Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: HansMarten
« skrivet: 10 november 2013, 12:05:32 »

Se till så att du har ventiler så du senare kan ändra flödena och köra returen rakt ut i värmepumpen och sedan direkt in i radsystemet, skaffar du en bra pump som klarar värma huset kommer du bli bekväm och sluta elda om något år... :) 
Skrivet av: Tompamannen
« skrivet: 10 november 2013, 11:27:50 »

Mitt system är från början avsett för hög framledningstemp då det satt en oljepanna innan. Så jag vill hellst inte tappa alltför mycket på vägen, därför känns en växlare lite som andraval.

Jag har två pumpar, 4030 vill jag minnas att den heter. En pump laddar tankarna och den andra kör andra hållet och laddar ur.
Skrivet av: claese
« skrivet: 10 november 2013, 09:18:02 »

Hur får du tillbaka värmen från acktankarna när du laddat dem? Eller är det en likn laddomat 5030 med dubbla pumpar?
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 10 november 2013, 08:57:55 »

Det går ju alltid att koppla vp via en glykolfylld egen krets mot en värmeväxlare då finns ingen frysrisk och inget vatten behöver cirkulera till utedelen när du eldar. Men se till att växlaren ska vara stor för det kommer innebära att vp får jobba med nån grad högre temp än du får i tanken hur mycket högre beror på växlaren.
Skrivet av: Tompamannen
« skrivet: 10 november 2013, 07:50:02 »

Om jag ska köpa utan tank så misstänker jag att det fortfarande avses en vp utan innedel. Och då är vi fortfarande där med fenomenet att vattnet måste cirkulera genom vp från acctank pga. frysrisken. Och eldar jag då upp mina acctankar till 100gr så är frågan vad värmepumpen gillar det ^-^.
Jag kommer nog inte ifrån att det måste bli en innerdel och en utedel, men visst, en split med en liten hydrobox i pannrummet fungerar ju oxå.
Skrivet av: lunk Umeå
« skrivet: 09 november 2013, 23:11:23 »

Men om du redan har acktankar och kan tänka dig att elda med ved om det blir kallt så behöver du väl inte köpa nån tank? Då räcker det ju att du köper en VP som antingen har eget styr eller som du kan köpa ett separat styr åt, typ CTC EcoAir och deras EcoLogic. Det är ju gjort just för att kunna koppla till en tank vilken som helst.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 09 november 2013, 21:46:39 »

Om man kollar energimyndighetens test så har Thermia Atec samma prestanda som Mitsubishi.
Köper du denna med "standard" kontrollpanel så följer ingen elpatron med och den går enkelt att koppla in enligt dina önskemål.
Jag tror Mitsubishin måste ha en komplett innerdel för att kunna köras.  :-\

De har iofs en modell som kallas "Booster" som är avsedd att docka mot en FLVP, kanske denna skulle funka? ???
Skrivet av: Tompamannen
« skrivet: 09 november 2013, 20:13:30 »

Jag har ju fortfarande elpatronen i pannan som jag kan ställa med ett tempvred på pannan. Jag har gjort en skiss. Scenariot är att VP'n alltid är aktiv och håller tekniktanken till några grader under vad vp'n klarar, säg 55gr. Tekniktanken förvärmer också alltid varmvattnet innan vv-beredaren.
Vid vedeldning så sköter laddomaten laddningen av tankarna och styr cirkulationspumpen mellan tekniktanken och pannan. När tempen i acc-tankarna går under 50gr under urladdningsfasen så stoppas accladdningen och laddomaten startar cirkpumpen mellan tekniktank och pannan. Samtidigt sjunker tempen i tekniktanken och vp'n får börja jobba hårdare för att hålla dom inställda 55 graderna.
Skrivet av: claese
« skrivet: 09 november 2013, 19:28:19 »

Elpatronen måste väl kunna ställas på 35 grader så den inte startar förrän allt annat slutat fungera. En temperaturgarant m.a.o när du inte har möjlighet att elda och pressostaten ev löst ut.
Skrivet av: purjo__
« skrivet: 09 november 2013, 19:14:59 »

Det borde gå att ställa in i styret om elpatronen skall användas eller inte.
Skrivet av: Tompamannen
« skrivet: 09 november 2013, 18:48:42 »

Jo jag vet att elpatronen sitter i tanken, jag uttryckte mig kanske otydligt. Min tanke var Mitsubishis paket w85 med vatten mellan utedel och tank, där sitter en elpatron i dess tank.
Egentligen är Mitsubishin väldigt avancerad för mitt behov egentligen. Jag har shunten i pannan och det kommer nog att förbli så. Så det jag är ute efter är egentligen är en luft/vatten vp och en tank där jag placerar en givare som ger order att vp'n ska hålla tanken typ 52gr varm. Sedan cirkulerar vattnet mellan pannan och tanken så pannan håller samma temp. Plus att jag även kommer att förvärma vattnet i tanken innan det går in i min vv-beredare. Jag är osäker på om Mitsubishin går att köra enligt dom önskemålen? Anledningen till att jag kikar på just denna modell är att den har fått väldigt bra betyg i tester.
Skrivet av: lunk Umeå
« skrivet: 09 november 2013, 09:55:54 »

Värmepumpen har ingen elpatron. Det är tanken som har elpatron. Och du kan ju ansluta en fristående LVVP (exv CTCs EcoAir) till ett befintligt radiatorsystem utan att överhuvudtaget ha en tank, men det förutsätter att du kan cirkulera varmt vatten ut genom VPn när det är så kallt att den inte går, för att inte rören i VPn ska frysa.
Om du redan har acctankar handlar det bara om att hitta bästa sätt att koppla in VPn på systemet, och då finns det lösningsförslag på nätet. Du kan ju kolla på CTCs sidor. Där finns en hel massa varianter och principerna är ju i princip desamma oavsett fabrikat på VP.
Skrivet av: Tompamannen
« skrivet: 09 november 2013, 09:25:28 »

Jag ska införskaffa mig en luft/vatten-värmepump och funderar lite på elpatronens funktion. Har inte bestämt mig för vilken pump jag ska välja, har kikat både på en billig Sfinx och en dyrare Mitsubishi W85. Dock funderar jag på elpatronens vara eller inte vara i sammanhanget. Min tanke är att ansluta värmepumpen till mitt vattenburna radiatorsystem och elda med ved i vedpannan med tillhörande acc-tankar när inte vp orkar värma utan elpatronens inverkan. Men går det att öht. köra värmepumpen utan att koppla in dess elpatron? Eller är det något som funktionsmässigt blir lidande?

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!