Värmepump - Värmepumpsforum

VärmepumpsForum Allmänt => Värmepumpar - Märkesspecifikt => Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. => Värmepumpar och installationsfrågor. => Thermia => Ämnet startat av: Nowember skrivet 17 augusti 2013, 19:02:25

Titel: Thermia Diplomat 10 varför löser den ut högtryck när man bara kör på varmvatten?
Skrivet av: Nowember skrivet 17 augusti 2013, 19:02:25
Någon som vet varför en Thermia Diplomat 10 löser ut på högtryck när man bara kör på varmvatten?
Titel: SV: Thermia Diplomat 10 varför löser den ut högtryck när man bara kör på varmvatten?
Skrivet av: Carl N skrivet 18 augusti 2013, 15:44:39
Driftpressostaten funkar inte?
Titel: SV: Thermia Diplomat 10 varför löser den ut högtryck när man bara kör på varmvatten?
Skrivet av: snuppesno skrivet 18 augusti 2013, 20:17:03
Står det "högtryck löst" i displayen, eller menar du den fyrkantiga symbolen i nedre vänstra hörnet?
Den fyrkantiga symbolen som lyser vid högtryck tänds alltid vid varmvattentillverkningens slut då kompressorn går tills högtrycksvakten löser ut vilket är normalt.
Om det däremot står något om högtryckslarm i displayen är det något som strular, kan vara luft i TWS slingan, cirkpump som inte går eller växelventil som kärvar så varmvattnet går på elementet som kanske är strypta/avstängda med termostater.
Titel: SV: Thermia Diplomat 10 varför löser den ut högtryck när man bara kör på varmvatten?
Skrivet av: josten skrivet 18 augusti 2013, 22:44:44
Hej,
Jag har sett samma sak på vår pump nu på sommaren. Tror det är så här: När inget värmebehov finns så går ju inte cirk.pumpen till radiatorerna. Det innebär att efter en vv-körning så stannar cirk.pumpen. Tittar du då i panelen så börjar returtempen stiga. Är nog så att när vattnet står still å rören är så varma så blir tillslut returgivaren påverkad och går över 55 grader.
/Anders
Titel: SV: Thermia Diplomat 10 varför löser den ut högtryck när man bara kör på varmvatten?
Skrivet av: michael.a skrivet 19 augusti 2013, 11:17:02
skulle tro att antingen är det givar fel eller så är inte tws slingan riktigt luftad så du har dålig cikulation
Titel: SV: Thermia Diplomat 10 varför löser den ut högtryck när man bara kör på varmvatten?
Skrivet av: josten skrivet 21 augusti 2013, 07:48:49
Hej igen,

Måste lägga till att larmet jag får är "hög retur" så jag missuppfattade nog ditt problem lite. Lycka till!

/Anders
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal