0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ungefär som "cheesyikonen" känner man sig efter alla de kaffekoppar man dragit i sig efter experimenterande med min gamla klassiska Pavoni från 80-talet.Jag gav till slut upp, det är för många variabler och för lite pålitliga mätvärden (hur mäter man med säkerhet det övergripande målet "gott kaffe", även smakuppfattningen varierar ju över tiden?) - och skaffade en helautomat från Siemens, en Supresso S20 (det är egentligen en Schweizisk fabrik som oxå gör Jura maskinerna som brandar åt Siemens...och Bosch mfl), betalade 3.995:- för den på SIBA.Den har gått som en klocka i 18 månader, lättskött och med stabil kvalitet på det levererade kaffet (med brasklapp för mina doft/smaklökars brister).Pavonin var kul och snygg!, men klarade bara 2-3 koppar espresso innan den måste fyllas med vatten - och den var så jäkla het att man fick ha grillvantar på bägge händerna - inte så praktiskt när man snabbt ville ha 10 koppar när man hade gäster...Nu har jag funnit "mina" inställningar på Supresson och prövar olika kaffesorter istället. Jag köper bara rostade bönor, maskinen mal dom automatiskt inför varje bryggning.Favoriten just nu heter "Palombini super crema" som jag köper på Martin Olsson för knappt en hundring per kilo."Caffé Kimbo espresso" oxå från M.O. för drygt en hundring per kilo är nästan lika bra.Gevalias "Maestro Lorenzo aroma oro" är oxå bra för drygt en hundringLavazza "Qualità oro" något sämre - lite vassare i smaken men med bra crema för ca 120 spänn per kiloZoegas "Intenzo" är ok för ca 110 kr kilot"Saimaza Catering" är oxå jättebra, den köper vi i Spanien för ca 5Euro per kilo Riktigt dålig - besk och rätt skarp med en tunn crema är "Classic Espresso" från Arvid Nordquist - den varnar jag verkligen för!