Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Erik Renberg
« skrivet: 18 mars 2014, 09:43:26 »

Det är naturligt att KB-in sjunker när VP går lite mer. 0.6 grader är inget problem. Jag tror det är tveksamt om det blir någon skillnad om du har mer jord på marken. Givarna sitter inne i VP.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 18 mars 2014, 09:27:39 »

Kom en liten köldknäpp nu och jag märkte att in-tempen på köldbäraren sjönk omedelbart från några plusgrader (varierat från 2-4,5 grader när vi haft varmt väder ute) till 0,6 grader.

Detta leder mig till att tro det är ett isoleringsproblem och den lilla sträckan utanför huset verkar räcka för att påverka tempen i kollektorslangarna, eller så är givaren för in och ute temp på köldbäraren placerade utomhus och de påverkas av ute tempen och ljuger för pumpen om vad temperaturerna egentligen är. Oavsett tror jag problemet löses när mera jord slängs över allt.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 09 mars 2014, 14:20:06 »

Var dit och kollade men det var så skitigt inne i ringen, massor med lerig jord hade lagt sig ovanpå, svårt att se något alls, tror jag måste skölja rent för att se något. Tog några bilder. Där borrhålet blev gjort blev såpass oturligt placerat att det hamnade där berget inte är rakt, om det bara gått 30cm åt sidan...

Så jag har fått bygga upp på sidan med tegelstenar så cementringen ska kunna stå rakt.


Lagt dit lite isolering som blivit över, har ganska mycket av det att tillgå:


Så det blev två lager (småbitarna gör en liten luftspalt + det var lättast att lämna dom där), kan ju inte skada:


Sen ser det ut såhär, skitigt:


finns ju ett lock ovanpå där med ett hål för vattenslangen och två för kollektorslangarna, han som gjorde installationen så lade dit slangen på samma gång, vet inte hur djupt.
Skrivet av: Zyberdude
« skrivet: 09 mars 2014, 12:23:59 »

Jag tog satte i en 20 eller 25 mm slang i det största hålet för framtida bevattning av gräsmatta m.m., men det kan bero på vilken modell av lock du har. Lånar en bild från nätet, så där det är rött har jag min slang isätt.

Jag satte slangen 7 meter ned för min pump orkar lyfta vattnet 8 meter totalt. Hade ca 2 meter till vatten den dagen jag testade djupet till vatten.
Skrivet av: Puckonen
« skrivet: 09 mars 2014, 11:39:41 »

Det brukar finnas ett par små hål på ca 10 mm som är pluggade på locket till foderröret, men som går att öppna. Du skulle ju kunna ta ett snöre med en liten tyngd (mutter?) i lirka ned o se om du kan nå vatten och på vilket djup? Eller sno elektrikerns dragtråd o mata i en bit.  :-))
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 09 mars 2014, 10:56:21 »

Nä jag menar nog locket till foderröret. Allt det där ligger inne i en cementring så man ska slippa åt. Det grävs över sedan när allt är klart. Svår att säga hur det är med vattennivån med andra ord.
Skrivet av: Puckonen
« skrivet: 09 mars 2014, 10:46:26 »

Antar att du menar "locket" på foderrörert genom vilket kollektorslangarna kommer igenom? Det kan vara lite vanskligt då det håller kollektorn på plats, om kollektorn inte riktigt bottnat i hålet kan den vilja hasa ned lite...  dontknow

Men du nämner vattenslangen, så du kanske bara menar ngn form av gjutjärnslock på 3-400 mm i diameter i nivå med tomten? Då kan du ju lyfta bort det, men du borde inte kunna se vatten i borrat då eftersom det sitter ett "lock" på foderröret enl ovan.  dontknow
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 09 mars 2014, 09:48:42 »

Läser på lite och skiffer är uppenbarligen ingen bra bergtyp för bergvärme enligt vad jag läste på detta forum, och det är precis vad vi har där vi ligger.

Å andra sidan menar en jag talat med att det borde vara riktigt utmärkt för bergvärme då det är många sprickor och vi ligger i mitten av en stor backe med rikligt vattenflöde genom området, sen när vi tvingades spränga för husgrunden så borde det bara ha hjälpt saker och ting.

Det är något lock på själva borrhålet nu där kollektorslangarna och vattenslagen kommer upp (vi tänkte ta vatten därifrån till garaget för sommarvatten), är det något jag vågar gå och röra på om jag skulle vilja ta en lampa och titta ner och se om jag ser vatten eller ej?
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 06 mars 2014, 07:11:51 »

Komforten är ju annars ganska bra i huset, den har aldrig varierat mer än en halv grad i huset enligt de mätare jag har ställt i huset.
Skrivet av: Zyberdude
« skrivet: 05 mars 2014, 19:21:48 »

Gissningsvis drar pumpen 1,6-1,8 kwh. Avfuktarna är några elslukande jäklar.

Jag ligger på ca 12 starter nu. Höj integralen om du vill ha mindre starter, det är ju inte direkt så viktigt med komforten ännu. Så lär du ju dig på samma gång hur pumpen fungerar.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 04 mars 2014, 20:55:01 »

Loggat några dar nu och elförbrukningen ligger på 25kWh per dag men jag gissar större delen av det kommer från avfuktaren som går 24/7. Värmepumpen har nu cirka 18-22 starter per dygn vilket jag lär förstå är acceptabelt men kunde vara bättre.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 02 mars 2014, 10:03:47 »

Det är cp till brine man kan köra konstant de första 10 dagarna så att ev kvarvarande luft ska försvinna lättare.

Jo jag tyckte det kunde göras så vet man nu att man gjort vad man kunnat på den fronten.

Och i min meny så kunde jag som sagt välja att sätta på innegivaren, men då ingen verkar finnas står det bara -- grader till innetemp. Så jag tog av den och har nu 0 som värde.

Tillägg:
Annars börjat en logg av husets elförbrukning och värmepumpens data (antal starter av kompressor, om den går, brine in, brine ut, utetemperatur). Enligt första loggen efter uppdatering av mjukvara har jag runt 20 starter per dygn, får se hur det håller i sig.
Skrivet av: Remo
« skrivet: 02 mars 2014, 09:40:10 »

Tror inte man måste bekräfta innegivaren kopplas den in i vp så känner vp av den och den används till regleringen om inte rumsgivarpåverkan står på 0 då visar den enbart tempen.

Ok, jag tog givet att det var lika som i Bosch och IVT att man fick bekräfta det i menyn.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 02 mars 2014, 09:24:21 »

Tror inte man måste bekräfta innegivaren kopplas den in i vp så känner vp av den och den används till regleringen om inte rumsgivarpåverkan står på 0 då visar den enbart tempen.
Skrivet av: Remo
« skrivet: 02 mars 2014, 09:20:58 »

Det är väll så att man måste bekräfta i menyn att man har innergivare innan den visar
någonting, men som Smurfen skriver kan man ställa påverkan till ”0” det är bra för
då ser man tempen på loggen och lättare ställa in kurvan.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 02 mars 2014, 08:51:21 »

Det är cp till brine man kan köra konstant de första 10 dagarna så att ev kvarvarande luft ska försvinna lättare.
Skrivet av: Zyberdude
« skrivet: 02 mars 2014, 08:06:15 »

Menar du cirkulationspumpen för golvvärmen? Den går tills det är sommar och pumpen stannar för sommarlov.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 01 mars 2014, 10:32:26 »

Jag förmodar i hallen nära vardagsrummet och köket, det blir ganska centralt i huset, det området är ganska öppet, kan då komma nära kaminen förstås.

Om vi tar ibruk den så låter det nog som det är bäst att vi lägger den på ett lågt värde. Jag tror den är ej inkopplad för den visar aldrig inomhustempen, det står bara --*c

Fick annars tipset att lägga på cirkulationspumpen så den körs konstant i 10 dagar. Det hade inte gjorts av installatören.
Skrivet av: Zyberdude
« skrivet: 01 mars 2014, 06:38:31 »

Kanske den viktigaste funderingen med innegivaren är VAR den skall placeras om den används.
Skrivet av: Puckonen
« skrivet: 28 februari 2014, 21:11:26 »

Innegivaren skall som sagt bara "finlira" lite. Aktiv innegivare är väl inte formellt rekommenderad med golvvärme i gjuten platta. Men jag nyttjar det o klagar inte även om jag endast har faktor 1,5 vilket inte är mycket att hurra för. Men en RMU 40 sittandes på väggen kändes roligare än en urkopplad rumstermostat. :)

Blev lite osäker nu, men jag fick för mig att det inte gick att aktivare innegivaren om VP inte kände att det faktiskt var ngt inkopplat på den plinten. Säker att den inte är inkopplad men hänger bakom VP eller så? Kan dock ha helt fel i mitt påstående.

Tanken är att aktiv innegivare skall ta hand om avarter i stil med extrem solinstrålning på våren (sänker bör från VP) eller blåsiga dagar på hösten som kyler ur huset (höjer bör från VP). Aktiv innegivare ersätter kurvförskjutningen men "kräver" fortfarande rätt lutning för optimal nytta. Annars kommer givare och VP i princip motarbeta varandra, VP gasar och givare bromsar.

Hur jag vill minnas att en aktiv innegivare påverkar:
Säg att du har faktor 3,0 inställt och en måltemp på 20 grader medans faktisk innetemp är 18,5 grader och en beräknad framledning på 30 grader enl kurvlutning och utetemp. Då kommer din nya men tillfälliga beräknade framledning bli 30+((20-18,5)x3,0) = 34,5 grader.
Säg att du har faktor 2,0 inställt och en måltemp på 20 grader medans faktisk innetemp är 21,5 grader och en beräknad framledning på 33 grader enl kurvlutning och utetemp. Då kommer din nya men tillfälliga beräknade framledning bli 33+((20-21,5)x2,0) = 30 grader.

Så inaktiv givare, eller som Smurfen säger faktor 0 om det inte innebär att du får konstant 23 galet hett eller huttrande 17 grader inne oberoende av utetemp, är att rekomendera till du hittat rätt lutning för huset. När du hittat rätt kurva och aktiverar den bör du inte har för stor faktor, pröva dig fram vad som är lämpligt hos just dig trots golvvärme. Eldar du i ngn kamin väldigt länge under en dag kommer framledningen sänkas rätt rejält om du har hög faktor varpå de rum som inte påverkas av kaminen kommer bli snorkalla o sedan som lax på löken bli tröga att värma upp igen, dvs duktig komfortstörning i de rummen.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 28 februari 2014, 20:34:01 »

Man kan koppla in innegivaren om man vill men ställa rums givarfaktor på 0 så reglerar den inget men inne tempen loggas.
Skrivet av: Roland
« skrivet: 28 februari 2014, 18:20:29 »

Ska innegivaren fungera riktigt bra ska man först se till att hitta en värmekurva som ger önskad inomhustemperatur så att innegivaren bara behöver göra små korrigeringar av avvikelsen från önskad inomhustemperatur. Det är därför man bör ställa in rätt värmekurva utan innegivaren inkopplad.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 28 februari 2014, 18:06:19 »

OK då fattar jag. Uppdaterade mjukvaran idag och nu har jag autoläge på köld och värmebärande cirkulationspumpar så det är ju nice. Mina gradminutinställningar verkade behållas och jag hittade

En sak jag undrar över är temperaturinställningarna som styr inomhusklimatet, det var inställt på 20 grader och inomhusgivaren var påslagen, Men jag har ingen inomhusgivare (ännu), så varför är den påslagen? Om jag kopplar ur den blir temperaturinställningen också 0 istället för 20 grader, jag antar 0 nu står för hur pass mkt värmekurvan förskjuts istället? Antar jag borde stänga av inomhusgivaren tills jag får en.

Har också läst man borde inte använda innegivare på ett tag innan man fått pumpen att funka, vad är den specifika orsaken till det?
Skrivet av: Zyberdude
« skrivet: 28 februari 2014, 14:47:51 »

Då det är minus har pumpen ett underskott av värme och då det är positivt har den ett överskott. då det är 0 stannar pumpen, därmed kan du inte ha +100 som start.

Funkar som sådant: Då pumpen står stilla beräknar den framledning bör säg till 30 grader, medans "temperatur är" är 25. Då har den ett negativt värde på 25-30 = -5 varje minut som går. Dvs efter -100/-5 = 20 minuter kommer pumpen att starta med  -100

Fungerar omvänt då pumpen går.
Framledning är 35
Framledning bör 30
Skillnad + 5 varje minut
Teoretiskt sett borde pumpen stanna efter 20 minuter.

Om nu pumpen inte kommer att orka värma fastän den går 24/7 och gm närmar sig -800 kommer elstavarna att komma på, med förbehåll för andra parametrar som kan säga att den inte skall börja grilla med stavarna.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 28 februari 2014, 14:10:13 »

Jag undrar om gradminuterna, vad är det för skillnad om man lägger negativa eller positiva siffror? Gradminuterna för start kompressor är nu -100 och -800 i start tillstats, vad händer om dom ändras till 100 och 800 t.ex.? Jag har inga planer att göra så, vill mest förstå hur detta med gradminuter funkar.
Skrivet av: Puckonen
« skrivet: 27 februari 2014, 16:24:00 »

OK ska ladda in den senare idag, bäst jag tar och dokumenterar inställningarna först.

Vet inte om min nuvarande version är tillräckligt modern, eller om jag måste ladda in v3000R3 före.

Du behöver inte ladda v3000R3 före då du har senare/högre version än 3000:
"Om anläggningen för närvarande har en programvaruversion lägre än 3000R3 måste du först installera UPGRADE_v3000R3.nibe innan du kan installera en ny programvara."

Om man kollar på Changeloggen verkar det vara en massa godis i denna uppdatering.  :o

Master/slav, dubbel poolstyrning mm

Haha, just det godiset är den där sortens godis som väldigt få individer äter i mängder.  :P
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 27 februari 2014, 15:12:59 »

Om man kollar på Changeloggen verkar det vara en massa godis i denna uppdatering.  :o

Master/slav, dubbel poolstyrning mm
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 27 februari 2014, 13:17:21 »

OK ska ladda in den senare idag, bäst jag tar och dokumenterar inställningarna först.

Vet inte om min nuvarande version är tillräckligt modern, eller om jag måste ladda in v3000R3 före. Är det Display Version som syns här som är versionen? Ser ut så men vill vara säker:
Skrivet av: Puckonen
« skrivet: 27 februari 2014, 12:38:50 »

Det är precis så du skall göra!  tummenupp
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 27 februari 2014, 12:32:45 »

Har tyvärr inget nät vid huset, har bara USB stickan. Kan jag ladda hem firmware och uppdatera på det viset?
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 26 februari 2014, 20:45:28 »

Surfa in på Nibe upplink och ladda ner nya mjukvaran som har officiellt släpp i dag så får du automatisk hastighet på cp samt lite annat smått och gott  tummenupp
Skrivet av: Zyberdude
« skrivet: 26 februari 2014, 11:25:49 »

Ok då är det ändrat. Köldbärarpumphastighet ökad från 75% till 100%. Värmebärarpumpshastighet ökade med 10% på alla tre inställningarna. edit: Shit, skulle ju sänka på den sidan, får göra det imorgon.

Edit2:
Hittade frigolitlådan, den var där rakt framför ögonen, man kan se den nära fönstret i bilden här under. Även avstängningsventiler där på både in och utsida. Borde man stänga både dom och pumpen om man vill rengöra? Eller endast pumpen. Borde jag förvänta mig läckage, mycket/litet?



Inne i lådan finns det med största sannolikhet en annan avstängning !! Om du stänger av endast den vita och röda kranen på bilden kommer det att komma betydligt mera än en matsked. Lägg in en bild här om du är osäker före du börjar.

På varma sidan tror jag att filtret kunde vara på en tidigare bild jag såg, bredvid expansionskärlet, men såg ingen kran att stänga av under ?
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 25 februari 2014, 20:51:50 »

Stoppa vp och stäng kranarna så kommer det en liten skvätt brine max en matsked. Angående Cp hastighet så är det läge värme som styr deltat och som du ska minska 10% läge ekonomi kan du ställa lika eller ev lite lägre än ekonomi läge vv kan stå som det står/stog. Tyckte jag såg en klump i närheten av exp kärlet som skulle kunna vara filtret till varma sidan ?
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 25 februari 2014, 18:10:41 »

Ok då är det ändrat. Köldbärarpumphastighet ökad från 75% till 100%. Värmebärarpumpshastighet ökade med 10% på alla tre inställningarna. edit: Shit, skulle ju sänka på den sidan, får göra det imorgon.

Edit2:
Hittade frigolitlådan, den var där rakt framför ögonen, man kan se den nära fönstret i bilden här under. Även avstängningsventiler där på både in och utsida. Borde man stänga både dom och pumpen om man vill rengöra? Eller endast pumpen. Borde jag förvänta mig läckage, mycket/litet?



Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 25 februari 2014, 17:55:16 »

Ändra till -800 glömde att du hade gamla mjukvaran dom har byt namn på den inställningen.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 25 februari 2014, 17:36:46 »

Ja loggen ser helt ok ut man ser att du inte kopplat in innegivaren tex samt att du har lågt delta på värme bäraren. Du har ju golv värme och då brukar man vilja ha lite lägre delta men drygt 4 grader verkar lågt lite därför jag är nyfiken om hur många % de båda cp går i. Auto läget är så pass nytt så jag vet inte vilket delta den strävar efter på varma sidan har man radiator ligger den runt 7 grader men med golvvärme ? Du skulle även kunna ändra gradminuter för start av kompressor jag skulle prova -100 så kommer du få lite mindre starter och ändra även start differans tillsats till tex 800 så går inte elpatron in i onödan.

Var dit och skulle göra ändringar idag, men jag blev lite osäker. Detta gäller meny 4.9.3: Start kompressor är -60, det fattar jag ska ändras till -100.

Men sedan står det start tillsats: -400. Menar du då jag ska ändra det till -800 eller 800? Diff mellan tillsatssteg är 100. Antar jag inte ska röra det.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 25 februari 2014, 13:56:55 »

Ja svårt att veta, har nog funderat ifall det är så, har inte sett röken av installatören sen den lades in dock.
Skrivet av: Zyberdude
« skrivet: 25 februari 2014, 08:10:07 »

Tydligen ännu ett exempel på en installatör som bara installerar men inte undervisar eftersom den inte ens ställts till svenska (eller kanske det är: inte röra ännu, utan vänta tills jag är klar med hela installationen inklusive rumsgivaren så ska jag ställa in allt korrekt  Sc:,h )

Kolla i meny 5.1.9 om där finns nåt auto aktiverat för kalla delen respektive 5.1.11 för varma delen.

Smutsfiltret för kalla sidan hittar du då du följer rören från borrhålet tills du troligen kommer till en grå styroxlåda, bort med styroxen så borde du se någon sorts skruv att skruva fast och på andra sidan går det att ta loss filtret. Kom ihåg att stänga av pumpen före du gör någonting.
Kolla i min tråd hur mitt koppel ser ut och var jag stänger av, för idéer.
http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=54674.0

Så har du ju också ett smutsfilter på varma sidan. Se om du någonstans på rören ser en kran som går att stänga med ett lock på motsatt sida som går att skruva bort så är du på rätt.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 24 februari 2014, 21:49:52 »

Det är nog så att vi snackar om olika auto lägen och versionen med auto läge finns inte tillgängligt för nerladdning riktigt ännu men bör komma snart. Prova att ändra cp hastigheterna manuellt du kommer till den menyn genom att hålla inne bakåt knappen i ca 10 sekunder.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 24 februari 2014, 21:44:17 »

Hmmm, tyckte det fanns en meny där man fick välja mellan manuellt, auto och nån sorts blockageläge och det var på auto.

Kan väl uppdatera versionen annars med en firmware update?
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 24 februari 2014, 21:37:36 »

Är du säker på att du har auto läge på cp tror inte din mjukvaru version har det  Sc:,h om inte prova att öka hastigheten på kalla sidan 30% och sänk på varma sidan 10%. Språk ändrar man i meny 4:6.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 24 februari 2014, 21:28:21 »

Aah jo det går säkert, tänk att det hade jag inte märkt före du påpekade det.









(20 grader ska det stå)



(högsta är 45 tror jag)




Några bilder på rören runt pumpen:




Undrar ifall något där kan vara filtret. Enligt Nibes scheman ser det ut som den ska finnas utanför själva pumpen. Kärlen hade båda något över 1 bar i tryck annars.

Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 24 februari 2014, 21:27:17 »

Står det nånstans vilken mjukvaru version du har  Sc:,h
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 24 februari 2014, 21:07:05 »

Lägg in dom andra bilderna också det borde gå att få svensk meny i vp på nått vis  Sc:,h
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 24 februari 2014, 20:59:24 »

Tack för tipsen, ska testas, han skriva detta under nyss:

OK var igen, passade på att ta en massa bilder på displayen med min telefon. Kompressorn var igång då jag kom dit, den har gått 122ggr på 67 timmar för övrigt. Dessa värden fick jag då med den igång. Har mera bilder från några andra menyer också om det skulle hjälpa.















Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 24 februari 2014, 20:46:26 »

Ja loggen ser helt ok ut man ser att du inte kopplat in innegivaren tex samt att du har lågt delta på värme bäraren. Du har ju golv värme och då brukar man vilja ha lite lägre delta men drygt 4 grader verkar lågt lite därför jag är nyfiken om hur många % de båda cp går i. Auto läget är så pass nytt så jag vet inte vilket delta den strävar efter på varma sidan har man radiator ligger den runt 7 grader men med golvvärme ? Du skulle även kunna ändra gradminuter för start av kompressor jag skulle prova -100 så kommer du få lite mindre starter och ändra även start differans tillsats till tex 800 så går inte elpatron in i onödan.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 24 februari 2014, 19:12:39 »

Ska ta reda på, om jag orkar åka ut till bygget ännu ikväll, annars imorgon. Kanske måste och se om stormen gjort nån skada.

Jag kan inte alls tyda den här loggen annars, ser inte ens att den skulle ha loggat in och ut temp. Blev du annars något visare av den?
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 24 februari 2014, 17:55:11 »

Om du kollar i info menyn vilken hastighet går kb cp resp vb cp med när kompressorn går och har gått en stund verkar konstigt med så högt kb delta med auto läge aktiverat.
Skrivet av: DennisCA
« skrivet: 24 februari 2014, 15:37:38 »

OK här är loggen från igår tills idag.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 23 februari 2014, 21:15:38 »

Smutsfiltret sitter i en frigolit låda och är enkelt att rengöra men stoppa vp och stäng kranarna exakt hur beror på modellen. Det kan komma smuts i början som kommer från installation senare brukar det inte komma skräp i kb ledningen i alla fall.

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!