Köpa värmepump?
Spara pengar
Polarpumpen har stort sortiment och låga priser, besök oss!
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
SMS-styrning för din luftvärmepump.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Prob. med tillskottsel!  (läst 3122 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad snookie

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 4
Prob. med tillskottsel!
« skrivet: 30 november 2005, 23:32:24 »
Hej på er allihopa!

Ny på forumet men har lusläst det mycket under mina första 5 månader med ny elpanna och vp.

Både kompressor o fläkt igång (har gått konstant de sista dygnen mellan 22-24) med 1 start! (3-7 minusgrader)


Jag har en Ecoel och en Ecoair såhär ser det ut när jag kolla in i menyn

Framlv.     34 Börv. 51
Elpanna   34 Börv. 60
Elp nedre 37 Börv 45
Vp 37 Bör 55

shunt 50%

Maxeffekt elpanna 6kw

de konstiga är att jag har aldrig sett att elpannan går in!? den står på 0.0 + 0 kw????

så har den legat flera dagar tom nere på 28 grader! inge vidare men huset ligger runt 21 grader hela tiden nästan! alltså inget varmvatten som e bra vad är problemet nån som har förklaringen!?

Tackar på förhand!

Lars!





Utloggad Bertil

  • Moderator
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 7181
  • gsg..... gåre så gåre
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #1 skrivet: 01 december 2005, 15:25:16 »
Kanske den är avstängd.
Börvärdet antyder att den skulle gått in för länge sen.

Har du ändå lagomt varmt bör du sänka värmekurvan, om du klarar dig med 34 är det tokigt att ha kurvan så högt (börvärde 51)

Det är ju bra om du klarar dig utan el, men funkar den inte blir det kris vid svinkyla.

Med reservation för att jag är ingen hejare på CTC´s hopbyggnader.
Det kan ju va nåt fel i styren också.
« Senast ändrad: 01 december 2005, 15:30:13 av Bertil »
Thermia villa 75, 150 meter aktiv borra. Ca 200 m2 + hel "gammaldags" källare. 2 lght, egen hushålls el på ö-plan.
Enskild vattentäkt tillsammans med  grannen vi "håller" strömmen. 3 vuxna och 2 barn i huset.
Thermia villa 75, 150 meter aktiv borra hos min far. IVT 25 kwh med fyra borror med 750l ack i större fastighet.

Hasse i Skövde

  • Gäst
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #2 skrivet: 01 december 2005, 16:10:44 »
Hej jag har precis samma problem som du skrev om min värmepump har gått hela tiden dom sista dygnen och klarat att hålla ca 21gr inne,Elpatron har inte stöttat nåt.Men nu i natt var det -11gr då stängde värmepumpen av som den skall göra,men övre elpatron skickade bara på 1,5kW nedre inget.Nu på morgonen visade rumsgivaren bara 18gr. -6gr ute och värmepumpen var igång igen utan nån stöttning från elpatron.Jag har ringt efter service det måste vara nåt fel,mina inställningar är liknande du har.

Hasse i Skövde

  • Gäst
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #3 skrivet: 01 december 2005, 16:26:01 »
Jag glömde att skriva att min anläggning installerades i juni CTC- EL + Eco-air 5,9.
Så enda tills nu har ju värmepumpen räckt till.

Utloggad svenne

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: sverige
  • Antal inlägg: 277
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #4 skrivet: 01 december 2005, 18:14:00 »
hej, gå in under inställning och se till att effekt elpatron står på tillräcklig effekt,jag har min på 9kW
kan vara detta som gör det. igår var det -10 här och då gick 6kw + pump
CTC ECO-El installerad i Maj 2004 samt Eco-Air 408 installerad dec 2013 med fast kondensering
Värmer 140 kvm i ett plan, 2-glasfönster, enrörssytem, panelradiatorer, ingen tilläggsisolering

Utloggad snookie

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 4
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #5 skrivet: 01 december 2005, 22:04:30 »
Jag har provat olika effekt inst men ingen har reagerat, OM det inte är så att det tar lång tid innan den slår till!? det har varit runt 6-7 minus vid dom tillfällena

Utloggad Bertil

  • Moderator
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 7181
  • gsg..... gåre så gåre
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #6 skrivet: 01 december 2005, 22:49:15 »
Fördröjning finns men hur mycket?
Thermia villa 75, 150 meter aktiv borra. Ca 200 m2 + hel "gammaldags" källare. 2 lght, egen hushålls el på ö-plan.
Enskild vattentäkt tillsammans med  grannen vi "håller" strömmen. 3 vuxna och 2 barn i huset.
Thermia villa 75, 150 meter aktiv borra hos min far. IVT 25 kwh med fyra borror med 750l ack i större fastighet.

Utloggad cobo

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 2
  • Jag älskar värmepumpar!
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #7 skrivet: 01 december 2005, 23:16:50 »
Hej!
Du bör ju kunna se i "loggen" hur många kwh som förbrukats sista dygnet.
Min övre elpatron går in emellanåt och då med 1,5kw, den dedre har ej behövts då utetempen har varit -7 som kallast.
Prova att stänga av rumsgivaren och se om du närmar dig börvärdena.
Jag har en nyinstallerad anläggning och kör utan denna för att hitta rätt kurva.


Hasse i Skövde

  • Gäst
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #8 skrivet: 02 december 2005, 01:01:20 »
Jag har min panna inställd på 9KW Temp övre 50gr,nedre 45gr 180min shuntfördr,värme från vid20gr 50gr vid-15.
nu är tempen i övre 38gr värmepunpen är uppe i 41gr rumsgivaren visar 20,4 ingen tillskotts el är på. (rumsgivare inställd på 21).
Jag får hem en servicekille i morgon FM.
Jag skriver här sen om jag får en lösning.

Hasse i Skövde

  • Gäst
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #9 skrivet: 02 december 2005, 15:47:41 »
Hej jag har haft en servicekille här nu,det är nåt fel på kretsen för strömkännaren i elpannan dom kopplade ur den och då fungerade allt pannan skickade upp övre delen till 50gr snabbt.Vi sänkte pannan nu till att max använda 6KW på övre.Bara en säkerhetsåtgärd nu när jag inte strömkännaren inkopplad.
Nu är det bara att vänta på att få nya kretsen monterad.
Servicekillen var i kontakt med CTC det finns flera som råkat ut för samma sak.
Så jag tror att du har samma fel vi fick ju våra pannor installerade vid samma tidpunkt.
Snokie lycka till med din Panna.

Utloggad Gebe

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 2
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #10 skrivet: 06 december 2005, 16:02:35 »
Hej
Jag har Eco El och en 7,9 Eco air som jag monterat i sommar.
Det visade sig efter drifsättning att jag fick indikerig 90A i strömmätningen, detta är fel, min säkring är 16A.
Jag fick byta dator, och enligt CTC skulle jag inte fått något tillskott om jag inte bytt.
Jag fick nedre funktionsgräns -15 grader och mitt tilläg fungerar.
Kan detta vara till hjälp?
GEBE

Utloggad snookie

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 4
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #11 skrivet: 10 december 2005, 13:10:22 »
Verkar ju vara samma fel på min panna som ni/du andra har så det blir väl o ringa ctc på måndag! nu sticker jag på hjulbord o håller värmen på annat vis ;)

Tack sålänge återkommer med info om rep är nödvändig!

Utloggad snookie

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 4
SV: Prob. med tillskottsel!
« Svar #12 skrivet: 14 december 2005, 00:01:31 »
Saken klar!! Ringde ctc o talade om mitt prob innan jag hunnit igenom min berättelse så sa han vad felet var nämligen en ic krets som sitter bakom displayen på moderkortet som jag kallar det ;) fick ju ifrågasätta varför dom inte kollar upp innan leverans blablabla ja iallafall berodde felet på att dom hade lagt till ett språk extra och då uppstod fenomenet med att den visade skyhögt strömåtgång.

Så imorgon skall jag skruva isär min panna o byta krets så får vi hoppas att felet är åtgärdat!

Tack för hjälpen alla!!

Mvh Lars  studs

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi luft luft, luft vatten, toshiba polar, värmepump luft luft
 

AirPatrol
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Lär dig allt om värmepumpar!

Online just nu!

  • Dot gäster: 161
  • Dot dolda: 0
  • Dot användare: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal