Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur maanga siiddoor har en tarning (svara med bostäver):
4 värmepumpar delade på två nördar blir: (siffra):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Per Lu
« skrivet: 07 januari 2015, 09:34:30 »

Om det är så att du pillat litet "för mycket" på olika parametrar så att något oförutsett hänt borde det väl gå att återställa alla värden till fabriksvärdena?
På min C7 från 2002 gör man det i menyn 12 "Återgå till fabriksvärden"

Se bara till att du först skriver av vilken värmekurva mm du använder så att du kan mata in den igen.

Per L
Skrivet av: Roland
« skrivet: 07 januari 2015, 08:00:35 »

Vad är ramptid stänga inställd på? Är den inställd på för högt värde kan det hända att pumpen stannar pga att tillskottet värmer för länge så att stopptemperaturen för kompressorn nås. Om sen returen svalnar så snabbt att starttemperaturen nås innan kompressorn får starta igen kanske man kan råka ut för det som beskrivs. Det känns osannolikt men kan vara värt att undersöka. IVT:s reglersystem har en del egenheter som är svåra att komma underfund med.
Skrivet av: lubbis
« skrivet: 05 januari 2015, 22:49:50 »

Kolla på min gamla sida för lite tips och varför det kan bli att pumpen står still fast det är kallt.

https://www.abc.se/~m5938/
Skrivet av: Fredrik_80
« skrivet: 05 januari 2015, 21:44:12 »

Hej Roland.
Dom gångerna jag har varit ute för detta felet så har det blivit kallt i huset.
så därför utesluter jag att den skulle starta när den behövdes.

Det är som så att jag kan ha varit o pillat lite på inställningarna Hmm.
Men det känns ändå konstigt att den stannat utan att larma.
Tyvär är det så att under dom snart 5 åren som vi har bott här så tycker inte jag att det har funkat som det ska.
men en sak som jag har lärt mej är att den ska använda mycket tillskott när det är kallt just för att det är en äldre pump/anläggning.
Det jag har pillat på senast är när tillskottet ska gå in och med hur mycket.

jag pratade med en på ivt i dag och det han trodde kunde vara problemet var ett relä eller styrboxen??
Skrivet av: Roland
« skrivet: 04 januari 2015, 08:31:41 »

Reglersystemet är konstruerat så att har pumpen stannat måste det gå 15 eller 20 minuter innan den kan starta igen. Antar att det är för tryckutjämning och för att olja ska kunna rinna tillbaka. Enda tillfällena då jag har sett nedräkning av tiden är om det är behov av värme och jag har försökt starta pumpen strax efter det att den har stannat av annan anledning än att den har nått stopptemperaturen. Har den stannat på normalt sätt, genom att den har nått stopptemperaturen, står det ju vid vilken temperatur den kommer att starta igen. Det anges inte någon tid.

Har något ändrats i värmesystemet från förra vintern (antar att allt fungerade då)?

Jag tycker felet verkar besynnerligt. Om något larm hade triggats borde det anges på displayen.
Om det inte har hänt under tidigare år och inga inställningar eller något annat har ändrats kan jag inte komma på någon annan förklaring att det har hänt något med styrkortet.
Skrivet av: Fredrik_80
« skrivet: 03 januari 2015, 22:45:01 »

Nej det står inget mer och jag måste ju bryta strömmen för att kunna starta om den.
Temperaturerna ser ut att stämma men dom är ju låga efter som den har stannat av någon anledning.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 01 januari 2015, 21:47:50 »

Får du ingen mer info på displayen?
Ser temperaturerna OK ut när du läser av?
Skrivet av: Fredrik_80
« skrivet: 01 januari 2015, 19:48:12 »

Hej på er.
Nu när det har blivit lite kallare igen så har jag problem med min bergvärme.
Pumpen stannar helt och det står att den startar om efter 0 sec men den gör ju aldrig det..
Det har hänt flera gånger nu och som tur var så var jag hemma,
För det blev snabbt kallt här hemma.
Pumpen är en Ivt greenline c5 som nu är ca 12 år gammal.
Hoppas någon har något bra svar.
Med vänlig hälsning Fredrik.
Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal