Antal personer som röstat: 38
0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Regnsäkert dessutom...
Citat från: Tommy K skrivet 12 maj 2009, 08:49:17 Regnsäkert dessutom...Så man slipper stå så här menar du
Citat från: leifa.k skrivet 12 maj 2009, 08:56:53Citat från: Tommy K skrivet 12 maj 2009, 08:49:17 Regnsäkert dessutom...Så man slipper stå så här menar du Pool, 2 grillar och solfångare.Snacka om dålig investering om det ändå bara regnar...
Citat från: Rickard skrivet 12 maj 2009, 08:58:19Citat från: leifa.k skrivet 12 maj 2009, 08:56:53Citat från: Tommy K skrivet 12 maj 2009, 08:49:17 Regnsäkert dessutom...Så man slipper stå så här menar du Pool, 2 grillar och solfångare.Snacka om dålig investering om det ändå bara regnar... Jag tycker att bärsan ser intressantast ut faktiskt. Kan tas under tak dessutom..
Thomas59 har nog lite fel när han säger att köttet inte blir mörare när man marinerar - för det blir det. Men det räcker inte att slänga in det i en marinad och låta det ligga en timme. Det handlar om betydligt längre tid - gärna ett dygn eller mer. Det finns något som heter surstek och ska ligga i en vecka exempelvis.Ett klassiskt grillknep är också att "förkoka" köttbiten i marinad och sedan grilla den. Den behandlingen kan ge oanade resultat.Dock håller jag med Thomas om att köttet ska vara avtorkat när det så småningom läggs på grillen.För övrigt tycker jag att utegrillning är betydligt överskattat. I vår sommarkåk har vi en veranda med kokplatta och plats för en fritös. Betydligt trevligare att fixa käket där. Regnsäkert dessutom...
Oj, Thomas. Det var mycket på en gång.Det bästa jag kan rekommendera dig är att lägga en bit entrecote eller kanske fläskfilé i en marinad bestående av lite rödvin, olja och kryddor. Låt den sedan ligga MINST en natt i marinaden, gärna ett dygn. Då blir den mör. Varför vet jag inte, men det är inte nödvändigt att veta heller - bara att det fungerar.Och när det gäller sursteken - där du säger att syran bryter ner proteinerna - så har jag inte påstått något annat än att köttet blir mört. Vad som är "hönan och ägget" har jag ingen aaaning om - bara att köttet blir mört.Sen läser du väl in en hel del i min text som jag inte påstått. Jag har överhuvud taget inte talat om salt. Inte heller har jag påstått att kryddor "mörar". Och varje "husmor" vet nog (utan att ha tagit del av ditt litteraturförslag) att kryddor inte tränger in på djupet.Dessutom; som du själv skriver om sursteken. Det är TIDEN som gör att köttet blir mört. Kontentan av det jag poängterade i mitt första inlägg. Vad jag vände mig mot var "entimmesmarineringen" som även jag påstår blir resultatlösSen håller jag med dig om att man inte ska grilla så hårt.
Jag har slutat marinerat.Jag tycker köttet blir svår grillat.Svårt att sen när man ska vända och det verkar bli torrare med marinad?