Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Ravn
« skrivet: 30 januari 2009, 23:49:42 »

Ja, det väcker ju en del tankar på byggnation eller ej..  Det jag mest är ute efter är väll egentligen få lite cirkulation o få ned luftfuktigheten.  Värmen ser jag mest som en bonus för det som blir vill säga.  Jag ska tala med en gammal kompis som har bra koll på dessa grejjer. 
Over and out!
Skrivet av: claese
« skrivet: 25 januari 2009, 09:59:51 »

Utan glas följer plåtens temperatur utetempen och det är bara mitt i sommaren när du inte vill ha värme som det fungerar bra,eller onödigt bra. Själv har jag 150 kvm solfångartak som är precis som du tänkt göra. soliga dagar vår o höst värmer den en fabrikslokal och mitt i sommaren lagras den 50-70gradiga varmluftsvärmen i ett stenmagasin under fabriksgolvet. Problemet är som alltid,-lagring till den tidpunkt man behöver värmen. Skulle du lägga glas el plast ovanför plåten skulle naturligtvis bli högre temperaturer, men till vilken nytta.Färgen kommer säkert att försvinna efter första veckan. Men ,för att vara lite positiv,det håller sig säkert torrt och fint i garaget.Tänk på att de flesta fläktar inte klarar mer än 40-50 grader.
Skrivet av: GLX
« skrivet: 24 januari 2009, 21:50:11 »

Hej
På den här adressen finns det ganska mycket info om luftsolfångare.http://24volt.eu/index.php
Skrivet av: Ravn
« skrivet: 19 januari 2009, 14:12:03 »

Hejsan!  Jag är helt ny på detta forum och jag tänkte börja med att presentera en ide jag har ang ett bygge av solluftsfångare.   Det är framför allt en vän till mig som pratat på att detta är ett väldigt smart och "ekonomiskt" sätt att få cirkulation och lite värme i mitt nybyggda garaget.  Idag har jag två st oljeradiatorer som går på "frostfritt" men det blir ingen cirkulation.  Därav "solluftsfångare tänket".

Jag har läst mycket om detta och jag har tänkt i många olika banor hur det för mig skulle funka bäst.

Sista planen jag har nu är följande:

Mitt garaget (Det är numera färdigbyggt):


Min tanke om detta är att använda den befintliga plåten som är på taket då jag ej har råspont under. Det är en typ av "väv" som ligger under plåten som jag kan skära bort eller trycka mot plåten..
Vad jag vill göra är att bygga en solluftsfångare utan bottendel.. Bottendelen är taket på garaget. I "vinden" på garaget tätar jag plåten underifrån med frigolit eller gullfiber..   Jag drar sedan rör från "nocken på utsidan och snabbaste vägen in i takspetsen och sedan ned i garaget där jag kopplar något typ av fläkt som suger in luften.  Solluftsfångaren skall sitta i högra hörnet av garaget. (Den delen ni ser).
Jag hade tänkt fästa upp lådan i dalarna på takplåten utan att göra nya hål för infästningen (För att inte riskera läckor) och isolera med något skumgummi aktigt material eller vilka alternativ som kan tänkas för att få lufttäthet..

Som syns på bilden kan man ana lite vart solen kommer åt.  Väggen på garaget ligger så gott som i söderläge.  Jag hade först tänkt ha fångaren på väggen men det är ett stort äppleträd i vägen. Därav måste jag välja taket.

Är jag ute o cyklar eller är detta en rimlig lösning?

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!