Köpa värmepump?
Spara pengar
Polarpumpen har stort sortiment och låga priser, besök oss!
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
SMS-styrning för din luftvärmepump.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Akutfråga!  (läst 1767 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad ingo

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Svedala
  • Antal inlägg: 252
Akutfråga!
« skrivet: 18 februari 2006, 11:46:30 »
Läge:
En fas på huvudsäkringen gick i natt. Gick ner för att återstarta motorskyddet, gick inte. Den blåa knappen vill inte stanna inne. Provade att vrida den så att den blev inne men pumpen startade ändå inte . Satte den på EP-drift. Senare märkte jag att cirkulationspumpen till VB inte gick. Försökte vrida igång den men den startade inte. Kan det vara så att kompressorn inte startar för att cirk.pumpen är sönder??? Eller är Kompressorn kass???
Skåne, Nibe 1215 -7, separat elm., ytjord 400m, Hus 1 1/2 plan -39, 135m²+90m² käll.iso.100mm, 8-rad., i vänt på utbygg., 3-glas.
8764kW första året.

Utloggad Janne El-Energi

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Skåne
  • Antal inlägg: 2173
  • sxa
SV: Akutfråga!
« Svar #1 skrivet: 18 februari 2006, 12:00:46 »
Aktion


1. ..kontrollera att alla säkringar är hela. Ev jordfelsbrytare utlöst.
2....Bryt arbetsbrytare VP.
3....Återställ motorskydd.

Slå till arbetsbryt och starta VP igen.

Om allt görs i den ordningen bör den komma igång. Cirk pumpen går ej sönder för att huvudsäkringen går utan att det är den som har gjort att säkringen löst ut.


Fungerar ej detta så gå in i programmet och återställ larm. Aktivera snabb start. Normalt kan det ta efter det en viss tid som finns inprogrammerat innan VP + Cirk pump startar igen. (Nibes säkerhet i programmet)

« Senast ändrad: 18 februari 2006, 12:08:22 av Janne El-Energi »
Luft-Vatten VP  i Skåne NIBE 2010-6 med SMO10 VXV och Ack  tank för VV förvärmning BORÖ TI500L/B15L/BF15L/K12x28 och sep 100l El-ber.
Bostad 1,5 plan 175 m2 boyta . Vattenburen värme ---(konverterad från dirktv. EL)fläktkonvektor+ radiator system+Golvvärme --(Vinterträdgård  med  pool ).

"Behovs anpassad körning".  Ej Standard lösning enl NIBE.  VP i sep byggnad med kulvert till bostaden.

El -förbr  tidigare 39000. Förbr 2005 28000 kwh "  ca 11000 kWh besparing" HH el ca 12000kWh. 2006 förbr sjönk till 24500kWh. Sparade då 15000kWh Nu konv. värmesystemet. Nya mål förbr skall sjunka ytterligare till 20000kWh. VA minskade från 380-200m3    4 ÅRS drift den 13/10-07 Gångtid 3700/13900h med start 3500/9700 ggr steg A/B

Utloggad Digital

  • I branschen
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Enköping
  • Antal inlägg: 773
  • Jobbar med service av värmepumpar..
SV: Akutfråga!
« Svar #2 skrivet: 18 februari 2006, 12:11:23 »
Läge:
En fas på huvudsäkringen gick i natt. Gick ner för att återstarta motorskyddet, gick inte. Den blåa knappen vill inte stanna inne. Provade att vrida den så att den blev inne men pumpen startade ändå inte . Satte den på EP-drift. Senare märkte jag att cirkulationspumpen till VB inte gick. Försökte vrida igång den men den startade inte. Kan det vara så att kompressorn inte startar för att cirk.pumpen är sönder??? Eller är Kompressorn kass???
Kolla om vb-pumpen går i reservläget....
Om så är fallet har säkert den lilla 5 ampere säkringen på reläkortet gått sönder..

Om motorskyddet löst så klickar det i motorskyddet när man trycker in den blå knappen...den fastnar aldrig i intryckt läge...
Prova genom att dra ut den lilla knappen bredvid så testar du funktionen och hur det låter när man återställer motorskyddet...

Som Janne sa detta görs med vp i från läge sen ska den starta...
Kärringen mot strömmen...
Har ingen värmepump då jag bor i lägenhet.... :-(

"Så länge min chef låtsas som om jag har mycket lön,
låtsas jag som om att jag har mycket arbete".

Utloggad ingo

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Svedala
  • Antal inlägg: 252
SV: Akutfråga!
« Svar #3 skrivet: 18 februari 2006, 12:29:23 »
Har nu gjort allt som ni sa men cirk.pumpen går inte ändå och pumpen startar inte. Får den inte ens att visa "VP startar om 5min" i displayen. Står bara "VP av"
Borde pumpen starta fast att cirk.pumpen är kass?
Skåne, Nibe 1215 -7, separat elm., ytjord 400m, Hus 1 1/2 plan -39, 135m²+90m² käll.iso.100mm, 8-rad., i vänt på utbygg., 3-glas.
8764kW första året.

Utloggad Janne El-Energi

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Skåne
  • Antal inlägg: 2173
  • sxa
SV: Akutfråga!
« Svar #4 skrivet: 18 februari 2006, 12:46:03 »
Har du kontrollerat mina och digitals punkter. Så läs ditt mail och återkom.

Janne
Luft-Vatten VP  i Skåne NIBE 2010-6 med SMO10 VXV och Ack  tank för VV förvärmning BORÖ TI500L/B15L/BF15L/K12x28 och sep 100l El-ber.
Bostad 1,5 plan 175 m2 boyta . Vattenburen värme ---(konverterad från dirktv. EL)fläktkonvektor+ radiator system+Golvvärme --(Vinterträdgård  med  pool ).

"Behovs anpassad körning".  Ej Standard lösning enl NIBE.  VP i sep byggnad med kulvert till bostaden.

El -förbr  tidigare 39000. Förbr 2005 28000 kwh "  ca 11000 kWh besparing" HH el ca 12000kWh. 2006 förbr sjönk till 24500kWh. Sparade då 15000kWh Nu konv. värmesystemet. Nya mål förbr skall sjunka ytterligare till 20000kWh. VA minskade från 380-200m3    4 ÅRS drift den 13/10-07 Gångtid 3700/13900h med start 3500/9700 ggr steg A/B

Utloggad ingo

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Svedala
  • Antal inlägg: 252
SV: Akutfråga!
« Svar #5 skrivet: 18 februari 2006, 12:46:26 »
Pratade med en röris jag känner och han har hört att Nibe kan ha problem i elsystemet. Är det ng som har hört detta?
Skåne, Nibe 1215 -7, separat elm., ytjord 400m, Hus 1 1/2 plan -39, 135m²+90m² käll.iso.100mm, 8-rad., i vänt på utbygg., 3-glas.
8764kW första året.

Utloggad Digital

  • I branschen
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Enköping
  • Antal inlägg: 773
  • Jobbar med service av värmepumpar..
SV: Akutfråga!
« Svar #6 skrivet: 18 februari 2006, 13:09:35 »
Pratade med en röris jag känner och han har hört att Nibe kan ha problem i elsystemet. Är det ng som har hört detta?
Du skrev att du satte maskinen i eldrift då står det vp av när du kollar i menyn...
Fungerar vp-pumpen i eldrift så skulle den funka i vp-drift...

Inget fel i Nibe:es elsystem finns som skulle åstakomma detta...
Kolla att du verkligen har spänning in i vp:en som det ska vara...
Kärringen mot strömmen...
Har ingen värmepump då jag bor i lägenhet.... :-(

"Så länge min chef låtsas som om jag har mycket lön,
låtsas jag som om att jag har mycket arbete".

Utloggad ingo

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Svedala
  • Antal inlägg: 252
SV: Akutfråga!
« Svar #7 skrivet: 18 februari 2006, 16:06:40 »
Ringde min kompis elMicke som kom förbi. Han mätte hitan o ditan...
Efter en stund så knackade han lite lätt på reläerna längst ner (där sitter väl en 8-10 st), där VB-pumpen, KB-pumpen och växelventilen har sin kopplingsplint. Stängde av pumpen, kollade motorskyddet, satte på den och vips 5 min senare så startade den. Nu är här snart varmt igen.
Ett stort tack för hjälpen och då Janne El speciellt. a:gl a:gl
 *vinkar*
Skåne, Nibe 1215 -7, separat elm., ytjord 400m, Hus 1 1/2 plan -39, 135m²+90m² käll.iso.100mm, 8-rad., i vänt på utbygg., 3-glas.
8764kW första året.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi luft luft, luft vatten, toshiba polar, värmepump luft luft
 

AirPatrol
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Lär dig allt om värmepumpar!

Online just nu!

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal