Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10 Next
1
Nibe / SV: Nibe 730 - inställningar
« Senaste inlägg av Goenisse skrivet Idag kl. 01:13:48 »
Kurva 6 (0) borde absolut kunna hålla er varma. Frågan är vilken utetemperatur som er pump använder och sen verkar även innegivaren vara aktiverad.

Angående utetemperaturen kan snittet över ett dygn vara tillräckligt högt för att pumpen inte ska anse sig behöva värma, men har ni väldigt kalla och fuktiga nätter så kanske huset kyls ner kraftigt under natten.

Samtidigt kanske innegivaren justerar ned framledningen i onödan om den nu är aktiverad, vilket den verkar vara eftersom det står 20 grader istället för 0 som skulle vara förskjutningen (0) av kurvan.

Jag hade gjort följande för att optimera systemet och börja i rätt ända för att få till en optimal drift:
1. Vrid upp alla rumstermostater till golvvärmen till max. Detta för att golvvärmefördelaren ska öppna slingorna så all den värme som pumpen genererar ska ut till golvet. Golven kan ju såklart inte bli varmare än den värme som genereras av pumpen. I och med detta så undviker du att gasa med pumpen i onödan för att samtidigt bromsa med golvslingorna.
2. Avaktivera rumsgivaren i pumpen.
3. Vänta några dygn...

När allt stabiliserat sig ska du justera framledningstempen (kurvan och förskjutningen) i pumpen så att det rum som ni vill ha varmast är lagom varmt i alla väder. Förmodligen kan ni då minska värmen från pumpen till kanske 6(-1) eller 5(0) eller liknande. Har ni rum som ni vill ha ännu svalare kan ni då minska på rumstermostaterna för att strypa i slingorna till detta/dessa rum.

Injusteringen är dock svår att göra ifall det är varmt ute eller ifall ni har mycket solinstrålning. Så gör inte för många justeringar på en gång för då riskerar ni att få svängningar som inte hinner med eftersom pumpen och golvvärmen är ett trögt system.
2
CTC / SV: Intressant offert, men räknade han rätt?
« Senaste inlägg av Stefan85 skrivet Idag kl. 00:45:52 »
Noll grader är inga problem här.
I vintras hade vi ner emot -17.

Hur får du fram 7kW vid 0 grader?
3
Allmänt forum / SV: Yale doorman
« Senaste inlägg av Tågråttan skrivet Idag kl. 00:30:41 »
Jag vet inte hur det fungerar med larm eller appstyrning.
Vi har taggar till nära anhöriga, vissa fick med kod och vissa utan. Kan inte begära att svärmor ska fixa kod och tagg, jag och tantaloan kör utan kod också. Fast ibland använder vi enbart kod.

Polaren får ständigt byta batterier, tydligen blev det en serie med felaktiga doorman som såldes. Han orkade inte reklamera eftersom dörren skulle förbli olåst under tiden. ::) Han har gömt ett 9 volts batteri utanför huset för att kunna komma in ifall batterierna är tvärdöda. Det har hänt att dom blivit utlåsta.

Jag är jättenöjd med doorman.
4
Allmänt forum / SV: Yale doorman
« Senaste inlägg av perra83 skrivet Idag kl. 00:07:54 »
Jag vet inte hur dom fungerar utan larm, du kan ha både Verisure och Sector alarm. Men man ska tydligen använda Verisureappen i alla fall. Gör man det fungerar det garanterat ypperligt.
Låsen tror jag blir uppkopplade. Blir dom det så kan man styra dom på distans.

Vi bytte till Verisure larm 2015 och bytte samtidigt till Yale doorman till båda ytterdörrarna. Jag kan inte tänka mig att använda nycklar igen. Dom fungerar verkligen bra.
Alla användare har olika sexsiffriga koder och på så vis ser vi vem som passerat. Man kan även använda en tagg men då krävdes en fyrsiffrig kod. Vi skippade taggen och använder enbart en sexsiffrig kod.
Batterierna fyra AA brukar hålla ca ett år och dom byts enkelt inifrån. Bara att lossa en skruv.
5
Hej

Sedan vi installerade vår Nibe F1245-10 februari 2011 har jag mer eller mindre regelbundet fört bok över elförbrukning och gångtimmar (elförbrukning hög/låg, antal kompressorstarter, drifttimmar, varmvatten, tillsatsel och kb-temperaturer). Siffrorna har jag lagt in i ett excelark som jag också matar in genomsnittlig utetemperatur i (från temperatur.nu).

Nyare pumpar har väl denna funktion inbyggd, men jag postar ändå upp bilder på ett par diagram över vår förbrukning i tanke om att det kan vara av intresse för någon.

Johan

Villa 180 kvm byggd 1950, Stockholm 
6
Nibe / Nibe 730 - inställningar
« Senaste inlägg av Paulina skrivet 21 augusti 2018, 23:18:34 »
Hej,

Jag och sambon flyttade in i ett nybyggt enplanshus på 153 kvm i Jämtland i våras. Vi har en betongplatta och golvvärme i hela huset och frånluftvärmepumpen är vår enda värmekälla.

Nu när sommarvärmen är borta så har vi märkt att det är kallt om kvällarna. På morgonen har det varit mellan 18-19 grader inne. Vilken värmekurva ska man ha? Just nu har vi värmekurva 6 (0). I fliken temperatur står det 20c.

Vi har termostater med "rattar" (ej digitala) i varje rum. Har försökt ratta in dom på 21-22 grader. Har läst att alla termostater ska vara öppna men vad betyder öppet? Har ju ställt in alla på 21-22 grader. Hur öppnar man dom?

Har aldrig haft en frånluftvärmepump och har ingen aning hur den funkar.

Tacksam om någon tar sig tid att hjälpa en förvirrad och frusen husägare!
7
Värmepumpar - Luft/luft / SV: Kaisai fly 12
« Senaste inlägg av electroluxaren skrivet 21 augusti 2018, 23:09:45 »
Ok inga svar... Och elektrolux varför svara med sådan dålig person kemi. Ge ett vettigt förslag och visa lite mer mogenhet. Hoppas någon annan kan vara trevligare..
k

Vad är det man säger?
Genom sig själv känner man andra?
Den hjälp du behöver finns det specialister på annat håll för.
8
CTC / SV: Intressant offert, men räknade han rätt?
« Senaste inlägg av Carl N skrivet 21 augusti 2018, 22:58:35 »
Ja, den är i underkant, vid en utetemp kring 0 C (som är rätt vanlig på vintern i skåne kanske?) ger den ungefär 7 kW.
Jag skulle nog gå på minst en 614M om jag skulle välja CTC.
9
Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. / SV: Bergvärmepumps byte
« Senaste inlägg av Carl N skrivet 21 augusti 2018, 22:48:44 »
Men du tror att borrhålet på 155 meter är tillräckligt djupt för en 1255 3-12 kw..?

Egentligen inte, om det vore en nyinstallation skulle jag rekommendera minst 200 m aktiv borra.
Finns plats för att gräva ner en kompletterande markslinga på ca 200 m?
Du behöver ca 300 m2 tomt för detta.
10
Värmepumpar - Luft/luft / SV: Kaisai fly 12
« Senaste inlägg av Daikin_ skrivet 21 augusti 2018, 22:41:57 »
Om du skall ha pumpen till att kyla i huvudsak så fungerar de flesta pumparna på marknaden bra. Om det är lite sämre kvalitet rent mekaniskt så kan det låta lite mera om plasten och fläkten. Största hindret med att köpa en okänd maskin kan vara dels brister på reservdelar i framtiden samt ev. okunskap hos olika installatörer vid service. Ligger dock pumpen installerad och klar betydligt billigare än andra märkespumpar så kan du nog chansa. Lycka till och njut av svalkan i huset !

Med vänlig hälsning
Daikin

 
Ok inga svar... Och elektrolux varför svara med sådan dålig person kemi. Ge ett vettigt förslag och visa lite mer mogenhet. Hoppas någon annan kan vara trevligare..
Sidor: [1] 2 ... 10 Next
Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Use CS Theme