Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur mycket blir tretti plus 1000?:
Skriv cykelstyre baklänges:
Skriv velicoped baklänges:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Hylteberga
« skrivet: 23 november 2022, 22:51:57 »

Danfoss Termostatens stift går fint ut och in. Kärvar inte och fjädrar tillbaka. Bifogar bild när termostat vredet är bortplockat.

Jag har 2-rörsystem.

Frågan kvarstår också vad det är för insexskruv vid termostaten🤷‍♂️
Skrivet av: 25fOCUS
« skrivet: 21 november 2022, 21:40:52 »

Enligt ditt första inlägg så verkar det som du har ett 1 - rör. Det kan du känna på rören under elementet. om du stänger ett mitt på så blir båda samma temp på. En bild på hur det ser ut nertill på kopplet. Sen brukar det finns som märkning på kopplet hur flödet går.
Skrivet av: 944_Driver
« skrivet: 21 november 2022, 20:46:11 »

Lossa termostaten och kolla så piggen bakom går att trycka in och fjädrar ut som den ska. De kan kärva fast.

Danfoss koppel justerar man strypningen med en ring bakom termostaten. Vad har du för märke på grejerna? Ta en bild.

Ibland kan det krävas att du stryper andra radiatorer för att få flöde i den längst bort. Testa lite efter att skrivit ner grundinställningen så du hittar tillbaka.

// Magnus
Skrivet av: Hylteberga
« skrivet: 21 november 2022, 15:45:17 »

Sorry! Jag som inte har koll. Har 2-rörs system som på bilden.
Skrivet av: Hylteberga
« skrivet: 20 november 2022, 21:35:19 »

Jag har 1-rörs system i hela huset (som jag förstått det🤷‍♂️). Men på två håll ut från pannan. Tänk er pannan i mitten och sen en rad radiatorer ut från varje sida men som inte är ihopkopplade som en sluten cirkel. Huset är gammalt och gubben som bodde här inan har såklart dragit allt själv (även passat på att dra ner ledningsrören i golvet på toalett och kök som ”vattenburen” golvvärme😁. Prisol blandat med tunnare rör mm🤷‍♂️. Funkade fint med vår vedpanna men efter vi installerat jordvärme för 3 år sen funkar det sämre. Det blir svalare ju längre från pannan man kommer men ändå okej värme. Det är bara den sista radiatorn (dubbelsidig) som inte vill bli varm. Jag har en IVT Geo 500 installerad 2019. En tvivelaktig firma som installerade så dom har jag klippt banden med. Har en annan formalin sköter service nu så ska höra med dom när de är här. Brukar ju dock vara kyltekniker. Detta problem känns mer som en redig rörmokare vet svaret på. Vet inte alls hur jag ställer in cirkulationspumpen då den sitter inne i maskinen. Har luftat, kollat termostat stiftet mm. Skickar bild på den insexskruv jag tänkte var strypningen.
Skrivet av: Erik Renberg
« skrivet: 20 november 2022, 13:29:46 »

Vad har du för värmepump? Hur snabbt går cirkulationspumpen i den?

Har du provat lufta alla radiatorer så att det inte är luft i dem?

Är det en nyinstallation beställd av dig? Prata då med leverantören och be dem hjälpa till att få värme i alla radiatorer.
Skrivet av: 25fOCUS
« skrivet: 20 november 2022, 10:24:44 »

Har du både 1-rörs och 2-rörs i huset
Skrivet av: Hylteberga
« skrivet: 20 november 2022, 08:40:26 »

Hej på er!
Har läst runt en del och förstår att detta inte är något ovanligt då man byter från oljepanna/vedpanna till tex Jordvärme som i mitt fall. Jag är inte alls speciellt kunnig i detta så ber om ursäkt om jag slänger mig med fel termer och ord. Jag har enrörsystem med lite olika radiatorer. Enkla o dubbla. Ett våningsplan och som jag förstår det 2 slingor🤷‍♂️? Dvs jag har två radiatorer som är sist i slingan och kopplas inte vidare till ytterligare en radiator. En av dessa Radiatorer är i princip kall oavsett hur varma dom andra är. Radiatorerna närmast pumpen är varmast sen avtar det på vägen och detta sista (och viktigaste) är kallt. Eldade med ved tidigare och då fungerade det bra. Förstår att det har med framledningstempraturen att göra men något bör man väl kunna göra? Har läst att man kan reglera/strypa termostaten och flödet men har för många justeringsmöjligheter på mina radiatorer för att jag ska klura ut vad som är vad. Trodde att de stora insexskruvarna som sitter bakom täcklocken nere vid golvet var avstängning (om man tillfälligt vill plocka bort radiatorn)? Framför mina termostater (närmast ingången i radiatorn) har jag en lite mindre isexskruv som är låst med ett klipps. Är det där man reglerar mina radiatorer och i så fall? Stryper jag andra radiatorer i kretsen för att få fram mer värme i det som är kallt? Eller stryper jag den kalla radiatorn för att få värmen att stanna längre? Skruvar lite i blindo här🙈… Har läst runt här på forumet ang liknande saker men inte riktigt hittat svar. Hoppas någon har något svar. Mvh Mattias

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?