Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur mycket blir tretti plus 1000?:
Skriv cykelstyre baklänges:
Skriv velicoped baklänges:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Roland
« skrivet: 10 december 2022, 11:02:05 »

... och enligt honom är det bra för att "bergvärme behöver att värme cirkulerar runt snabbt".

Byt rörmokare!
Skrivet av: Erik Renberg
« skrivet: 10 december 2022, 09:34:34 »

Din killgissning är fel. Du måste strypa in elementen efter hur lång på slingan de är från pumpen, ett element som är närmare pumpen, behöver mer strypning, för att värmen ska nå till elementett längst bort/högst upp för att det skall få samma värme.
Tack, jo, jag menade inte att BARA min tips skulle användas, utan även det om delta 7 grader som du skrev osv. Det jag ville ha sagt var att man inte ska strypa onödigt hårt överallt så att cirkulationspumpen får slita i onödan.
Skrivet av: DonPablo
« skrivet: 10 december 2022, 06:33:52 »

Din killgissning är fel. Du måste strypa in elementen efter hur lång på slingan de är från pumpen, ett element som är närmare pumpen, behöver mer strypning, för att värmen ska nå till elementett längst bort/högst upp för att det skall få samma värme.
Skrivet av: Erik Renberg
« skrivet: 08 december 2022, 18:58:21 »

Och man *behöver* inga termostater men det finns ändå vissa fördelar: Mina är uppskruvade på max förutom i ett förråd där jag bara vill ha frostfritt (men teoretiskt skulle kunna värma upp genom att vrida på termostaten). Annars kan de också vara lite bra att ha om man har en kamin och eldar i ett visst rum som annars blir för varmt.  Eller om man tillfälligt vill sänka temperaturen i ett tomt gästrum med stängd dört eller så.

Så känner du att du skulle vilja ha termostater kan du ju köpa ett par stycken om du har ett behov. Men annars kör utan! (Men gnäll på rörmokaren kanske!)

Och prova gör som de tipsar om: surfa reda på manual till dina radiatorkoppel/ventiler så du ser hur man ställer in dem. Och läs lite fler gamla postningar.

Här kommer en halv killgissning apropå strypning: Känns som att man vill att de flesta radiatorerna ska vara helt öppna, och så få som möjligt strypta så lite så möjligt. Dvs så vattnet flödar lätt genom systemet, men ändå rummen har lagom temp.
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 06 december 2022, 11:07:43 »

Och i dom rum där det blir för varmt stryper man returen, lite i taget, tills man får rätt temperatur. Det tar flera dagar innan allt är stabilt så man får skruva lite och avvakta för att se om det behövs skruvas mer.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 06 december 2022, 09:48:43 »

Om man ska justera efter temp bör det vara riktigt kallt ute dvs hög framledning.
Skrivet av: DonPablo
« skrivet: 06 december 2022, 05:11:26 »

Termostaterna behövs inte och ska helst inte användas, vattenvolymen behövs. Däremot var det väldigt fel av röris att öppna alla returventiler. vattnet tar nu lättaste vägen.
Är inkopplingen rätt nu?
Jag justerade in mina element enligt följande, om det är rätt eller fel, det får vara osagt, men jag har jämn värme i hela huset.
Sätt cirkulationspumpen på ett fast värde, typ 70% justera in returventilerna så att du har ca 7 grader mellan tillopp och retur på elementet. Du kommer säkert få gå några varv, för när man justerat några, då kommer flödet ändras, tar lite tid, men blir bra.
Skrivet av: Mohammad Ayham Kadi
« skrivet: 05 december 2022, 22:00:43 »

Hej

Vi bytte nyligen en elpanna mot bergvärme. Vi hade problem med att få värme till alla element och därför förslog vår Rörmockare att byta ut alla ventiler vilket vi gick med på det. Det visar sig att våra thermostater inte passar på de nya ventilerna och enligt honom är det bra för att "bergvärme behöver att värme cirkulerar runt snabbt". Detta hjälpte inte mycket så han försökte öppna alla returnventiler fullt för samma anledning. Till slut visar det sig att han kopplade fel på return och stig när han installerade pumpen.

Nu sitter vi med 26 grader på övervåningen och knappt 22 grader på undervåningen så frågan är behöver man verkligen inga termostater för bergvärme? och ska man verkligen ha helt öppna returventiler på alla element?

Vad är bästa sätt att eliminera temperaturskillnaden isf?

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?