0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
ok, tack köper ett 18L då//Steelis
Jag undrar om det förekommer öppna kärl vid nybyggnation av villor idag.MVH // Rolle
Citat från: ROLPeR skrivet 22 augusti 2007, 08:44:20Jag undrar om det förekommer öppna kärl vid nybyggnation av villor idag.MVH // RolleJa det gör det.Vid fast bränsle eldning är tryck kärl inte att rekomendera.Bara krångel. Fattar inte riktigt varför man går i från öppna kärl.Jag antar att vvsarna har bra pris på dom och säljer dom dyrt till kund
Citat från: Hansson skrivet 22 augusti 2007, 11:59:48Citat från: ROLPeR skrivet 22 augusti 2007, 08:44:20Jag undrar om det förekommer öppna kärl vid nybyggnation av villor idag.MVH // RolleJa det gör det.Vid fast bränsle eldning är tryck kärl inte att rekomendera.Bara krångel. Fattar inte riktigt varför man går i från öppna kärl.Jag antar att vvsarna har bra pris på dom och säljer dom dyrt till kundEtt traditionellt kopplat öppet expansionskärl behöver rör från pannan, rör för cirkulation direkt under kärlet (så det inte fryser sönder), överkokningsrör upp genom taket ifall pannan skulle koka, överrinningsrör ifall systemet överfylls och uppsamlingskärl med avrinningsrör ifall nåt skulle rinna över kanten. Därtill ska det vara tätt lock på och isolering runt. Det brukar bli problem med rosten in ett öppet kärl.Då är det enklare med ett slutet kärl och säkerhetsventil.
Citat från: sebbe skrivet 22 augusti 2007, 12:39:44Ett traditionellt kopplat öppet expansionskärl behöver rör från pannan, rör för cirkulation direkt under kärlet (så det inte fryser sönder), överkokningsrör upp genom taket ifall pannan skulle koka, överrinningsrör ifall systemet överfylls och uppsamlingskärl med avrinningsrör ifall nåt skulle rinna över kanten. Därtill ska det vara tätt lock på och isolering runt. Det brukar bli problem med rosten in ett öppet kärl.Då är det enklare med ett slutet kärl och säkerhetsventil.Lock? uppsamlingskärl. rinna över kanten?
Ett traditionellt kopplat öppet expansionskärl behöver rör från pannan, rör för cirkulation direkt under kärlet (så det inte fryser sönder), överkokningsrör upp genom taket ifall pannan skulle koka, överrinningsrör ifall systemet överfylls och uppsamlingskärl med avrinningsrör ifall nåt skulle rinna över kanten. Därtill ska det vara tätt lock på och isolering runt. Det brukar bli problem med rosten in ett öppet kärl.Då är det enklare med ett slutet kärl och säkerhetsventil.