Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv in de tre sista bokstäverna i alfabetet:
Hur många var de älva dragspelarna (siffror):

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: grolim
« skrivet: 15 april 2006, 00:07:01 »

Inlägget som jag gjorde var bara för att visa på hur mycket billigare det blir om man handlar från RR. Som exempel valde jag en pryl för ca 200 kr hos den lokala firman. Vinsten på denna pryl är noll i kronor räknat, men blir 100% i bekvämlighet. Detta har inget att göra med hur mina inköpsordrar läggs. Självklart så ligger mina ordrar på mer än 1 pryl/tillfälle och ung. halverad kostnad mot om jag inhandlat dem hos den lokala firman.

Hoppas ni nu har förstått andemeningen i inlägget.

// Grolim
Skrivet av: eleson
« skrivet: 14 april 2006, 17:00:51 »

Elbehörighet kan vara bra.
/Erland
Skrivet av: Ulfons
« skrivet: 14 april 2006, 13:03:05 »

Grolim

Det klart beställer man en och en pryl i taget,då blir exp avgiften dyr. Köper man mycket grejor, typ för att installera en panna eller annat värmesystem, då kan ingen konkurera med rinkaby på priserna, det är inte ovanligt med halva priset där. Vet att även mindre rör firmor tar prylar därifrån, det säger en hel del.
Skrivet av: KOB (anbj)
« skrivet: 13 april 2006, 21:05:34 »

Citera
Lägger man på frakten från RR kostar prylarna ung. lika mycket

Då måtte du lägga ytterligt små order grolim. Eller har du vid något tillfälle ställt till det så att du fått betala efterkravsavgift?

Kör man med ”noter” som jag skrivit om ovan, så slipper man småorder. RR har en expeditionsavgift på 128:-. Ingen frakt tillkommer. Inte heller efterkravsavgift om man förskottsbetalar. Deras efterkravsavgift är rätt dyr.

Själv kör jag konsekvent med förskottsbetalning via internetbank. Mejlar bara över betalningsbeviset och får därigenom snabb expediering.

Har bara goda erfarenheter från företaget. Senast (för drygt en månad sedan) fattades två flexsilangar i en leverans. Inget snack, bara ett beklagande och ett löfte om att de skulle skicka på snabbast möjligt sätt. Kom i ett vadderat kuvert dagen efter. Gissa om jag blev överraskad. Hade åtminstone räknat med 3-4 dar. RR ligger ju längst ner i Sverige och jag bor i Piteå.

/Knut.
Skrivet av: grolim
« skrivet: 13 april 2006, 01:07:18 »

Jämförelse priser mellan min lokala vvsfirma i stan och RR, om en pryl kostar ca 200 kr hos lokala firman kostar samma pryl 100 kr hos RR (Japp, så mycket billigare är RR). Lägger man på frakten från RR kostar prylarna ung. lika mycket, vinsten med att handla från RR i detta exempel är att jag får prylen hemkörd till dörren = bekvämt, samt att om jag betalar och faxar kvittot innan kl 14:00 till RR så har jag prylen redan nästa dag. Thumbsup studs

// Grolim
Skrivet av: KOB (anbj)
« skrivet: 12 april 2006, 23:14:58 »

Rinkaby Rör är en guldgruva för den som kan och vill göra jobbet själv. Priserna är helt uotstanding jämfört med lokala rörföretag.

Men man får ha klart för sig att det blir lite eljest när man handlar per postorder än att ha en nota hos den lokale leverantören. Har man en rörfirma nästgårds är det ju snabbt och enkelt (men dyrt) att komplettera om något saknas. Komplettera via postorder blir ju något annorlunda...

När jag första gången handlade rördelar från RR, så gick jag igenom vad jag tyckte mej behöva och beställde därefter. När jag satte igång med jobbet tog det ganska snabbt stopp. Rördelar går att kombinera på nästan oändligt många sätt för att nå samma resultat. Jag hade helt enkelt glömt hur jag tänkte när jag beställde. Började förbruka rördelarna i en helt annan ordning än jag tänkt från början. Stod därför snart med brist på vissa och överskott på andra delar.

Såna problem har inte yrkesrörmontören. Han har sin skåpbil ute på gården, poppad med rördelar. Bara gå ut och hämta vad som behövs. Finns inte delar som matshar den först tänkta kombinationen, så finns alltid delar som kan kombineras på ett alternativt sätt.

Som GDS-are kan man inte lägga på sig ett sådant sortiment. Blir en helt annan strategi. Sedan jag lärt mej den, har jag köpt många gånger från RR utan att få problem.

Lösningen heter noter. På samma sätt som rallyförarna kör efter. När jag rekar materialbehovet tar jag röledning för rörledning. Skriver upp allting om hur jag tänkt. Noterar vilka rördelar som behövs från resp. startplats i ordningsföljd till mål. Det funkar osvikligt förutsatt att man har vissa grundkunskaper om hur rördelarna ser ut, dess dimensioner och deras ”bygglängder”.

Den tid det tar är väl värt pengarna.

/Knut.
Skrivet av: Urban
« skrivet: 12 april 2006, 16:14:13 »

Att lista ut vad för delar som behövs kanske kan kännas som svårt. Undersök hur det är gjort hos någon som redan har det du önskar. Själv hade jag mycket hjälp av Rinkabys katalog. Om du antar att de har allt du behöver och går igenom katalogen kommer du ganska snart förstå vad du behöver. Allt från cirkulationspump, blandningsventil, påfyllandsväntill etc.
Skrivet av: Ulfons
« skrivet: 12 april 2006, 16:07:44 »

Om du har ett så gammalt hus passar det säkert in med golvsocklar av lite grövre typ, då kan du gömma rören till radiatorerna bakom dom, I rinkaby rörs katalog syns det ganska bra vad du behöver för delar, sätt dig ner och Rita upp hela systemet hur det skall se ut, sen kan du ju alltid titta hur det ser ut hemma hos någon kompis med vatten buret system. Men ett tips! det ser mycket enklare ut med ett s,k en rörs system, men ta helst inte ett sånt. ska du köra vp så ska du dra ett två rörssystem för att få bäst verkan på det, och var inte snål på element storlek.Sen är det bara att börja räkna ut hur mycket delar du behöver. Och kom ihåg inga skärrings kopplingar inbyggda där dom inte syns, då kan du få otrevliga vattenskador och har man byggt så så blir inte försäkringsbolagen god att tas med.
Skrivet av: likblek
« skrivet: 12 april 2006, 15:31:39 »

tack för svaren!


Eftersom Du inte har något vattenburet system, så bör ett golvärme-system betala sig bäst, på längre sikt. Å på köpet får Du dessutom ett oslagbart inomhus klimat på vinter, med varma å sköna golv.

mvh humlan.

kräver ju att man river upp en hel del golv i den gamla kåken (1850-tal). ska göra om badrummet så där övervägs golvvärme. i övriga rum så har jag funderingar på stora vattenradiatorer och/eller fläkkonvektorer som blåser ut sin värme på golvnivå.


Jag har intalerat en CTC EcoEl och 1 år senare instalerades CTC EcoAir vilket är mycket enkelt.

Materialet köpte jag på Rinkaby när jag instalerad EcoAir och det åtgick material för ca: 5000 kr.

får man lista ut själv vilka delar som behövs eller finns det färdiga paket / listor med bra att ha prylar?


christopher
Skrivet av: Urban
« skrivet: 11 april 2006, 21:10:50 »

Jag har intalerat en CTC EcoEl och 1 år senare instalerades CTC EcoAir vilket är mycket enkelt.

Materialet köpte jag på Rinkaby när jag instalerad EcoAir och det åtgick material för ca: 5000 kr.
Skrivet av: humlan57
« skrivet: 11 april 2006, 20:54:45 »

Eftersom Du inte har något vattenburet system, så bör ett golvärme-system betala sig bäst, på längre sikt. Å på köpet får Du dessutom ett oslagbart inomhus klimat på vinter, med varma å sköna golv.

mvh humlan.
Skrivet av: likblek
« skrivet: 11 april 2006, 20:29:01 »

Hade en NIBE kille här som jag fått nys på via vänner. Han är pålitlig och serviceinriktad - iaf hos dem  :)

Han ville ha över 70 000 för utedelen till nibes luftvattendel - är lite osäker på vilken han menar men han skulle skicka kostnadsförslag. Sen tillkommer ju en panna inomhus eftersom jag inte har ngt vattensystem alls nu å en massa kopplingar så det verkade som att det hela lutade på 100 000 + (ej dragning av rör och radiatorer)

När man glider in på Rinkaby rör så kostar fighter 2010-8 kw strax över 40 000 å NINBE ELPANNA VVM 240 för dockning på värmepumpen 27 200 detta blir ju ca 70 000 kr...

Hur mkt mer är det som tillkommer? Finns det ngt standardpaket man kan köpa för att koppla ihop det hela. För de 30 000 det skiljer så kan man ju ta tjänstledigt i 2 1/2 månad och bara skruva värmepump...  :D

Vad har jag missat?

Christopher
Skrivet av: overlander
« skrivet: 10 april 2006, 21:35:11 »

Tänk efter noga bara vid val av pump så att du är säker på du inte får strömavbrott. Sönderfrusen utedel kan ju vara lite tråkigt och äter snabbt upp den kostnaden en kyltekniker innebär för att instalera en delad pump.
Skrivet av: hplp
« skrivet: 10 april 2006, 21:24:59 »

Ja!  Thumbsup
Skrivet av: likblek
« skrivet: 10 april 2006, 21:11:08 »

vilket innebär att man kan klarar av hela arbetet själv?
Skrivet av: svenske kocken
« skrivet: 08 april 2006, 18:15:41 »

Vad jag vet så behöver man inte nån kylteknicker för att koppla dom flesta L/V värmepumparna, man ansluter utedelen till innedelen med vatten eller brine och den "gasfylda" delen behöver man inte röra.
Skrivet av: likblek
« skrivet: 08 april 2006, 18:02:11 »

är det omöjligt för en lekman att köpa en luftvatten pump på tex rinkaby och sen skruva ihop den själv och få ett bra resultat?

antar att man får ha ngn kyltekniker som kolalr över det hela innan man slår på strömmen...

Christopher

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!