Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10 Next
1
Vedeldning / ALBIN Villacombi 725
« Senaste inlägg av Lasse-1979 skrivet Idag kl. 08:18:16 »
Hej!

Har nyligt kört igång min ALBIN Villacombi 725 med 500 liter acc.tank och en laddomat 21.

1. Finns det någon som har en manual till denna vedpanna?

2. Har gjutjärnsroster i nu men det följde med ett antal keramikplattor, hur och var ska dessa monteras?

3. För närvarande eldar jag med "1cm" öppet spjäll på storaluckan (överst) och ventilen på mittenluckan öppen några varv (mittenluckan)
Får inte till förbränningen som jag lärt mig (blå låga med gul svans).
Tar ca 1 timme att komma upp till full temp på pannan.

Hur ska man elda denna vedpanna?
2
Nibe / SV: Nibe 1255 KB faller extremt fort när vi önskar högre framledning
« Senaste inlägg av hedde skrivet Idag kl. 07:59:20 »
Idag sätter elektriker in en separat mätare på VVB och Vent så att det kommer gå att urskilja vad som drar vad :-)

Slänger även upp en fråga:
Idag är det 1,7 grader ute
Kompressor går på ca 50Hz och har gjort detta ganska konstant nu +/- 10 Hz i 2 dagar.
Framledning 30,9 grader.
Är inte detta väldigt högt?

Får inte ihop detta riktigt då kompressorn måste väl arbeta mycket hårdare vid varmvatten produktion?
Efter 2 duschar så går ändå inte kompressor upp mycket mer än den gör för värme.

Är detta normalt?

3
Nibe / SV: 1245-10 vs 1255-12 - Hjälp!!!
« Senaste inlägg av R2 skrivet Idag kl. 07:51:30 »
Ja det är möjligt, Nibe kanske väljer att skicka alla dåliga invertrar till Norrbotten, och alla bra söderut, skulle iofs inte förvåna mig, södra delen av landet favoriseras ju i annat också =).
Jag säger bara vad jag har för erfarenheter från arbetet som kyltekniker, och reparatör av värmepumpar. Bara i veckan har kollegan bytit 2st inverters, och igår ringde en 3:e för byte. Kanske jag hallucinerar?
Visst finns de dom pumparna som går felfritt, och har gått i flera år, men i dagens läge kan inte jag rekommendera 1255 3-12 och 4-16 åt någon känner jag. Jag har själv en 1245-6, som har gått felfritt sen 2010 (förutom ett kretskort, som jag själv var orsaken till, pga kb-läcka).
På 1245 har vi bytt ett par cirkpumpar. En hel del växlare kring årsm 2011(tillvår) , och någon enstaka elpatron.
När jag började mecka VP för ca 2,5 år sen, så hade de problem med kvaliteten på komponenterna i invertern, så de kom en ver2, som var lika dålig, sen en till version, visst har de blivit mindre med inverterbyten, men när vi får felanmälan på just 1255, så brukar det vara inverter tyvärr, och man provar ju först byta busterkort (kommunikationskortet) men sällan det som är fel, utan när man tittar in i modul, så lyser inverterlampan ilsket rött.
Jag vet inte om vi har fått dåliga serier, jag talar bara om vår vardag med värmepumpar.
Nibe 1250 (första inverter bvp) var och är ett stort missfoster, visst där finns också ex som gått som tåget, men djävligt många som bytt kompressor, invertrar, moduler på löpande band, nibe har tagit på sig mycket, men kul som kund att vara försökskanin, och elda stora delar av året på el, istället för kompressrdrift.
Tanken med inverters är superbra, du har en pump som täcker stora spann, men idag tycker i alla fall jag att 1255 är för känslig, men det är bara min åsikt, och den står jag för.

Uttalandet uppskattas. Din erfarenhet har gjort att jag har avrått några kollegor att inhandla sådana. Verkar vara rätt junk pump på många vis.
4
Gör det själv / SV: Egen kontroller till solfångare
« Senaste inlägg av Rudhan skrivet Idag kl. 07:48:46 »
Fedt projekt  tummenupp

Er der mulighed for evt. køb af en forprogrammeret RP enhed?
Tack! Tyvärr inte, dels har jag inte möjlighet att göra det, och dels kommer det behövas en del justeringar efter vilka temperatur-givare som används. All källkod finns i bloggen, det är endast skript, inget att kompilera.

/Tomas
5
TS Comfort AB / SV: Mail strul !!!!!
« Senaste inlägg av purjo__ skrivet Idag kl. 07:46:19 »
Det låter som att du behöver anställa en administratör. Skicka alla inloggningsuppgifter till mig så fixar jag det till min ordinarie konsulttaxa.
6
Nibe / SV: -20 och pumpen blir blockerad!?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet Idag kl. 07:42:50 »
Du kanske missade mitt inlägg, så jag upprepar, det är viktigt - speciellt med luft/vattenvärmepump - att säkerställa att man har korrekta flöden och helt öppna eller i vart fall fungerande termostater och koppel på varje radiator för att kunna få ut värmen i huset med så låg framledningstemp som möjligt.
Kan du genom justering/optimering av flödet i ditt system sänka behovet av framledningstemp med 5 grader så kan du spara 15% av energiförbrukningen.
Du minimerar dessutom risken att värmepumpen blockeras av hög hetgastemp.
Att du har kallt i huset beror inte heller på att värmepumpen inte kan leverera - det beror på att du har antingen ett dåligt optimerat distributionssystem eller en för låg kurva inställd i reglerdatorn, eller en kombination av de två.
Om du inte åtgärdar detta kommer du aldrig att bli nöjd.

Sen kan man väl tycka att Nibe varit lite oförsiktiga när de anger effektklassen på sina värmepumpar, men jag kan å andra sidan tycka att det ligger på både säljarens/installatörens OCH köparens ansvar att sätta sig in i vad de handlar med när det gäller så pass stora pengar.
Att förkovra sig innan köp, t.ex. genom att läsa på i detta forum innan köp anser jag vara mer eller mindre nödvändigt om man inte skall lämna spelplanen öppen för mer eller mindre oseriösa och/eller okunniga återförsäljare.
-20 grader i Uppsala måste väl vara rätt ovanligt, så sett över ett år kommer elpatronen nog inte att behöva gå så mycket, så det skulle jag nog inte bekymra mig allt för mycket över, det viktiga för dig nu är att du får tillräckligt varmt inne kan jag tycka, så fokusera på grundflöden, fungerande termostater och koppel och så till att hitta rätt kurvlutning så du får en behaglig innetemp.
Fokusera på lösningarna istället för på tillkortakommandet.
7
Nibe / SV: -20 och pumpen blir blockerad!?
« Senaste inlägg av Jannebloms skrivet Idag kl. 07:38:01 »
Låter som en rejäl ved-anläggning tidigare! 25 kbm stjälpt mått ger ca 30 MWh och netto ca 23 MWh. Plus 12 MWh el minus kanske 4 MWh hushålls-el ger uppvärmningsbehov drygt 31 MWh. Enligt NIBE's gamla dimensioneringsprogram så borde värmepumpen då klara sig ner till ca -9 grader ute innan el-tillsats behövs. Vid -20 grader ger värmepumpen ca 4,6 kW och el-tillsatsen behöver då stötta med ca 7,1 kW.   
Detta kändes som viktig kunskap som jag inte fick av säljaren. Han skröt mest av hur otroligt effektiv f2120 är och med grym prestanda ner till -25. Han avrådde mig från bergvärme då han menade att denna pump var minst lika effektiv. DÅ slapp man också kostnaden för att borra.
Bra att veta dessa begränsningar så att man inte blir arg och frustrerad och tror att det inte funkar.
Bekvämt att slippa veden men saknar ändå dess effektivitet. Kunde få +25 i huset då det var -25 ute och en framledningstemp som var obegränsad upp till 100grader :-)
8
Nibe / SV: Nibe 1255 , Officiell tråd.
« Senaste inlägg av redtop skrivet Idag kl. 07:33:58 »
8539R3. Den har fungerat bra sedan april ifjol då den kom, men till vintern då det blev kallare gissar jag att de rätta förhållandena inträffade som utlöste problemet.

8539R3 hos mig med.

Smart varmvattenfunktion? Den har jag missat. Vad är poängen med den?
9
Har bytt både honeywell ställdon och LK 525 och föredrar LK 525 alla dar i veckan och hittils har jag inte bytt något på en LK 525 på 11 år.
Ja, jag har absolut väldigt svårt att greppa vad du menar att du har gjort med 525. Bytt 525 men sedan inte....

Och du tycks ha svåry.för att fatta att jag har en grå Honeywell och att den blå du talar om inte är en Honeywell, så de jar jah inte uttalat mig om.  Det ör du som konsekvent har söarvat och kallat den Honeywell, medan nör jag yalar om Honeywell så menar jag det.
Det är den italienska modellen av honeywell
10
Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. / SV: Akut hjälp med NIBE Fighter 1115
« Senaste inlägg av Ridax skrivet Idag kl. 07:20:11 »
Kolla om elleverantören inte kan erbjuda timavläsning.  Ellevio fixade det utan  extra kostnad
Sidor: [1] 2 ... 10 Next

Annonser

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Värmepumpar i Stockholm
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Use CS Theme