Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Per O
« skrivet: 25 februari 2014, 21:30:32 »

Hej,
Det är möjligen stora värmeväxlare på ditt jobb, och eventuellt lite radioaktivitet som fixar mikrobiologi vid en brutal set :-)
Jag har haft mycket dåliga erfarenheter med värmepumpar som har obehandlade stålkomponenter som har förorenat hela vatten värmesystem. När installationen av värmepumpen var ungefär sex år gammal började växlingsproblem.
Jag löste problemet med ett filter på alla kretsar, eftersom alla kretsar hade föroreningar.
Jag monterade ELYSATOR Trio för vatten-och syreupptagning.
När vattnet värms upp, utgörs mikrobubblor. Det finns många olika metaller, från koppar till rostfritt och syrafast stål. och mer .....
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 22 februari 2014, 19:22:48 »

Men hur mycket skit kan det finnas i vattnet?
På jobbet har vi värmeväxlare till reaktorerna där vattnet byts ut hela tiden, dessa växlare behöver rensas ungefär vart 20:e år.
I ett hus är det ju samma vatten som cirkulerar, fattar inte att växlaren ska kunna sätta igen.  Sc:,h
Skrivet av: Per O
« skrivet: 22 februari 2014, 14:42:38 »

Det är en produkt som används på marinmotorer för att rengöra kylsystemet. I Norge heter produkten "kylsystemet renare." När det är sommar och du behöver inte värmen från din värmepump, rekommenderar jag denna produkt. Det måste förbli statisk i värmeväxlaren i ett par dagar. Du har lyckats få din värmeväxlare till jobbet nu, men det finns en risk att det fortfarande inte fullt vattenflöde mellan varje skiva i växlaren. Jag har använt produkten och vet att den rengör värmeväxlaren. Här är länken till produkten: http://www.systemrens.no/. En annan fråga är att Jula vattenfilter förhindrar värmeväxlaren blir tight igen.
Skrivet av: Marwan71
« skrivet: 20 februari 2014, 18:59:44 »

Hej igen,

Nu har jag varit ute på landet och testat min teori och rengjort pannan. Det verkar som det gjorde susen. Pannan jobbar mer normalt nu och värmen är på väg upp även om det går långsamt med golvvärme i betongplatta.

Jag stängde av kretsen till golvvärmen för att slippa tömma hela systemet och sedan kopplade jag en vattenslang till pannans avtappningskran. Jag tömde pannan genom slangen och öppnade säkerhetsventilen som sitter vid expansionskärlet.

Jag pumpade sedan in citronsyra blandat med varmt vatten med hjälp av en egen trädgårdspump in genom avtappningskranen. Efter ca 20 minuter så pumpade jag in mer syrablandning och det som legat inne i pannan släpptes ut genom säkerhetsventilen. Vätskan som kom ut var grönfärgad. Jag upprepade detta ett par gånger till varefter jag spolade rent systemet åt båda hållen. Det kom då ut en del smuts. Jag fyllde sedan upp systemet och slog igång pannan som varit avstängd under arbetet.

Nu verkar jag ha betydligt bättre cirkulation i systemet. Jag får återkomma med deltavärden nästa gång jag åker ut och tittar till systemet då jag hoppas att det har stabiliserat sig.
Skrivet av: måle10
« skrivet: 14 februari 2014, 07:55:52 »

Hej Jag brukar spola genom att öppna säkerhetsventilen men är varmvattnet satt till 45 °C.Är du helt hundra på att cpn går hela tiden.Ta bort centrumskruven och lys med ficklampa så du är säker.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 13 februari 2014, 19:32:34 »

Hur hög är VB-fram när varmvattnet slutar värmas?

Jag tycker att om kondensorn är igenkalkad så borde den inte kunna värma vattnet upp till 60 °C utan att HP löser ut. Värmeöverföringen till vattnet borde vara begränsad. Sc:,h

Men nått flödesproblem har du helt säkert, oftast är det smutsfilter, växelventil eller cirkpump som är orsaken.
Vattnet i värmesystemet byts ju inte ut så mängden kalk i vattnet borde vara mycket begränsad, (såvida du inte byter ut vattnet med jämna mellanrum)?
Hur kollade du cirkpumpen?
Skrivet av: Marwan71
« skrivet: 13 februari 2014, 16:17:36 »

Varmvattnet värms men kommer bara upp i ca 43 grader fast den är inställd på 45 grader.

Flexislangarna har inspekterats och verkar ok.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 13 februari 2014, 14:06:18 »

Hur funkar varmvattenladdning?

Det finns fler saker att utesluta, jag vet att flexislangarna (som sitter internt i värmepumpen) kan gegga igen, prova att byta dom?
Skrivet av: Marwan71
« skrivet: 13 februari 2014, 10:40:52 »

Hej,

Jag har en Nibe Fighter 1210 som värmer vattenburen golvvärme i 2 plan. Jag har dålig cirkulation i systemet och har uteslutit en del problem. (Växelventil bytt, CP kontrollerad, smutsfilter kontrollerat). Inga larm har utlöst med det är kallt (ca 15 grader just nu, 10 grader innan byte av växelventil) i hela huset. Det är vårt fritidshus utanför Norrtälje som används på helgerna så ni behöver inte oroa er för att jag sitter och fryser just nu.

Jag misstänker att det kan vara kondensorn som är igensatt av kalkrikt vatten. Hur rensar jag lämpligast kondensorn? Jag är inne på att bakspola eller fylla pannan med citronsyrablandning.

Kan jag använda VP´s avtappningskran som sitter under CP och pumpa in citronsyrablandning där med egen pump som jag sedan tömmer ut genom expansionskärlets säkerhetsventil eller är det bättre att lossa anslutningen ovanpå pannan som går till VB-fram och spola ner i röret och tömma ut genom VP´s avtappningskran?

Anledningen till att jag misstänker att det är dålig cirkulation är att VP startar ofta (var 20:e minut), arbetar upp VB-fram från 20 till nästan 60 på ett par minuter och faller sedan snabbt tillbaka till ca 20 grader. VB-r rör sig nästan inte alls utan ligger kvar runt 18-19 grader.

/Martin

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!