Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: HBerggren
« skrivet: 12 februari 2024, 12:23:24 »

Thermia har haft många mindre bra luft/vatten med olika tredjepartstillverkare. Vissa modeller har varit tydliga bottennapp, riktigt tråkigt för Thermia är väldigt vettigt företag med klockrena bergvärmepumpar. Undra vad det är denna gången? Om den är svenskutvecklad, kör på!

2120 är full av teknik som än idag ligger i framkant, helt otroligt att de lyckades lansera den maskinen så tidigt, det är även därför de har så bra siffror. Rekommenderar starkt.

Också inne på att det är för liten modell.
Skrivet av: Josth
« skrivet: 12 februari 2024, 12:10:37 »

Inget enkelt val. Det jag gillar med NIBE är stor tillgång på olika sorters dokumentation så att man själv kan sätta sig in i produkten. Thermia är mycket mer hemlighetsfulla med dokumentation och annat och man blir mycket mer beroende av sin installatör för olika frågeställningar som kan komma upp. NIBE F2120 har som sagt funnits ett tag och med 350 kvm från 70-talet skulle jag också be om en offert på F2120-20 för att få bättre effekttäckning, F2120-16 är på gränsen när det blir under -5 grader ute som jag ser det. F2120-20 kräver dock den största innerdelen, VVM 500, men har man 350 kvm så har man väl minst 4 badrum där det går åt varmvatten(?)

Tänk också på att det är bra att ha så låg framledningstemperatur man kan från värmepumpen och det är bra att överdimensionera radiatorerna för att hålla nere temperaturen som krävs.
Skrivet av: Lidingo
« skrivet: 12 februari 2024, 11:38:04 »

Jag har nyss flyttat in i villa, 350 kvm byggd på 70-talet, 1,5 plan med direktverkande el och utan tilläggsisolering. Jag har bestämt mig för att konvertera till vattenburen värme med en mix av golvvärme i en del av huset och radiatorer i övriga rum.

Jag väljer nu mellan två alternativ för LVVP: NIBE F2120-16 eller Thermia Itec XT-16. Thermia är ca 30tkr dyrare utifrån de offerter jag fått, som inkluderar installation. Det är ju en djungel med alla olika alternativ som finns och svårt att få rättvisande jämförbarhet mellan olika alternativ, så jag vänder mig till er på forumet för råd. NIBE F2120 är ju en beprövad modell, men inte ny, medan Thermias Itec XT är en nyare modell vilket jag antar kan innebära både för- och nackdelar.

Vilket val hade ni gjort?

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!