Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur maanga siiddoor har en tarning (svara med bostäver):
4 värmepumpar delade på två nördar blir: (siffra):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Niclas L Övik
« skrivet: 08 december 2013, 22:04:26 »

Men jag tror att centrumskruven sitter på baksidan. Motorn på pumpen är utåt.
Ja de slutar efter några minuter.

Ja man vill ju inte byta kompressor i onödan.
Vi har NKI kyl här i övik. Tror dom är rätt seriösa.

Tack för all hjälp. Ska försöka ta av isoleringen och göra ett sista försök. Kan den vara limmad på pumpen? Ser nästan så ut.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 08 december 2013, 21:48:06 »

Hej!
Jag antar att du hittat knappen för högtryckspressostaten, den går inte att kvittera på panelen.
Du måste ta loss frigoliten på köldbärarpumpen för att komma åt centrumskruven.
Bubblar det i synglaset hela tiden eller minskar det efter nån minut?
Det brukar bubbla direkt efter start, men bubblorna ska minska och efter några minuter försvinna så det blir klart i glaset.

Se till att få en riktig kyltekniker om du tar hem service, jag tror nämligen inte att kompressorn är slut, men många "servicetekniker" kommer rätt snabbt med den slutsatsen...
Skrivet av: Niclas L Övik
« skrivet: 08 december 2013, 15:34:02 »

Hej igen

Upptäckte när jag satt och övervakade lite att den hoppade upp rätt snabbt i temperatur på högtryckssidan vid start nummer två. Är detta normalt?
Skrivet av: Niclas L Övik
« skrivet: 08 december 2013, 15:30:40 »

Nu har även högtryckspressostaten löst en gång. Service nästa antar jag eller? :-\
Skrivet av: Niclas L Övik
« skrivet: 08 december 2013, 13:56:50 »

Jag återställer på knapp på panelen. Är det lågtryck då?
Det bubblar lite i synglaset efter omstart.
Pumpen är isolerad med svart friggo. Lite svårt att se något på bild.
Det sitter en silvercylinder på högtryckssidan efter vvx. Vad har den för syfte? Filter eller?

Nu löser den ut flera gånger om dagen. Kan de vara något problem som skadar pumpen på något sätt så att man inte borde återställa 1-2 ggr/dag?
Hur lägger man in bilder här?
Står bara när jag försöker infoga bild.

MVH
Niclas
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 02 december 2013, 08:03:38 »

Det borde det finnas, kanske sitter det nått lock framför skruven?
Kan du ta en bild på köldbärarpumpen?

(Om högtryckpressostaten löser måste den återställas på knappen, lågtryckpressostaten återställer sig själv om man kvitterar larmet.)
Skrivet av: Niclas L Övik
« skrivet: 01 december 2013, 19:20:59 »

Har kollat och det finns ingen skruv på cirk.pumpen för köldbäraren.
Vart kan avluftningen sitta då?
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 22 november 2013, 07:37:23 »

Du kan ha fått in luft i cirkpumpen för köldbäraren.
Det sitter en centrukskruv på den, lossa där för att lufta den (då den går), kolla då samtidigt att den snurrar som den ska.
Skrivet av: Niclas L Övik
« skrivet: 22 november 2013, 00:37:11 »

Carl N
Ja det var köldbärarbehållaren som var tom då. Jag fyllde på med samma media som vi fyllde med då vi tog systemet i drift. Fick en skvätt över då.
Brine temp in går att läsa. Ligger kring 5 grader när pumpen startat.

Purjo
Det står bara pressostat H/L så jag vet inte vilken som löser ut.
Skrivet av: purjo__
« skrivet: 21 november 2013, 20:19:25 »

Är det hög- eller lågtryckspressostaten som löser ut?
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 21 november 2013, 18:33:04 »

Hej!
Jag antar att det var köldbärarbehållaren som var tom?
Vad fyllde du på med?

Går det läsa av brinetemp in/ut på din värmepump?
Skrivet av: Niclas L Övik
« skrivet: 21 november 2013, 13:53:40 »

Hej på er

Har en CTC Ecoheat sedan 2001.
På senare tid har jag fått larm pressostat H/L och pumpen har stannat.
Detta går att kvittera bort och kompressorn startar om.
Hade samma problem för ett tag sedan och upptäckte då att köldmediabehållaren var tom.
Fyllde på den och sedan fungerade pumpen igen.

Nu har samma sak börjat igen. Köldmedia finns i behållaren.
Några bra förslag på vad det kan vara?

MVH
Niclas
Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal