Köpa värmepump?
Spara pengar
Polarpumpen har stort sortiment och låga priser, besök oss!
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
SMS-styrning för din luftvärmepump.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: VVM310 elpanna med Mitsubishi L/V pump (fast den e avstängd)  (läst 1049 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Vinsa

  • Gäst
VVM310 elpanna med Mitsubishi L/V pump (fast den e avstängd)
« skrivet: 25 september 2014, 21:58:04 »
Hej!
Jag köpte i somras en Nibe VVM310 då vår gamling totalt rasade (1985).
Tänkte att jag skulle "uppgradera mig inför framtiden" med en flexibel apparat!
Haft sedan ett par år tillbaks en Mitsubishi l/v dockad på returen till den gamla pannan, och
den har fungerat bra med att värma returen på radiatorkretsen.

Nu har jag kört sedan i somras, varmvatten fungerat bra, men när man ska få igång standardlösning
(utan intrimmad Mitsubishi) så dyker jag på patrull direkt. Jag får inte till pannan att värma radiatorkretsen
som den ska. ...!  Jag kan framtvinga öppning av ventil med värme till radiatorerna i huset, men automatiken
fungerar inte som den ska...

Om VVM310 ska fungera som enbart elpanna ska man bygla in/utgång på värmepumpens in/utgångar,
där ligger växelventilen som är en sluten slinga! (funktionsmässigt detsamma oavsett MHI av eller på)

Ändå grejjar inte VVM310 att växla mellan varmvatten och radiatorkrets som den ska ..

Är det någon som haft liknande problem?

Har en inne/ och en ute tempgivare.

kan liksom inte köra båda grejjerna samtidigt, Automatiken fungerar inte att växla mellan de båda kretsarna.

Antar att det är ett konfigureringsproblem, för VVM 310 verkar ju ha alla möjliga inställningsmöjligheter!

Vill i första hand få enbart elpatronen igång, och sedan kunna labba med Mitsu pumpen ovanpå!

Någon som har erfarenhet?

mvh Fredrik








Utloggad Carl N

  • Manual-nörd
  • Guldmedlem
  • Dignitär inom värmepump
  • ******
  • Antal inlägg: 20180
  • Alien snowman.
SV: VVM310 elpanna med Mitsubishi L/V pump (fast den e avstängd)
« Svar #1 skrivet: 25 september 2014, 22:23:48 »
Hej!
Du måste gå in i meny 5.2.4 Systeminställningar och avaktivera värmepump.
NIBE 1215-5, 120 m aktivt borrdjup, 127 m2 boyta 53 m2 biyta, suterräng byggt 1970. Tidigare 2,5 kbm olja/år, huset tilläggsisolerat i samband med VP-installationen. FST34+1 som frikyla.
---------------------------------------------------------------------
Ca 5500 kWh i drivenergi för VP-drift, ca 5500 kWh HH-el + komfortgolvvärme i snitt/år.

Vinsa

  • Gäst
SV: VVM310 elpanna med Mitsubishi L/V pump (fast den e avstängd)
« Svar #2 skrivet: 26 september 2014, 18:51:45 »
Jag har avaktiverat värmepumpen, maskinen larmar som f-n innan man gör det :-)

Allt fungerar helt okej när jag enbart kör varmvatten, och även hjälpdriften drar fram värme ut i radiatorerna.

Men Auto-läget fungerar inte som det ska (trots att det ska gå att köra pannan med enbart el).

Har jag Autoläge, och "allt igång" så ökar värmen tillslut på elpatronen och temperaturbegränsningsskyddet löser ut!

???  Jag fattar ingenting ???

Kan det vara någon givare som inte ger signal som den ska?
Kan det vara strul med något styrkort?

Hjälpdrift fixar värmen ut i huset, men automatiken går inte.

Eller är det någon annan mystisk inställning som jag missat?

Är avsäkrad på 20A, och ställt patronen på 9.3kwh

Manuellt utan värme fungerar allt (ja varmvattnet)
Auto: tempbegränsare löser ut

Tvångsstyrning: ja då kan jag minsann köra ut värmen ....

Suck! 

Kan det vara mjukvaran? jag uppdaterade till senaste mjukvaran i somras!

mvh Fredrik

Utloggad Carl N

  • Manual-nörd
  • Guldmedlem
  • Dignitär inom värmepump
  • ******
  • Antal inlägg: 20180
  • Alien snowman.
SV: VVM310 elpanna med Mitsubishi L/V pump (fast den e avstängd)
« Svar #3 skrivet: 28 september 2014, 15:06:50 »
Prova att återställa till fabriksinställningarna och avaktivera sen värmepumpen igen och testa?
NIBE 1215-5, 120 m aktivt borrdjup, 127 m2 boyta 53 m2 biyta, suterräng byggt 1970. Tidigare 2,5 kbm olja/år, huset tilläggsisolerat i samband med VP-installationen. FST34+1 som frikyla.
---------------------------------------------------------------------
Ca 5500 kWh i drivenergi för VP-drift, ca 5500 kWh HH-el + komfortgolvvärme i snitt/år.

Vinsa

  • Gäst
SV: VVM310 elpanna med Mitsubishi L/V pump (fast den e avstängd)
« Svar #4 skrivet: 29 september 2014, 12:48:46 »
Hej!
Har återställt till fabriksinställningar, både användare och serviceinställningar.
Provat att byta till tidigare mjukvara, men det fungerar inte, samma TP larm!

Det går att köra tvångsstyrning av QN11, och det fungerar med reservläget.

Men automatiken "vill" köra värmeläge, men öppnar inte.. Elpatronen tuffar igång och löser sedan ut.

Det verkar som att det är något elfel?... Har varit i kontakt med NIBE utan framgång.
Det kan inte vara någon inställning, för mjukvaran vill kalla på värmedrift, men då skjuter tempen i höjden, pga ingen cirkulation (QN11 stängd).

Är det någon som varit med om något liknande?
Kan det helt enkelt vara fel på styrelektroniken?
Tempgivare verkar mäta upp rätt värden iallafall....

Mvh Fredrik





Utloggad kfransson

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 2
SV: VVM310 elpanna med Mitsubishi L/V pump (fast den e avstängd)
« Svar #5 skrivet: 17 februari 2016, 18:05:42 »
Gammal tråd - jag vet. Men om du inte fick rätt på ditt problem så kanske mitt liknande problem kan ge någon ledtråd. Du finner det här:
http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=61240.msg641993#msg641993

Och om du fick rätt på problemet är jag väldigt intresserad av att veta hur du gjorde! :-)

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi luft luft, luft vatten, toshiba polar, värmepump luft luft
 

AirPatrol
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Lär dig allt om värmepumpar!

Online just nu!

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal