Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Lufsen
« skrivet: 29 november 2013, 08:47:36 »

Hej, tack för svar. Värmeväxlare bör vara runt 55 °C för att ge bra med värme, därav extra vvb. VVX kommer alltså att förvärma vattnet innan beredaren oavsett om det är 30 eller 80 °C i panntoppen. Har inte hittat ngn bra styrning mot börvärde på inverterpumpar ännu, någon som har tips på detta?? Om jag kör Ecoair+Ecobasic på fastkond mot panna eller Ecologic med flytande kond mot returen är det ju inga problem/alt att köra en inverterpump mot pannan funkar ju också. Kör alla som kopplar direkt mot radiatorkrets (inverter) med lite för hög temp och pillar manuellt på framledningstemp?
Tänker mig att behålla shuntregleringen och styrningen av följande skäl: på radiatorerna sitter det termostater dvs. flödet varierar,tidstyrning och nattsänkning finns om man vill köra detta, innegivare kan kopplas in för att sänka framledning vid eldning i kaminer. Dessutom borde det vara en fördel att kunna köra samma värmekurva oavsett vad som matar pannan (vp/elpatron/ev. framtida pellets). Vad jag är ute efter är om det finns någon enklare variant på styrning efter värmekurva till luft-vatten och som går att koppla till anslutning för innegivare, eller tänker jag galet?
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 29 november 2013, 07:27:56 »

Hej!
Om du dockar din LVVP mot pannan direkt (topp+botten) så brukar man väl köra fast kondensering, annars blir det knalt med varmvatten.
Det kanske det blir ändå, jag har för mig om att en CTC-pannor har en värmeväxlare i pannan för varmvatten som kräver en panntemp på uppåt 70 °C för att man ska få vettig VV-komfort.

Jag skulle välja alternativ 1 och då måste börvärdet på framledningen från LVVP:en styras.
Skrivet av: Lufsen
« skrivet: 29 november 2013, 00:19:40 »

Hej, kanske en "dum" fråga  men finns det någon större vinst med att försöka styra börvärdet (framledningstemp) vid dockning av inverter luft/vatten till kombipanna ctc 2200 trio? (shuntat, skorstensanslutning stängd, shuntat med styrning på ute+framledningstemp mha. EVR). Värmer idag bara mindre delar av huset+VV med CTC:n, resten med Nocria 14. Tanken är att styrning till VP skall ligga ett par grader över shuntning från pannan. Verkar som flertalet Inverterstyrda l/V har ingång för styrning på innegivare+fram- och returgivare, går det att använda någon av dessa tro?
Har 2 varianter på inkoppling av l/v;
1. inkoppling på returen innan shunt, någon form av reglering nödvändig.
2. inkoppling på botten av panna-vp-retur vid topp panna+extra vb. (värmeväxare i panna sedan liten beredare för toppning). 

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!