Värmepump - Värmepumpsforum

VärmepumpsForum Allmänt => Värmepumpar - Märkesspecifikt => Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. => Värmepumpar och installationsfrågor. => Thermia => Ämnet startat av: Videonisse skrivet 28 maj 2015, 22:04:05

Titel: Köra VV med elpatron utan ha brineledningar inkopplade?
Skrivet av: Videonisse skrivet 28 maj 2015, 22:04:05
Precis som rubriken säger så undrar jag om det fungerar att köra varmvatten via eltillsatsen på en Diplomat Optimum G2 och utan att brine-, fram- och returledningar samt expansionskärl är fysiskt inkopplade?

Har temporärt flyttat pannan pga att nytt källargolv skall gjutas och behöver bara få VV tills den flyttas tillbaks.

Undrar då också om det räcker att köra den i läget "Tillsats" samt att ha rum börtemp på lägsta värde (10C) för att den inte skall försöka köra varken bergvärme eller värmeslinga?

Just nu (efter ha flyttat pannan) så har jag bara 7 och 8 inkopplad nedan och övriga är varken inkopplade eller pluggade (ännu). Vågar inte köra igång innan jag fått bekräftat att jag tänker rätt...

.
Titel: SV: Köra VV med elpatron utan ha brineledningar inkopplade?
Skrivet av: Carl N skrivet 28 maj 2015, 22:36:45
Expansionskärlet på varma sidan ska vara inkopplad, stigare/retur samt brine in/ut kan du plugga.

Du bör även koppla ur styrningen på shunten som växlar mellan varmvattenvärmning och värmesystem och ställa denna i läge mot VVB.

Kan vara smart att också koppla en påfyllning mellan VV eller KV mot stigare eller retur så du kan fylla på och lufta systemet ordentligt.
Titel: SV: Köra VV med elpatron utan ha brineledningar inkopplade?
Skrivet av: Videonisse skrivet 29 maj 2015, 01:37:55
Tack för råden! Ok, när expansionskärlet kopplas in så finns det faktiskt en påfyllningskran från 8 KV till 5 expansionsledning. Ger det samma effekt som det du beskrev i föra inlägget?

Så är ser min anslutingar för VV, KV och Exp.

.
Titel: SV: Köra VV med elpatron utan ha brineledningar inkopplade?
Skrivet av: Carl N skrivet 29 maj 2015, 13:20:30
Jepp, det funkar bra att fylla på via uttaget för expansionskärlet.
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal