Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur maanga siiddoor har en tarning (svara med bostäver):
4 värmepumpar delade på två nördar blir: (siffra):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 06 november 2013, 17:14:45 »

Ctc har en lite annorlunda konstruktion där vp jobbar mot en tank och shuntar därefter ut vatten som håller rätt temp hela tiden Ivt/Thermia jobbar med helt flytande kondensering mot radiatorerna vilket lite grovt innebär att dom ligger 5-10 grader över börvärde när kompressorn går och låter framledningen sjunka ungefär lika mycket under börvärde när kompressorn står still. Om allt annat är lika effektift i vp så ger en vp som jobbar med helt flytande kondensering lägre drift kostnad men kan ge problem som att det knäpper i radiatorerna och radiator systemet måste klara flödet som vp vill ha om man inte installerar extra arbetstank med separat cp vilket kostar extra. Eftersom Ctc har shunt och tank från början så behövs inget extra till den och har inte hört om nån som har knäppningar med Ctc. Jag skulle valt en vp med snåla cirkpumpar och helt flytande kondensering men vara bered på att tank kan behövas. Energimyndigheten har gjort ett test på bergvärme pumpar gå in på hemsidan och läs lite där vet inte om Ivt har med den aktuella modellen men den kan troligtvis vara lika som Bosch vilket är i stort sett samma fabrikat.
Skrivet av: purjo__
« skrivet: 06 november 2013, 13:59:13 »

Rent tekniskt och driftstabilitetsmässigt är det inte så stor skillnad. Det viktigaste är att du väljer en installatör som du får förtroende för.
Skrivet av: zack
« skrivet: 06 november 2013, 11:14:45 »

Har fått offert från entrepenörer på IVT, Thermia samt CTC (Bergvärme). Har dock svårt att skilja dessa åt tekniskt och rent driftstabilitet mässigt. Om vi utgår från att alla 3 har samma prislapp samt samma förutsättningar (alla delar ingår, samma borrdjup, kalkyler likartade) hur bör jag resonera kring de olika föreslagna pumparna. Någon som har lite input/erfarenhet?

CTC Ecoheat 406
Thermia Diplomat 6
IVT Greenline HA 6
Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal