Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Rickard
« skrivet: 26 mars 2013, 06:46:52 »

Mmm, och det är just därför det finns regler i detta forum när det gäller vad säljare och företagsägare får skriva.
Du må tycka att du är objektiv när du nu rekommenderar andra fabrikat, och dissar Stiebel, men i min värld finns det inget sådant som en objektiv säljare.
Jag kan se mellan fingrarna när det gäller att du i ett fåtal inlägg sågar eller rekommenderar olika fabrikat, men det får absolut inte bli en vana.

Reglerna finns dock inte primärt för att jag misstror t.ex. dig, utan för att jag måste låta alla företagsägare/säljare/anställda skriva vad de vill, om jag låter dig skriva vad du vill om olika fabrikat.
Skrivet av: hawkeye99
« skrivet: 26 mars 2013, 06:37:36 »

De tkan man tycka. Men det här att de var så dåliga, det har vi ju kommit på efter några år. Tro inte det visade sig direkt.
Jag har vägrat sälja dem  under ett antal år.
När jag började sälja stiebel var jag  inte så garvad som säljare som jag är idag. Jaghade inte lika mycket skinnn på näsan.
Dessutom fick jag order från företaget jag jobbade på att sälja dem. Detta b erodde på att chefen   blev lovad en gratispump till sitt hus och ett till utställningen.
Sälj stiebel i första hand hette det. Alltså till villor. Större luft/vatten fanns det inte så många alternativ på den tiden.
Idag hade jag vägrat och hellre gått gå från jobbet än att sälja något skit som inte funkar.  Det är många säljare som ena dagen står och lovordar tex Nibe, för att nästa dag anse att ctc är bästa som finns................ Eller nibe ena året, daikin nästa som distriktssäljare, sedan nibe igen.
Eva
Eva
Skrivet av: chipsa
« skrivet: 19 mars 2013, 20:19:05 »

Stiebel - dålig service och support. dåligkvalitet på sina produkter. Anpassade för tyska markanden och elnätet. Manualer så man kan gråta.    Att sälja stiebel ger en gråa hår som heter duga.  Jag sålde stiebel för några år sedan,  innan nibe kom med sina stora luftpumpar.
De svenska tillverkarna är de bästa i världen på värmepumpar. Nibes nya 2300 är mycket bättre än stiebels  burkar. 
Dessutom har de store pumparna mängder med köldmedia, så de överstiger 3 kg. Nibe håller sig under den gränsen och därmed slipper man ifrån årliga kontroller a 5000 kr per aggregat och år.
Men huvudsakliga  orsaken att undvika allt av SE heter är dålig kvalitet, dålig support.

En fråga?
om dom nu va så dåliga ,,, Hur kunde du då stå och prata dig varm för dom i samband med din roll som säljare.
är inte det att lura folk
chipsa
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 19 mars 2013, 16:44:50 »

Sökte en svensk manual till en Lwm250 men hittade igen försökte få en via mejl men inget svar.
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 19 mars 2013, 16:36:16 »

Min WPF-10 installerades 2004, och den har fungerat bra tycker jag.

Jag har bytt styret en gång, men det var ett försök att lösa en bugg med bortglömd legionellakörning, inte att den inte funkade.

För några veckor sedan byttes växelventilen, men det är ju inget konstigt, med Honeywell-ventilen som alla verkade använda (bytte till en LK).

Jag har egentligen ingen åsikt om den svenska supporten, mest för att jag inte behövt anlita dem annat än för att försöka fixa legionellakörningarma.

Manualen var på svenska, och den kunde laddas ner från deras hemsida, vilket ju är bättre än vad en del svenska tillverkare har, där man inte kan hämta annat än intetsägande broschyrer.

De hade flera bra lösningar långt tidigare än svenskarna. Slingberedare t ex, som Thermia senare kom med under stort buller och bång, och som min F1245:a också har. Inbyggd solstyrning använder jag, och två klimatkretsar med tidstyrning, utan extra hårdvara än en motorshunt och cirkpump.

Kvalitetsmässigt tror jag de är väl lika bra som de svenska, fast de brast i den svenska organisationen.
Skrivet av: hawkeye99
« skrivet: 19 mars 2013, 15:52:32 »

Ja man skulle kunna ta för givet att stiebel står för bra kvalitet. Men jag anser att så inte är fallet.
Om en styrenhet sitter  inbyggd i en pump och den inte tåler några få droppar vatten vilket inte kunde undvikas vid luftning av beredare, var jordvärmepump med kompressor upptill, så anser jag att det är dålig konstruktion.   Klenspänningsanslutningar i styren som var fullt  kontaktbara. Inte för att det  är fara för någons liv, men luckan var öppnad och det stängte 2 droppar vatten på det.
Styren fick bytas
Elpatronens isolation av anslutningar är skrattretande. . Nu handlarju detta om pumpar från 2006 och 2007, samt 2008.
Supporten urusel en enda person kunde pumparna på kontoret i katrineholm. Va rinte han där fick man ingen hjälp. Jag har stått i pannrum åtskilliga  timmar. Anpassade för tyska marknaden med rundstyrning av elpatron, med medskickade kabelbitar för bygling för att anpassas tlil SVerige.....
 3 larm och sedan smög elpatronen igång, ingen indikation om att det hänt något, mer än en blinkande symbol på displayen. Gissa om kunden som  hade svårt att gå nerförtrappan i källaren blev glad när hon fick sin elräkning.....
Manualer på tyska inget annat. Översatta "efterhand av teknikern, dvs han som stod för supporten "när tid gavs".
VD säljare och lite annat fick sparken 2007 därifrån.
Sedan gjordes ny satsning och plötsligt la dem ner.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 19 mars 2013, 09:08:59 »

Om något är anpassat för tyska marknaden brukar det inte vara dålig kvalitet.
Inläggen från MR Energi och hawkeye99 visar på hur olika uppfattning två olika personer kan ha om samma värmepumpar, huruvida man skall lyssna på den ena eller andra lämnar jag upp till övriga läsare att bedöma.
Fyllnadsmängder på mer än 3 kg är naturligtvis ingen fördel för de som köper värmepumparna, men i övrigt är det nog svårt att säga något tvärsäkert om kvalitet hos olika tillverkare då det har en förmåga att variera över tid.
Att supporten är sämre på ett fabrikat som inte har officiell representation i landet stämmer säkert bra.
Skrivet av: hawkeye99
« skrivet: 19 mars 2013, 08:41:07 »

Stiebel - dålig service och support. dåligkvalitet på sina produkter. Anpassade för tyska markanden och elnätet. Manualer så man kan gråta.    Att sälja stiebel ger en gråa hår som heter duga.  Jag sålde stiebel för några år sedan,  innan nibe kom med sina stora luftpumpar.
De svenska tillverkarna är de bästa i världen på värmepumpar. Nibes nya 2300 är mycket bättre än stiebels  burkar. 
Dessutom har de store pumparna mängder med köldmedia, så de överstiger 3 kg. Nibe håller sig under den gränsen och därmed slipper man ifrån årliga kontroller a 5000 kr per aggregat och år.
Men huvudsakliga  orsaken att undvika allt av SE heter är dålig kvalitet, dålig support.
Skrivet av: Mr Energi
« skrivet: 09 december 2011, 01:06:18 »

Anledningen av dålig försäljning tror jag helt klart är för lite reklam och en liten del priset också, de finns nu att köpa från Finland om man vill ha en. Har precis börjat offerera Stiebel l/v i en lite annorlunda lösning, 25st senaste 2 veckorna, det är ju ändå värmepumpar uppbyggda med samma enheter som mer kända märken och styren är inga konstigheter så ska inte vara något problem att sköta om dem osv. De har till och med en del roliga saker inbyggda från fabrik som mjukstart, energimätning o.s.v.  Undrar hur många beställningar som krävs för att de ska göra en riktig satsning i Sverige,  "I smell a challenge".
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 25 oktober 2011, 11:00:52 »

 *roflmao*   Och alla skidskyttar  där gör dem reklam  fast kanske mest för olja ???
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 25 oktober 2011, 10:58:44 »

Finns inte mycket som säger att jag inte skulle välja en Wiessman idag.
Förutom punktlistan som jag skrev tidigare då.

Att de inte gör just någon reklam ligger dem självklart i fatet, det är ju mer eller mindre bara vi nördar som ens vet att dom finns.
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 25 oktober 2011, 10:56:22 »

ja det kan man undra.  Men då kan också undra varför inte Viessmann säljer mer än dem verkar, visst är dem dyrare   men också bättre COP mässigt i faktablad
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 25 oktober 2011, 10:50:19 »

Om jag har en anläggning där 0/50°C är normalt läge så vill jag ha en värmepump som presterar så bra som möjligt vid den tempen.
Hade jag inte brytt mig om COP hade det ju varit lindrigt att montera en luft/vattenvärmepump + en rejäl elpatron istället för jordvärme med allt vad det innebär.
Men visst har du rätt, så små skillnader är mer eller mindre försumbara - även om det betyder betydligt mer än några strypande termostater för den årliga besparingen.
10% på årsförbrukningen är ju ändå inte fy skam, runt 1000 kWh i mitt fall t.ex.
Jag skulle ännu hellre välja en värmepump med COP 3.5 naturligvis.

När jag köpte fanns ju en lokal tillverkare med "samma innehåll" som alla andra, Bonus, eller senare Save it Naturvärme.
En enkel kontruktion med bara kompressor, värmeväxlare, cikpumpar och en on/off-termostat som enda styrning.
Jag hade gärna köpt lokaltillverkat, men deras COP enligt EN normen var så låg som 2.7 (om jag inte miss fel)
Skillnaden mellan 2.7 och 3.0 är inte sååå stor, men tittar man då på skillnaden mellan 2.7 och 3.3 blir ju de facto betydande.

Och som sagt, varför skulle jag välja en värmepump med sämre COP när jag ändå är påläst?
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 25 oktober 2011, 10:40:50 »

Förmodligen en typ av suggasväxlare, jag vet att EVIHEAT har detta också och Nibe gör väl deras moduler.

Du tänker alltså uteslutande på det COP som står i databladet?  Om en viss typ av värmepump kanske har ett reglersystem som fungerar bättre så påverkar det inte dig? Eller om den maskin som har bäst cop i faktabladet har R410A och klarar en lägre returtemp än en annan maskin,, ja  du fattar.  Är COP kung i din värld?
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 25 oktober 2011, 10:38:07 »

Av vilken anledning skulle jag köpa en värmepump med COP 3.0 vid 0/50 när jag kan köpa en med COP 3.3 - billigare?
Vet att Nibe har en liten underkylare eller överhettare (är ingen expert på kylteknik som ni märker) genom någon form av ihoplödda rör kring växlarna innan kompressorn.
Tror inte de skulle sätta dit det om det inte behövdes eller var positivt på något sätt.

Tja, varför köpte folk IVT, som bara i ett av fallen har bättre COP?

Visst, Stiebeln är säkert dyrare, men i mitt fall skiljde inte mycket mellan offerterna, och till Stibeln fick jag djupare hål, och grannen hade en WPF7 och var nöjd med den.

Jag har ju senare köpt en Nibe 1245-12, och det är ju en mycket modernare maskin än vad som fanns 2004 när vi installerade, men vår Stiebel är ju mera lik 1245:an än den samtida 1230, eller vad det var som fanns då.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 25 oktober 2011, 10:23:33 »

Av vilken anledning skulle jag köpa en värmepump med COP 3.0 vid 0/50 när jag kan köpa en med COP 3.3 - billigare?
Vet att Nibe har en liten underkylare eller överhettare (är ingen expert på kylteknik som ni märker) genom någon form av ihoplödda rör kring växlarna innan kompressorn.
Tror inte de skulle sätta dit det om det inte behövdes eller var positivt på något sätt.
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 25 oktober 2011, 10:15:17 »

Förångaren är viktig och den bör vara väldimensionerad  alltså stor.

När jag funderade på att frekvensstyra min pump, kompressorn är specad för både 50Hz och 60Hz, så kollade jag med Stiebel, och min WPF10 (10kW) har samma förångare och kondensor som WPF13 (13kW). Det som skiljer är kompressor och expansionsventil, så växlarna bör vara lite överdimensionerade i min pump.

Jag kollade igenom  den gamla Schweiziska testen:

VPB5/W35B0/W35B-5/W35B5/W50B0/W50B-5/W50
Stiebel-Eltron WPF105,34,53,93,53,02,5
Nibe F1110-8,55,34,64,03,73,32,9
Thermia Diplomat 84,94,43,93,63,22,9
IVT E95,34,53,83,43,02,6

Som synes små skillnader, och inget som borde påverka valet av VP.
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 25 oktober 2011, 09:38:18 »

Förångaren är viktig och den bör vara väldimensionerad  alltså stor.

Expansionsventilen ska bara släppa in köldmedium in i förångaren och tillse att detta överhettas och blir gas, termisk av bra typ duger fint men en elektronisk kan ju reglera bättre.

Överhettare, finns inte ???  Det är expansionsventilen som genom att reglera insläppet av köldmedium ser till att tillräckligt lite släpps in så att förångaren kan överhetta detta så mycket att det inte finns någon vätska kvar.
Kondensorn behöver vara stor också och det är den för det mesta.

Underkylare finns inte på de flesta maskiner, denna är för det mesta överflödig i en V/V maskin om man inte har någon form av special applikation som man nyttjar den i

Cirkpumpar kommer det bara att finns klassA om ett tag kommer väl ngn regel här.

Alla dessa olika saker, förångare,underkylare,hetgasväxlare,kondensor är bara plattväxlare inget annat. Och antingen används Danfoss,Swep,Alfa Lavall,osv. Det som kan skilja är hur dessa dimensioneras, alla försöker göra växlarna så små som möjligt. För att bli billiga.

Om samma kompressorer och växlare används(det finns liksom ingen genväg här) så borde resultatet bli snarlikt.  Det som skiljer är reglering och finesser, G2 är typ den enda maskinen som skiljer sig lite grann med sin hetgasväxlare.
R410A väljs för att kompressorerna blir mindre och billigare vid en given effekt.
R407c väljs för att det kan lite av varje typ. Det ger mkt effekt i samma givna kompressor dock inte lika mkt som R410A men kan också göra lite varmare vatten eftersom trycken och tryckgastemperaturen inte blir lika höga som R410A.
R134a är egentligen det bästa köldmediet vi kan ha, men kompressorn måste var nästan dubbelt så stor som R407c diton för att ge samma effekt. Men driften och temperaturerna på R134a är mkt bättre än R410A och R407c, vilket gör att denna maskin borde hålla betydligt längre och vi får legionella säkert VV via kompressorn vid varje VV körning. sedan så kan man tillåta en returtemp på 60 grader mint och då slipper vi elpannesyndromet.
Men tyvärr blir en R134a maskin dyrare i inköp och då väljer folk bort denna och tillverkarna slutar att göra dem.
     
 
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 25 oktober 2011, 09:11:11 »

Expansionsventil , förångare, kondensor, cirkpumpar, överhettare och underkylare måste allt bidra till olika prestanda.
Att påstå att det bara är köldmediet och kompressorn som gör prestanda är inte rätt.
Jag kan aldrig tänka mig att tyskarna skulle uppge prestanda enligt EN-normen lägre än vad testerna ger vid hand, och jag tror inte heller att de Svenska tillverkarna förvanskar de COP-värden som de redovisar enligt EN-normen.
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 25 oktober 2011, 09:07:18 »

Du ser,  lika bra eller dåliga som de flesta andra.  IVT kör R410A i sin maskin som ha 5,1 i cop ::)  Iofs inte copeland tror jag, dem brukar väl ha mitsubishi va??  De kör Maneurope i de större grejerna.  kyltekniskt är de flesta likvärdiga, som vanligt blir installatören den enskilt viktigaste komponenten för att få en bra anläggning. Har han/hon koll så blir det bra.
Har installatören ingen koll och du själv inte kan styra upp spelar det ingen roll vad det står på maskinen resultatet blir inget vidare.
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 25 oktober 2011, 09:01:19 »

Jag menar bara att folk stirrar sig blinda på COP.  Det är ju för det mesta samma copeland kompressorer(vet ej om stiebel har det kan inte hitta det på deras sida) och plattväxlare det handlar om så det blir inga större skillnader där.

Stiebel kanske har R410A  precis som IVT´s värsting och Viessmann har det köldmediet i de flesta av sina maskiner(kanske alla nu)   folk är rädda för att köpa något som dem inte har sett i annonserna, och där dominerar de 3 stora.
Stiebel verka funka bra för Tipo så det är säkert inget större fel på dem eller på Viessmann som har allsköns värsting grejer inbyggt. Men ändå plockar dem inga större marknadsandelar, vilket är konstigt.

Det är Copeland scroll och R410A i min WPF-10, och såvitt jag vet kör de vidare på det.
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 25 oktober 2011, 08:26:02 »

Det håller jag med dig om.  99% av alla fel beror på felaktiga installationer, inte något fel på själva pumparna.  Tillverkarna har fått bort det mesta som från början var lite halvdant,växelventiler osv.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 25 oktober 2011, 08:23:44 »

Jag tycker att det är förvånansvärt lite krångel med själva värmepumparna.
De allra flesta felen som vi avhandlar här är ju felaktiga dimensioneringar, felaktiga installationer, krånglande regleringar och den typen av saker.

Visst händer det att det blir fel på värmepumpar, men som regel är det ju bara tempgivare, växelventiler, nåt enstaka kretskort, och cirkpumpar som krånglar när det gäller hårdvaran.

Antalet kompressorhaverier som det skrivits om på denna sajt sedan starten för snart nio år sedan bör kunna räknas på fingrarna.
(Om man bortser från Panasonics luftvärmepumpar med H16)
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 25 oktober 2011, 08:19:28 »

Vet inte faktiskt, hör talas om en del installationer.  Men det verkar ju inte krylla av dem direkt.

Nibe Thermia IVT dominerar.

OK Rickard,sorry.  Skrev ett inlägg igår kväll men det kom kanske inte iväg då  jag kanske inte postade det a:gl

Jag menar bara att folk stirrar sig blinda på COP.  Det är ju för det mesta samma copeland kompressorer(vet ej om stiebel har det kan inte hitta det på deras sida) och plattväxlare det handlar om så det blir inga större skillnader där.

Stiebel kanske har R410A  precis som IVT´s värsting och Viessmann har det köldmediet i de flesta av sina maskiner(kanske alla nu)   folk är rädda för att köpa något som dem inte har sett i annonserna, och där dominerar de 3 stora.
Stiebel verka funka bra för Tipo så det är säkert inget större fel på dem eller på Viessmann som har allsköns värsting grejer inbyggt. Men ändå plockar dem inga större marknadsandelar, vilket är konstigt.

Vad gäller service så har du rätt i att det borde vara skönt med ett ÅF nät, tyvärr ser vi ju här på flera ställen att det inte verkar vara en garanti för en problemfri drift.  Kanske att det kan vara bättre att välja ett mindre och okändare märke eftersom installatören då kanske har ett visst intresse av grejerna och letat upp det okända märket :-\
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 25 oktober 2011, 08:11:47 »

Fast i den gamla Schweiziska jämförelsen skiljde det ju inte mycket.

Jag tror att det var en kombination av avsaknad av marknadsföring och NIH (Not Invented Here).

Om man kollar på t ex Thermia skryter ju de med att ha unika egenskaper som TWS, som ju är samma sak som slingberedaren som långt innan fanns i alla Stiebels maskiner, fast där skryter man inte om det.

Det finns väl ingen utländsk V/V pump som lyckats nåt vidare här i V/V-pumplandet?

Hur går det för Viessmann?

Visst, det är precis som med Volvo, inte är det världens bästa bil även om den säljs mest av alla här i Sverige.
Wiessman gör nog riktigt bra värmepumpar idag, men frågan är om de kan konkurrera prismässigt?
För ett antal år sedan hade även de sämre COP.

För övrigt är det väl inte ologiskt att köpa ett fabrikat som har ett väl utbyggt ÅF och servicenät i Sverige.
Lite som när vi rekommenderar ett "märkesfabrikat" när det gäller luftvärmepumpar.
Det borgar för att:

1. Tillverkaren finns kvar på marknaden
2. Det finns ÅF där du bor
3. Det finns service där du bor
4. Det finns reservdelar att få tag i snabbt
5. Det finns kunskaper om maskinen hos både yrkesmän, och i forum som dessa
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 25 oktober 2011, 08:07:44 »

varför raderade du mitt inlägg.  Du ser ju att till och med du tänker fel, har det inte bra cop i faktablad så vill du inte ha.

Så då är inte folk så smarta,  det behöver du inte radera  för det var sanningen.

Jag har inte raderat något inlägg i den här tråden, vad menar du?

Det är väl inte fel att välja bort värmepumpar med låg COP - i min värld är det högst logiskt.
Speciellt om man inte behöver tvåzonsreglering eller solfångarstyrning finns det ingen som helst anledning att välja en värmepump med låg COP.
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 25 oktober 2011, 08:06:02 »

När jag tittat på Stiebel har de inte haft riktigt lika hög COP på sina maskiner, i vart fall inte för några år sedan, det borde kunna påverka försäljningen åtminstone när det gäller kalenderbitare som mig.

Fast i den gamla Schweiziska jämförelsen skiljde det ju inte mycket.

Jag tror att det var en kombination av avsaknad av marknadsföring och NIH (Not Invented Here).

Om man kollar på t ex Thermia skryter ju de med att ha unika egenskaper som TWS, som ju är samma sak som slingberedaren som långt innan fanns i alla Stiebels maskiner, fast där skryter man inte om det.

Det finns väl ingen utländsk V/V pump som lyckats nåt vidare här i V/V-pumplandet?

Hur går det för Viessmann?
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 25 oktober 2011, 07:53:43 »

varför raderade du mitt inlägg.  Du ser ju att till och med du tänker fel, har det inte bra cop i faktablad så vill du inte ha.

Så då är inte folk så smarta,  det behöver du inte radera  för det var sanningen.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 25 oktober 2011, 07:30:55 »

När jag tittat på Stiebel har de inte haft riktigt lika hög COP på sina maskiner, i vart fall inte för några år sedan, det borde kunna påverka försäljningen åtminstone när det gäller kalenderbitare som mig.
Skrivet av: tipo874
« skrivet: 24 oktober 2011, 21:24:58 »

Skiljde inte mycket mellan de olika offerterna när vi valde offerten med en Stiebel.

Styrsystemet var mycket mera avancerat jämfört med Nibe åtmistone, med inbyggd styrning för två klimatsystem och solfångarstyrning bland annat, utan behov av annan hårdvara än pumpar och motorshunt.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 24 oktober 2011, 20:29:27 »

Hur ligger stiebel eltron till i pris ligger dom som konkurenterna eller är dom mycket dyrare ?
Skrivet av: David Rinnan
« skrivet: 24 oktober 2011, 20:17:33 »

gissningsvis bristande marknadsföring.

Folk köper inte thermia, nibe, ivt för att dom är bäst eller billigast.
Skrivet av: Lyran
« skrivet: 24 oktober 2011, 19:21:19 »

Vad är det som gör att man lägger ner? :'(
Skrivet av: cougar
« skrivet: 24 oktober 2011, 19:20:05 »

Ingen förklaring, det korta meddelande jag som återförsäljare fått är: Stiebel Eltron har beslutat att frånträda den Svenska marknaden, reservdelar och garantiärenden kommer att hanteras av Heatech AB.
Skrivet av: ORAKLET
« skrivet: 24 oktober 2011, 19:16:53 »

Det är väl svårt att slå sig in, folk här köper ju bara Nibe,IVT eller Thermia.

Det måste vara en billig produkt annars vill folk inte ha den, bara att se på Qvantums försäljning.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 24 oktober 2011, 19:12:53 »

Varför lägger dom ner sålt för lite ? marknaden borde ju finnas.
Skrivet av: cougar
« skrivet: 24 oktober 2011, 14:23:39 »

Synd, för det är en väldigt bra värmepump.

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!