Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: xxargs
« skrivet: 26 november 2011, 13:50:07 »

Det finns ett antal klasser på tålighet även när det gäller CE och att göra en kraft som klarar tung industri-miljö är kostsamt och tar en massa plats, så dessa ser man inte på högvolyms konsumentprodukter.

Att även 'kortare strömavbrott' kan få saker att gå sönder även i typiska 'villaområden' har jag själv råkat ut där både väggvårtor och modem har gett upp på de mest märkliga sätt direkt efter avbrottet som tex. Ethernet-portar slutar fungera trots att dessa har en galvanisk skiljande trafo i sig som klarar minst 2000 Volt...   

Med andra ord så är inte nätaggen designade för att klara allt och man spelar lite med sannolikhet. Sedan finns det också skillnader på design och när det gäller switchare på modulnivå för telecomindustrin så är min uppfattning så verkar amerikanare vara sämre på detta då de bygger med 110V in 'mind' och tror sig att det är bara att skala upp dubbel  för 230 Volt - inte att det kanske måste skala med faktor 4  när det gäller tålighet. Bygger man krafter som överlever för indiska elnätet (som det företag jag jobbade på gjorde tills slut efter alla reklamationer på de färdigköpta telecomkrafterna, som ändå har snäppet högre tålighet än konsumentkrafterna) så har man en kraft som är nästa omöjlig att ha sönder - men då ligger man långt, långt över i tålighetskrav av vad som ställs i en CE-godkännande, och krafterna blir också ganska så mycket dyrare...   
Skrivet av: olof99
« skrivet: 21 november 2011, 18:57:21 »

Rego637E byttes efter 3år (HTplusC11). Bl a fungerade inte styrningen av VV öht. Serviceteknikern indikerade att feltypen kunde inträffa vid plötsligt avbrott i kraftnätet, således om värmepumpen inte stängdes av med ON/OFF-knappen i panelen. Det är väl inte uteslutet att REGO kan utsättas för transienter i ett sådant fall trots det inbyggda kraftaggregatet på ett av kretskorten. Hela värmepumpen, och troligtvis REGO separat, skall dock fylla EGs EMC-direktiv och alltså visa en viss immunitet mot störningar. Finns det erfarenheter?

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!