt knas med den funktionen Sc:,h

Var det nåt knepigt format på bilden?
Godkända filtyper är xls,txt,jpg,gif,pdf,mpg,png,xlsx,jpeg
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 10 mars 2017, 06:24:31 »

testar bild
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 09 mars 2017, 20:15:04 »

Den gjutjärns pannan hade hållit i 100 år till och mer och  om du inte misshandlat med punktvärme tipo874 !

Jo, jag är övertygad om det också. Normalt skulle jag använt stora plattan, men den körde vi gjutjärnsgrytan på. Trist.

Nåväl, jag plockade med en ännu äldre Husqvarna gjutjärnspanna från stugan, som inte funkar helt 100 med induktionsspisen vi har där, och problemet är att induktionszonerna är för små, så lite av samma problem där.
Skrivet av: Håkke
« skrivet: 09 mars 2017, 19:58:54 »

Har kvar Icas keramiska panna  och den ser lite sliten ut nu men går fortfarande bra att fräsa pannkakor i. (Den med beige färg)

Köpte för c 2 år sedan en OBH Nordica Eco Kitchen med keramisk beläggning och den har verkligen funkat bra jft Icas. Inte en enda repa i beläggningen och det bränner aldrig fast i den, så jag är nöjd med den. Läste i nåt test att den har ojämn värmefördelning, inget jag märkt nåt av iaf. (Den med svart beläggning)

Försökte lägga upp bilder men det verkar vara nåt knas med den funktionen Sc:,h
Skrivet av: tyke
« skrivet: 09 mars 2017, 19:53:53 »

Ingen kökschef men kör bara gjutjärn sedan ett par år. Blivit besviken på alla dessa teflon o keramikpannor under åren.... Däremot vet jag att jag gör fel ang skötseln av gjutjärnspannorna. Ty de skall ju inte diskas som vanliga stekpannor.
Skrivet av: bopakoster
« skrivet: 09 mars 2017, 19:36:27 »

Den gjutjärns pannan hade hållit i 100 år till och mer och  om du inte misshandlat med punktvärme tipo874 !
Min favorit är Hackmans Allsteel, perfekt beläggning (glömt vad) och form som gör slussningen av potatisbitarna till en barnlek!
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 09 mars 2017, 17:38:21 »

Nu börjar era rapporter stämma med mina erfarenheter.
Jag kör sedan några år med ICA:s teflon, de är bra, men bör ju ändå bytas ut efter 1-2 år.
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 09 mars 2017, 13:07:28 »

Gjutjärn pallar inte heller i evighet. Det fick jag lära mig i förra veckan när jag skulle rosta pumpakärnor och satte vår ~40 år gamla Skeppshultpanna på mellanplattan och brassade på. "Krack" lät det när den sprack från periferin in till centrum.

Vet inte om orsaken var att plattan inte täckte hela botten och det blev övermäktiga spänningar. Det var en rejäl glipa så länge den var varm, men nu när den svalnat har sprickan gått ihop igen.
Skrivet av: jehu
« skrivet: 09 mars 2017, 01:05:51 »

Reklamen för keramiska pannor ljuger lite; ytan slits och det släpper inte så bra
Köpte när Coop sålde ut för 99 kr. Skulle inte betala fullpris.
Har dom mest för pannkakor och wok då hög temp krävs och teflon inte pallar.
Skrivet av: karlmb
« skrivet: 08 mars 2017, 21:12:52 »

Hmm, jag vet inte längre.
Pannan är troligen överhettad någon gång så den är inte plan längre.
Dock tycker jag det bränner fast mer och mer nu, även om man just rengjort och oljat in.
Kanske dags att kasta den.
Skrivet av: Håkke
« skrivet: 01 december 2014, 21:47:19 »

Lite feedback 1 år senare och Icas egna keramikserie. Stekpannan har dessvärre blivit sämre, svårt att steka köttfärs, falukorv även efter polering med Electrolux Toprens. Det enda som jag tycker funkar bra är pannkakor, raggmunkar, omelett, kyckling (stekt i olja) och grönsaker.  Beläggningen är intakt, inga flisor som släppt, men ändå nåt som inte är helt ok.  Samma problem som man hade med de första Gastrolux titanpannorna tidigt 90tal (f.ö. sämsta pannan jag haft). 

Icas keramiska kastrull plågas inte lika hårt, perfekt för toppen för grytor , gulash , chili mm, så den kan jag varmt rekommendera.  Perfekt för knäckkoket inför jul.

Någon fler stekpanna med keramisk beläggning blir det nog inte, möjligt med nåt annat fabrikat.  Nu kör jag mest med en ärvd Åhléns teflonpanna som funkar jättebra.

   
Skrivet av: HansMarten
« skrivet: 30 november 2014, 14:49:56 »

Jag bor nära en Ittala outlet, där har jag köpt flera Hackmann stekpannor med teflon. De fungerar klockrent, de äldsta är 6-7 år och fortfarande helt felfria och lättsläppande. Kan rekommenderas ! Bara plast/trä verktyg har använts dock.
Skrivet av: karlmb
« skrivet: 30 november 2014, 10:38:17 »

Min vita keramiska panna funkar bra än iaf!
Man får komma ihåg att olja in den efter varje disk bara, annars bränner ägg och liknande fast, men iofs inte så hårt.
Testet går vidare...
Skrivet av: Hansson
« skrivet: 10 september 2013, 20:23:00 »

Frugan använder teflon panna från Ikea.
Jag använder gjutjärns panna. Där kan vi snacka stekyta
Skrivet av: Olle61
« skrivet: 10 september 2013, 13:15:24 »

Jag brukar köpa stekpanna på Lidl när de har erbjudande. Jag tycker de håller ganska bra. Många på nätet skriver samma sak.
En gång köpte jag på IKEA, inte alls bra.
Skrivet av: hplp
« skrivet: 10 september 2013, 12:32:54 »

Här är beviset att gjutjärnstekpanna är bättre.
Magnus Samuelsson, Malmö mototmässa 08
Skrivet av: "joka"
« skrivet: 10 september 2013, 10:05:53 »

Ju fler kockar desto sämre soppa heter det så därför måste jag gå in och skriva mitt tycke i denna högst intressanta tråd om verktyg anpassade för fruntimmer  ^-^

Jag tycker teflonpannorna är oslagbara i alla lägen  tummenupp
Jag har haft 3st teflonpannor i mitt liv som icke boende hos morsan och varit mkt nöjd med dem i alla lägen.
Ingen av de två först har slagit sig i formen, däremot tål de inte att man vispar i dem med skedar och gafflar i metall, teflonet släpper och gör pannan omöjlig att steka i och man får en helt värdelös stekpanna.
Den 3:e pannan, den dyraste av dem alla, en riktig kock-panna, är flera ggr bättre än de två tidigare billiga jag har haft  tummenupp
Det bränner aldrig fast i den, ytan blir bra på det stekta och den är hur lätt som helst att göra rent, bara spola den med hett vatten under kranen så har man en färdigdiskad stekpanna redo att stekas på igen  tummenupp
Jag brukar sätta den ny "diskade" pannan på eftervärmen från plattan i några sekunder oxå så att den får torka så fint  :)
Nu mera använder jag/min fru bara stekspadar och rör-om-verktyg av plast inhandlade på IKEA till den nya stekpannan för att inte repa den...
Jag tycker det känns som om jag kommer att åldras ihop med denna stekpanna  ;)
Ska köpa en till, modell större, då blir det en riktigt dyr och en med välkänt märke för att så nöjd jag är med den nuvarande pannan tack vare dess utlovade kvalle så kommer jag aldrig mer snåla in på stekpannans pris  tummenupp

 
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 10 september 2013, 05:26:14 »

Ica-kurirens test var intressant.
När vi byter stekpannor köper jag alltid två på en gång, ibland behöver man helt enkelt två, t.ex. orkar jag inte steka pannkakor med bara en stekpanna...
De vi hade innan våra nuvarande var OBH Nordiga ECO kitchen, keramiska.
De fungerade bra tills de varit för varma en enda gång, då var det helt enkelt kört, provade med svinto och alla möjliga tips om hur man skulle kunna återställa dem till fungerande skick.
Enligt mig helt värdelösa redan efter ett par månader, ändå nötte vi på med dem i ett helt år.

Efter det läste jag en test (Testfakta) där ICA Selection för bara 399 kr fick bra resultat, så jag köpte två av dessa.
Dessa två stekpannor har fungerat bra i ett halvår nu, fastnar fortfarande inget alls i dem, om det beror på att de aldrig överhettats låter jag vara osagt, men med 4 kockar i familjen ser jag detta som högst osannolikt.
Här är testen där ICA Selection fick bra test: http://www.testfakta.se/livsmedel/article59626.ece

Testen där OBH får toppbetyg, och ICA Selektion botten betyg: http://www.icakuriren.se/PageFiles/43593/stekpannor.pdf

Och som sagt, jag personligen ger dessa två pannor, baserat på egen erfarenhet den direkt motsatta betygsbedömningen jämför med ICA:s egen....

Jag kan i och för sig förstå det låga betyget för pannkakor, stekytan blir inte så snygg i en släpplättpanna, men jag kan å andra sidan inte påminna mig att stekytan blev bättre i OBH-pannan så länge de fungerande (släpp lätt funktionen alltså)
Skrivet av: karlmb
« skrivet: 09 september 2013, 20:36:34 »

Kommer inte ihåg men de var inte från Sverige.

Jag tror jag läste för dåligt igår... Eller för sent...
Hursomhelst så verkat keramiska tappa sin släpp-lätt funktion efter ett tag, det där andra om hållbarhet var nog ett sponsrat test från konkurrenten Dupont (teflontillverkare) och ska därmed förbises.

Återkom i tråden vetja om ngn månad och rapportera, man kanske ska satsa på keramik nösta gång.

Haha, ja om enbart hälften av alla de positiva kommentarer jag hittat på nätet på några minuter är korrekta, då ligger Dupont illa till...
Det som verkar hända är att man måste rengöra så snart "fel" typ av protein har brännt fast. Gör man inte det utan låter det sitta, så försämras effekten av non-stick, men rengör man med svinto eller liknande så kan den bli som ny igen.
Jag återkommer efter några månaders tid, eller iaf när pannan inte fungerar som ny längre!
Skrivet av: jehu
« skrivet: 09 september 2013, 20:22:43 »

Teflon håller runt ett år innan det bränner fast.
Köpte också en färgglad på Ica. Denna får nu enligt mina instruktioner bara användas till att göra tunn omelett i, på låg värme -
på så sätt lär den hänga med ett bra tag.
Bäst är att använda gamla slitna pannor till pannkakor och annat som kräver långvarig och hög värme, och spara den fina pannan till när det inte får bränna fast.
Har gjutjärnspannor, wokpanna, grillpanna också. Använder numera gas.
Skrivet av: Mike
« skrivet: 09 september 2013, 19:54:24 »

Kommer inte ihåg men de var inte från Sverige.

Jag tror jag läste för dåligt igår... Eller för sent...
Hursomhelst så verkat keramiska tappa sin släpp-lätt funktion efter ett tag, det där andra om hållbarhet var nog ett sponsrat test från konkurrenten Dupont (teflontillverkare) och ska därmed förbises.

Återkom i tråden vetja om ngn månad och rapportera, man kanske ska satsa på keramik nösta gång.
Skrivet av: Håkke
« skrivet: 09 september 2013, 19:35:12 »

Kollade som hastigast på tester och det som framkom var att keramiska har begränsad livslängd och tyvärr i de flesta fall giftigare komponenter än teflonpannorna.
Teflon verkar hålla 7ggr längre.

Ica kurrens test pekar väl tvärtemot, vilket test hänvisar du till ?   http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Tester/Stekpannor/ 
Skrivet av: bopakoster
« skrivet: 09 september 2013, 19:08:19 »

Har en sådan färgglad röd stekpanna botten är i aluminium. Problem inga med keramiska beläggningen, mycket lättdiskad, men botten har blivit deformerad av troligen för hög värme, gissar att "nån" har använt en för liten platta i förhållde till stekpannans storlek
Skrivet av: Mike
« skrivet: 09 september 2013, 18:48:37 »

Kollade som hastigast på tester och det som framkom var att keramiska har begränsad livslängd och tyvärr i de flesta fall giftigare komponenter än teflonpannorna.
Teflon verkar hålla 7ggr längre.
Skrivet av: jojje
« skrivet: 09 september 2013, 17:24:51 »

http://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/stekpannor/de-buyer-stekpanna-kolstal-lyonnaise-mineral-b-dia-28-cm/

Beställde en stekpanna i rent kolstål och den verkar efter bara några ggr vara mycket trevlig att steka i, har tidigare haft ett flertal teflonpannor i olika prisklasser och ingen har vi varit nöjd med mer än några månader, då det börjar fastna i dom även om man har fett i dom.
Har några riktigt gamla gjutjärnspannor vi fått ärva som är riktigt trevliga men ack så tunga att hantera.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 09 september 2013, 13:06:11 »

Jag har också avverkat ett antal telefånpannor som antingen slagit sig ellet tappat telefånytan, även utan att man spolar kallt vatten i dom (vilket man inte ska göra, flottet korkar igen avloppet, spola hett vatten istället).
Det blev en Skeppshults gjutjärn till slut, den tränar även handledsmusklerna på köpet.  :P
Skrivet av: hplp
« skrivet: 09 september 2013, 11:48:29 »

Kockums nr 34 från 1949, gjutjärn, den slår allt. Den var från början emaljerad på utsidan. Är det samma sak, emalj och keramik? Kanske är det nytt med keramik trots allt. Aluminiumstekpannor har vi averkad en mängd de senaste åren, även ICAs testvinnare, de slår sig om man spolar kallt vatten i dem när de är varma, blir till vattenskål och fågelbad till våra vilddjur. Så de går ett tag sen kommer trotjänaren från 49 tillbaka och fin stekyta blir det, jag föredrar den men får ge vika för grupptrycket, det ska va nytt å fint. Men då finns det kanske nu ett alternativ som även jag kunde bli nöjd med.
Skrivet av: Håkke
« skrivet: 09 september 2013, 10:42:04 »

Vi köpte Ica's vita keramikpanna i vintras och den funkade bra i början. Men efter en tid började det strula när man stekte falukorv, köttfärs, ägg, omelett etc som lätt brände fast. Man kunde se att det blivit som en ljusbrun hinna på den vita stekytan som inte försvann även om man diskade noga. Googlade lite om detta och fick tips om att polera ytan med keramikrengöring som man har till keramikhällen. Gjorde det och den blev som ny tummenupp

Ytan är otroligt hård och jag kör med stekspade i rostfritt utan problem, inte en enda repa hittills.  Köpte även en kastrull i samma serie

Keramik rekommenderas tummenupp 
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 09 september 2013, 05:43:06 »

Olika typer av keramiska beläggningar har väl funnits rätt länge, var inte redan "titanpannan" en typ av keramisk beläggning.
Vi köpte icas testvinnare (teflon) för några månader sedan, och det är de bästa stekpannor vi någonsin haft, inga tecken på "bränning" av teflonet, och perfekt släppeffekt även efter ca 6 månader.
Skrivet av: karlmb
« skrivet: 08 september 2013, 22:34:57 »

I sommar har det börjat säljas färgglada stekpannor mer ngt annat än den gamla vanliga teflonbeläggning som "non-stick".
När vi var på Ullared kunde vi glädjande nog konstatera att de sålde Kökskungens stekpannor med teflon samt det nya "Ceramic-line", till samma pris, dvs 130:- eller nåt.
Så vi köpte en Ceramic line och idag skulle den testas.
Den ska tåla dubbelt så hög temp som teflon och är tåligare mot repor och slitage.
Efter en användning kan jag inte säga annat än att den fungerar mkt bra.
Det är verkligen fråga om non-stick, olja och fett ser aldrig ut att flyta in i materialet, de ligger som droppar hela tiden, ännu bättre än teflon alltså.
Frågan är förstås hur länge detta nirvana tillstånd kommer att bestå, men om det är minst lika länge som med teflon ser jag klara fördelar.
Jag undrar vad ni andra har för erfarenheter av dessa nya stekpannor, är det ett teknikskifte vi ser här? Om pannorna håller bara hälften av vad som utlovats ger jag de gamla teflonpannorna max 2 år till på marknaden, keramik kommer att ta över!!
Detta verkar riktigt bra! Dessutom slipper man(?) giftiga ämnen som frigörs när beläggningen lossnar som i de gamla teflonpannorna.
Och är det ngn som vet varför det tog så lång tid för keramiken att hitta till stekpannorna, är detta raketkunskap? Jag tycker den vita beläggningen liknar emalj till stor del, sånt har väl funnits i över 100 år...?

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!