Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur maanga siiddoor har en tarning (svara med bostäver):
4 värmepumpar delade på två nördar blir: (siffra):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Foma6300
« skrivet: 23 november 2014, 13:20:31 »

Okej. Jag ska titta på det igen, minns att det sitter en säkring i utedelen så jag får prova till att börja med att byta den. Tack så mycket för svaret!!

Antar att du kanske har löst detta nu, men jag hade exakt samma och det var bara strömkabeln mellan inner- och ytterdelen som hoppat loss
Skrivet av: Jonas82
« skrivet: 29 juli 2014, 10:12:40 »

Okej. Jag ska titta på det igen, minns att det sitter en säkring i utedelen så jag får prova till att börja med att byta den. Tack så mycket för svaret!!
Skrivet av: torbjorn_forsman
« skrivet: 13 juli 2014, 15:54:25 »

Ja, se t ex http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=55140.0 .

När det gäller Foma så kan det möjligen finnas risk för förbistring om man skulle blanda ihop inne- och utedelar mellan on/off och invertervärmepumpar, men jag tror inte det finns några relevanta skillnader mellan olika utföranden av 6300.
Som synes i den tidigare tråden: Prova först att vända stickproppen i vägguttaget, kolla sedan efter brända komponenter eller tecken på överslag på kretskorten i både utomhus- och inomhusdel.

En sak till som är värd att tänka på: Det är ju ganska länge sedan de här Foma-värmepumparna tillverkades, så om du har fått tag i en 6300 som nu är "helt ny" så har den nog legat i lager minst 6 år. I utomhusdelen finns ett antal stora elektrolytkondensatorer som kan få hög läckström när man plötsligt lägger spänning på dem efter många års vila, det skulle kunna knäcka säkringen som sitter på det större av utomhusdelens kretskort och/eller eventuellt orsaka andra följdfel (likriktarbrygga, reläet för mjukstart etc). Om detta har hänt så bör man för säkerhets skull också byta kondensatorerna även om de kanske går att rädda genom en försiktig s k formering. Formering kan t ex gå till så att man ansluter kondensatorbanken till 400 V likspänning via ett högohmigt motstånd som begränsar strömmen till kanske 10-20 mA. Man övervakar spänningen över kondensatorerna och allteftersom den stiger kan man minska motståndets resistans, när man har kommit upp till 350 V över kondensatorerna och det har legat stabilt en stund kan man anse sig klar. Hela processen tar flera timmar, i värsta fall uppåt ett dygn.
Skrivet av: Jonas82
« skrivet: 12 juli 2014, 09:11:55 »

Hej. Har en helt ny 6300 foma med felkod E6. Någon som vet någon bra lösning på problemet??
Har hört att det har levererats ett antal "felaktiga" värmepumpar, där innedelen inte stämmer överens med utedelen. Jag har tittat på serienr på innedelen, men på utedelen så är serienr borttaget..
Måste väl finnas någon annan som har eller har haft samma problem eller...?
Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

  • Dot gäster: 171
  • Dot dolda: 0
  • Dot användare: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal