Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: raptus
« skrivet: 10 september 2006, 10:52:59 »

Prøvd  på nattsenking , min erfaring tilsier at en uansett ikke bør senke med mer enn 1-2 grader . Men ser også ut som vinninga går opp i spinninga med det det også . På den måten at pumpa drar såpass mye ekstra strøm når den skal dra opp igjen temperaturen , og at pumpa " føles " mer på det viset i og med viftehastigheten øker ved temperaturøkningen . Men da har jeg vifta på auto . Så jeg bruker ikke nattsenking . Men har tenkt å prøve litt nattsenk i forbindelse med vedfyring når det blir kaldt i vinter . På den måten at jeg skrur ned temperaturen noen grader til natten , og fyrer opp med ved om morgenen , øker samtidig  temperaturen på pumpa slik at vedfyringen er med og forkorter tiden for temperaturøkningen . Økonomien i dette avhenger jo også  av forholdet strømpris / vedpris. Og selvsagt størrelsen på rommet / huset den skal varme . Det er klart ved lite areal å varme opp har nok nattsenk noe for seg . Og for deg som har to pumper som varmer felles areal tror jeg nok at nattsenk har noe for seg , fordi to pumper normalt sett ikke skulle ha problem med å raskt dra opp temperaturen 2-3 grader . Clas O sin måler er et utmerket forskningsredskap. *vinkar*
Raptus
Skrivet av: Ingeniøren
« skrivet: 10 september 2006, 07:45:45 »

raptus: Ja begge er nok bra pumper, og kvalitetsmessig tror jeg nok også at Toshiba bedre enn Panasonic, iallefall virker det slik her på forumet. Har selv aldri sett en RAS13 i aksjon.  Men for meg så var det bare ett valg, for jeg fikk 2 stk E12EKEB til prisen av en RAS13DAISEIKAI2. Og for meg var 2 VP ett mye bedre valg enn 1 VP.
Jeg er iallefall veldig veldig fornøyd med mine pumper.
Støymessig plages jeg ikke av mine VP, og hva som er laveste støynivå på papiret har ingen betydning for meg. Det er viftenivå 2 til 4 (5) som er gjeldende for meg. Kjører aldri på laveste. Best mulig COP ut fra gjeldende forutsetninger er viktig,hehe.. Enig?  ;)

Tilbake til topic: Har du sjekket om du sparer på nattsenking?
 
Skrivet av: Gano
« skrivet: 09 september 2006, 23:31:13 »

Den kör snabbt upp värmen igen..

Nja, inte går det väl snabbt att få upp värmen på vintern. Luft/luftvärmepumpar har ju svårt nog som det är på vintern.

MVH/Gano
Skrivet av: raptus
« skrivet: 09 september 2006, 21:10:48 »

Hei igjen !
Tror da ikke at RAS 13 er noe bedre enn E12EKEB , konstaterer bare at RAS 13 sitt forbruk samsvarer med oppgitte spasifikasjoner det gjør tydeligvis ikke E12EKEB. Ellers er faktisk oppgitt effektområde ( avgitt effekt ) ved oppvarming lik på din og min pumpe 600-6600 watt . Er nok svært bra pumper begge to . Men en ting er udiskutabelt og det er E12EKEB har betydelig høyere støynivå på innedel enn RAS 13 . Panasonic E12EKEB minimum 33 dB mot Toshiba RAS13 minimum 26 dB . Men utedelens lydnivå trenger vi ikke diskutere  ;) . Er nok som å diskutere bil dette her : Den bæste bilen i væla er den som je har nå ........
Enig ? Forskjellen på pumpene i tetsjiktet er nok ikke målbar , går nok mye på smak og behag . Tror nok at det å handle av seriøse fagfolk betyr mer enn merke . Så sant du velger blant anerkjente merker da så klart . ( Toshiba , Sanyo og Panasonic og flere med .)
 a:gl Raptus
Skrivet av: Ingeniøren
« skrivet: 09 september 2006, 20:41:15 »

Om COP er dårlig for mine VP's vet jeg ikke helt om stemmer? Hvordan kan du påstå det selv om de drar litt mer enn oppgitt i specs? For alt du vet så gir de over 1 kW ut når de drar som minst ved de temperaturer som er nå. Husk på at vi snakker om et 2 etg hus som krever en god del energi til oppvarming, og at temperaturene OFTE har vært under 10 grader selv om det har vært sommer.

Synes å ha vært borti at man ikke kommer så langt ned i effektforbruk som det er oppgitt i specs (når det gjelder Pana VP's eller visse typer?).  Synes jeg har lest det på forumet her en plass. Har ikke hatt tid å sjekke dette opp. Noen andre som vet noe om dette?

Mine VP's er iallefall ikke spesielt norden tilpasset av lokal levrandør, da mine VP's kommer direkte fra hovedimportør (bestilte de selv)

OG, at en RAS 13 skal være så steike mye bedre enn en E12EKEB tror jeg er bare tull. Når årsbesparelsen/årsregnskapet skal gjøres opp, så tror jeg ikke det er mye som skiller de to.

Uansett, vi sporet vel litt av fra topic :)

Skrivet av: raptus
« skrivet: 09 september 2006, 16:35:32 »

I henhold til spesifikasjoner for E12EKEB skal den dra fra 115 til 1850 watt ved oppvarming , mulig det er noen såkalt Nordic modifikasjon på dine pumper . Eksempelvis konstant kompressor - oppvarming . Men det er jo fullstendig  " høl i hue " hvis den står på bestandig og ikke er temperaturavhengig . I spesifikasjon for E12EKEB er det oppgitt COP verdi 3,81 , men det må jo være betydelig lavere for dine pumper . I og med de drar så mye på minimum . Er kanskje ikke bare av det gode med såkalte spesielle tilpasninger for Nordiske forhold . Burde da i hvertfall ta hensyn til at det faktisk finnes vår og høst i Norden og . Blir og noe forbannet på Panasonic selgere som fremhever deres fortreffelighet med det at deres pumper ikke trenger varmekabel fordi de er tilpasset Nordiske forhold . Det er da  studs ikke vinter med 25 blå hele året her heller . Nei takke meg til min RAS 13 der det er varmekabel i i bunn , og den drar 70 watt og det er bare når det under 2 grader C .

Vennligst Raptus
Skrivet av: Ingeniøren
« skrivet: 09 september 2006, 13:58:15 »

Synes også de trekker unødig mye effekt på laveste nivå. Men en kamerat har samme VP og den oppfører seg helt likt, så det er inget feil med mine VP's.

Innstillinger: Viftehastighet: nivå 2, temp: 23  ºC, ION: ON. Effektforbruk 240-250 W. Vp blåser nesten hele tiden varm luft da, men når temp i huset stiger så sirkulerer den bare luft, og enkelt gang slår den seg helt av til hvilemodus.

Effekttrekk ved:
Hvilemodus: Ikke målt. Muligens ca 40-50W??
Standby (slått av med ON/OFF på fjernkontroll): 9-11 W.

Om det er konstant kompressorvarme: Tja, si det?Hørtes rart ut om det skulle være tilfellet. Dette kan kanskje noen av guruene her på forumet svare på?

Kan legge til at varmebehovet i huset de siste 90 dager dog har vært veldig lite. VP har trekt 6,5 % av det totale effektforbruket, 38 % på VV (ja vi bruker enormt med VV, vet det), og resten på hhel (varmekabler på bad er inkludert i dette. Vaskemaskin går ca 2 ganger eller mer/dag + tørketrommel)

Skrivet av: raptus
« skrivet: 09 september 2006, 10:02:44 »

Pussig at dine Panasonic er så grådige på strøm da , min Toshiba RAS 13 drar kun 130 - 140 watt under samme forhold . Er det konstant kompressor varme på dine maskiner ? I tilfelle ved sommer temperatur og under drift så må det jo gå unødig mye strøm ?  Har du målt standby og hvilemodus forbruk ? Bare nysgjerrig .

Vennligst , Raptus
Skrivet av: Ingeniøren
« skrivet: 08 september 2006, 16:13:50 »

Hehe, sommer? Tror ikke vi hadde en eneste soldag på 5-6 uker fra 1. Juli. Seriøst!!! Så snittemperaturen har IKKE vært høy, så ja, har nok måtte ha ei VP stående på minimum (og jeg har et nytt hus som er godt isolert). Sommeren var bare DRITT rett og slett. Først de siste ukene det har vært noe fint vær. Bor i Nord-Norge.
Skrivet av: TS Comfort AB
« skrivet: 08 september 2006, 14:33:45 »

Vart bor ni som måste ha värmen på mitt i sommaren?
mvh
TS
Skrivet av: Ingeniøren
« skrivet: 08 september 2006, 14:19:34 »

Just hva jeg også mener, hvorfor skal man ha full varme når man sover?

Når mine VP's går på absolutt  MINIMUM, så får jeg de ikke under 240-250 Watt i forbruk, og i det siste kvartalet temperaturen ute har vært slik at mine VP's stort sett har gått på minimum belastning, og som regel bare 1 VP i bruk.

De siste 90 dager har jeg kjørt nattsenking fra kl 2100-0700, og forbruket i snitt er 119 Watt. Hadde jeg ikke kjørt nattsenking hadde jo forbruket mitt vært ca. 240-250+ Watt i snitt. Så det lønner seg helt klart i sommerhalvåret hos meg iallefall.

Har ikke hatt VP's om vinteren, så får forske litt på senking til vinteren.

Andre med erfaringer?
Skrivet av: intr 10
« skrivet: 03 september 2006, 20:32:02 »

jag är av en helt annan uppfattning. Varför köra max när du sover? Sänk ett par grader när ni lägger er, Då går maskinen lugnare och har du ev grannar så hör de heller inget. Det är ju så att.....när man lägger sig att sova...då är det som tystast ute....är det kallare ute och högtryck...då hörs alla ljud bäst och de hörs på längre håll....och människan hör alla ljud...speciellt om man inte har värmepump själv.   Dessutom tjänar du säkert några kronor. Den kör snabbt upp värmen igen.. sänk även när du är på jobbet ( om inte frun är hemma då är det nog bäst att låta det vara som det är)
Skrivet av: Gäst 999
« skrivet: 01 september 2006, 20:50:01 »

håller med Gano, kör pumpen så hårt som möjligt så att allt annat står stilla.....
Skrivet av: Gano
« skrivet: 31 augusti 2006, 11:24:03 »

Min personliga åsikt:

Nattsänkning är inte bra. Man tvingar värmepumpen att gå på fullt varvtal när det är som kallast ute tidigt på morgonen, vilket är sämsta tänkbara förhållanden för en luft/luft värmepump (lågt COP). Dessutom sänker man sin egen komfortnivå.

Man bör istället köra på jämn temperatur eller t o m lite högre temperatur så att man bygger upp ett värmeöverskott på dagtid inför de mycket kalla vinternätterna. Så sparar man mest med en värmepump enligt mitt sätt att se det. På vintern märker man ibland att man har en automatisk "nattsänkning", värmepumpen orkar inte hålla värmen under natten, men bygger upp värmen under dagen när solen kommer fram och temperaturen stiger.

MVH/Gano

Skrivet av: Ingeniøren
« skrivet: 31 augusti 2006, 10:27:02 »

Ingen andre som har synspunkter/erfaring med nattsenking????

(oppvarming: VP ONLY)

Skrivet av: TS Comfort AB
« skrivet: 21 augusti 2006, 21:44:32 »

Tänk på att om ni använder timer funktionen återstartar inte maskinen efter strömavbrott, om man åker bort några dagar gäller det att ta bort timerinställningen. Har själv inte lyckas spara några pengar på att ha nattsänkning. det enda positiva med nattsänkning är att ni kommer iväg tidigare till jobbet då det inte är så kul att läsa tidningen när det är kyligt inne, det är nog förresten bara chefen som som ser det positiva till att ni kommer tidigare till jobbet!
mvh
TS Fastighetservice
Skrivet av: Rdx
« skrivet: 21 augusti 2006, 21:16:51 »

Så länge du inte behöver använda tillskott för att komma upp i temperatur på morgonen så sparar du väl lite på nattsänkning.
Skrivet av: Ingeniøren
« skrivet: 21 augusti 2006, 21:07:02 »

Du verden, det var kjapt svar :o

Må bare tilføye, vanlige el-elementer blir ikke brukt med mindre det blir SVÆRT KRITISK. Nei huff, må gud forby,hehe..

Tenker på om nattsenking er økonomisk kun ved bruk av VP til oppvarming
Skrivet av: Gonzo
« skrivet: 21 augusti 2006, 20:56:33 »

Min åsikt är att det bästa nog är att köra pumparna på "normaltemperatur" så länge det går.
Om man sänker tempen på natten och dom vanliga el-elementen går ingång, förlorar man sannolikt rejält på att sänka.

Pumparna får ju sedan jobba på rätt hårt för att komma upp i normaltemp. Är det då ordentligt med minus ute, kanske dom får göra det med ett riktigt dåligt cop.

Jag kommer då att köra mina pumpar på samma temp över dygnet.
Skrivet av: Ingeniøren
« skrivet: 21 augusti 2006, 20:51:08 »

Angående nattsenking:
I et normalt godt isolert hus, vil man spare effekt eller ikke ved å senke nattemperaturen i huset? Eller blir det man sparer av effekt i løpet av natten "spist opp" av at man må bruke mer effekt (enn ved vanlig drift) til å oppnå komforttemperatur?

Vet at det er individuelle forskjeller fra hus til hus, isolasjon, planløsning etc., men hva er normalt?

Hvordan kjører dere pumpene deres? Nattsenking, hvor lenge over døgnet kan man kjøre senking før det ikke lønner seg?

Jeg har 2 stk E12EKEB, en i hver plan (totalt ca 170m2, hus fra 2004), hvordan skal jeg kjøre pumpene mine mest økonomisk? 2 voksne med 2 barn som jobber og er i barnehage til ca kl 1500 hver dag, og vi er kun stort sett innom bad om morgenen, så trenger ikke komforttemperatur før etter vi kommer fra arbeid. Nattsenking?Hvor lenge?Begge pumper starte samtidig eller starte en pumpe tidligere og med lavere temperaturinnstilling? Vet det er vanskelig å finne eksakt løsning uten å prøve først, men tenkte kanskje å få noen gode tips fra dere VP guruer før vinteren kommer  :).
 

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

  • Dot gäster: 697
  • Dot dolda: 0
  • Dot användare: 0

There aren't any users online.
Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!