Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: An3Azz
« skrivet: 10 december 2017, 11:46:55 »

Jo den logiken köper jag, har precis varit ner och kollat och nu kör den tillskott med 6,75kW samtidigt som kompressorn går, -8 grader ute, 40 grader framledningstemp shunten (den som sitter ovanför cirkpump för värmebärarkretsen från manteln (vv-tanken) fullt öppen. Växelventilerna vet jag ej hur dom står, går att köra dessa manuellt dock utan problem så det bör funka. Ska avvakta och se när elförbrukningen går ner, har kopplat så jag har en display köket som visar aktuell förbrukning "on the fly" så att säga, så jag ser om den slår av eller på tillskottet.

Fick lufta nu när jag var ner, men det är nog logiskt med tanke på att överhettningsskyddet löste ut i natt. Vad är rekommendationen angående hastighet på cirkpump för värmebärarkretsen respektive den till VP?
Skrivet av: purjo__
« skrivet: 10 december 2017, 10:52:41 »

Grundprincipen är att det är tiden som styr. När värmepumpen startas för att värma tanken så startar också en timer som räknar ner tillskottsfördröjningen. Om inte VP'n klarar av att uppnå rätt temperatur inom den tiden så börjar tillskottet att stegas upp. Hur fort det går beror på ramptid  och andra parametrar, så den drar inte på alla kW på en gång.

Men, sen finns nästa scenario när VP'n inte orkar värma huset. Principen för elpannan är att normalt sett är varmvattenberedarens mantel och värmesystemet separerade via växelventilerna. Men om värmesystemet kräver högre temperatur än vad VP'n för tillfället klarar av så blandar den in lagom mycket varmvatten från pannans mantel via en shunt.
För att detta ska funka så måste det finnas tillräckligt mycket varmt vatten i pannan,  så direkt när shunten behöver öppnas så drar elpatronen igång och värmer pannan till en högre temperatur (63-65 grader default).

Så, min gissning är att pannan är varmare nu eftersom det har blivit så pass kallt ute att VP'n inte klarar av att värma huset helt själv. Det är helt normalt.

Men, sen verkar det ju som att tillskottet inte stängs av som det ska. Det är inte normalt... Som sagt var, testa att koppla in och ur olika steg/effekter via regon och kolla om dom kopplas ur som dom ska (lyssna på reläerna, kolla på elmätaren, mät strömmen med tångamperemätare eller liknande...).
Skrivet av: An3Azz
« skrivet: 10 december 2017, 09:43:04 »

Det är REGO 800 och ja, det kanske man kan göra ska kolla i den avancerade menyn. Den larmar inte för något annat än fel på tillskottet pga utlöst överhettningsskydd. Återställer man så går den, ibland en timme, ibland två dygn.

Vad är det som styr eltillskottet? För jag kan tycka att min kör igång elpatronen utan att det egentligen behövs när man kollar temperaturerna. Sen så tycker jag att tappvarmvattnet ligger onödigt högt nu sen vintern kom, från att ha legat på 52 grader så upplever jag nu en ökning med tio grader till 62.
Skrivet av: purjo__
« skrivet: 10 december 2017, 09:04:47 »

Tillskottet går in en viss tid efter att värmepumpen har triggast igång.
Jag skulle börja med att kolla så det inte är ett relä som bränner fast. Man borde kunna slå av och på de olika tillskottsstegen via styrsystemet och se om allt funkar då. Är det en Rego800?
Skrivet av: An3Azz
« skrivet: 10 december 2017, 08:55:18 »

Ingen som vet? Får inget svar från IVT utan mest gissningar och spekulationer som inte leder någonstans. Har provat att söka men hittar inte nåt om just detta problem.
Skrivet av: An3Azz
« skrivet: 09 december 2017, 15:52:11 »

Halloj, nån som har koll på varför inte eltillskottet stängs av trots att T3 uppnått inställd temp (62 grader i mitt fall)? Resultatet av detta blir att överhettningsskyddet löser ut i tid och otid.

När går eltillskottet in? Kan man kolla starttemp för T3 och tillskott? Jag förutsätter att tillskottet går in när man tappat mycket varmvatten, då det inte är så speciellt kallt ute och jag har en framledningstemp på 34 grader.

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!